"Men när detta begynner ske, då må ni resa er upp och upplyfta era huvuden, ty då nalkas er förlossning." (Luk. 21:28)

Enoks Bok i nyutgåva!Ta en titt i boken

Se Enoks boks omslag
Se en del av förordet
Se ett utdrag ur innehållsförteckningen
Se kapitel 1 - 3Beställes från

GML:s förlag

Enoks Bok är storsäljare nr 1 på GML:

Skärmdump juni 2012


 

Recension

av Bibliotekstjänsts
lektör Samuel Svensson
(Häftepos 10120007)

Samuel Svensson skriver:

"Enoks bok utger sig vara skriven av Noas farfar och behandlar, förutom syndafloden och en rad av Gamla testamentets förgrundsgestalter, också den kommande världsdomen, straffen och den himmelska staden. Boken lästes uppenbarligen av de första kristna, och tycks inte minst i sin angelologi ha präglat delar av Bibeln."

Han fortsätter:

"Boken inleds med förordet till 1901 års svenska utgåva och följs av förordet till denna utgåva samt en orientering i enokiansk kosmologi, skriven av redaktören L. Liljeström. Det mjuka omslaget är plastat och återger stjärnhimlen mot mörkblå bakgrund."

Slutomdömet:

"Boken är värdefull för bibel­forskare och bibelläsare i allmänhet, men också för övriga intresserade av judisk världsbild."Världens äldsta bok återutgiven på svenska

Det är över 100 år sedan det utkom en svensk översättning av "Enoks bok", boken om och av den predeluvianske patriarken Enok (Hanok) som fick göra flygresor över jorden och i rymden med Guds änglar för 5000 år sedan. (Predeluviansk = från tiden före syndafloden.)

Den här gången ges boken ut av redaktören för webbplatsen Bibeltemplet, tidigare känd, tillsammans med Åke Green, som en av de HD-frikända från de uppmärksammade hetsåtalen 2005-2007.

Leif Liljeström har moderniserat och kompletterat två tidigare svenska översättningar från 1826 och 1901, och ger nu ut den 90-sidiga boken, med ett nytt vackert omslag, på GML-förlag i Stockholm.

Enoks bok väckte stor sensation i Europa då den återupptäcktes 1773 i Abessinien (dagens Etiopien) av den skotske upptäcksresanden James Bruce. Den hade då ansetts vara försvunnen i nära tusen år, och det fanns litet hopp om att den någonsin skulle återupptäckas. När man sedan fann ett stort antal fragment av samma bok, med samma texter på arameiska och grekiska, bland Dödahavsrullarna 1947, stod det klart att boken verkligen var den antika skrift, som hade lästs och spritts under århundradena före och efter Kristus.

På sin webbplats Bibeltemplet hävdar nu Leif Liljeström att Enoks bok är äldre än vad dagens forskning vill medge, och han menar sig ha funnit bevis för det i ett kapitel av boken, där en flygfärd till Antarktis skildras med geografiska och astronomiska detaljer som bara kan ha förekommit (och bevittnats) vid den tid då Enok enligt Bibeln skall ha levt, dvs för ca 5000 år sedan.Mer information om boken

Format: Limbunden
Omslag: Blankt laminat
Sidor: 90. Vikt: ca 125 g
Storlek: 146 x 209 mm
Förlag: GML Förlag, Stockholm (2010)
ISBN: 978-91-86215-44-6

Denna utgåva av Enoks bok innehåller förutom texten noter och drygt 400 parallellhänvisningar, de flesta nya.Bilder från Bokmässan i Göteborg 24 september 2010


 


 

 

  

Bara

Jesus

frälsar oss från vredesdomen

 


 

 

Morgondagen har ingen sett

IDAG

är frälsningens dag