December Månad, i Nådens år 2017

"Men vaken alltjämt, och bedjen att I mån kunna undfly allt detta som skall komma, och kunna bestå inför Människosonen." (Luk. 21:36)

Änglar och UFO, del 62

EPOURANIOIS


Det här grekiska ordet är intressant, på mångfaldiga sätt. Att förklara exakt etymologiskt vad det betyder, delarna av ordets, eller de sammansatta ordens ursprung, kan nog bara göras av en professor i nytestamentlig eller antik grekiska, så det får vi hoppa över. Men om vi tar hur ordet översatts i NT, och utgår ifrån det och antar att det är i stort sett riktigt översatt, så betyder det alltså himmelska platser eller regioner, himlarymder, heavenly places. Som i Ef. 1:3, 1:20, 2:6, 3:10 och 6:12. Det kommer alltså enbart ifrån vad Paulus skrev i Efesierbrevet, även om andra former, givetvis, av samma ord förekommer på andra ställen i NT.

I vilket fall som helst: Det betecknar inte bara EN himmel, utan flera himlar, eller flera regioner, platser, i himlen. Går vi då till GT, där vi har ordet Shamayim, som också betyder himlar, i flertal, så förstår vi att Paulus helt enkelt bara har översatt Shamayim till Epouraniois.

Det intressanta kommer när vi upptäcker vilka han placerar i dessa himlar. I Efesierbrevet visar det sig, att inte bara de rättfärdiga änglarna håller till där, utan också "ondskans andemakter i himlarymderna", som det heter i 1917 års översättning. Så, i himlarna finns både rättfärdiga och syndiga änglar, för det är änglarna som han åsyftar när han säger ondskans andemakter (skall troligen hellre vara andlig ondska, om man tittar på grekiskan). Det här blir ju intressant, som sagt, på flera sätt, om man vågar följa tanken nu. Och det gör man om man är en riktig och sann Jesu lärjunge. Eller hur?

Himlen eller rättare då, himlarna, är alltså inte den där gullegull-fina platsen där allt bara är fint, ljust och härligt. Det finns en sådan plats, men det finns mer där uppe. Där finns också andlig ondska. Huh... Det finns änglar där uppe, som inte följer Gud. Ok, det vet de flesta kristna, eller i alla fall många. Men tänk lite mer nu. Vi har tre himlar enligt samme Paulus. Det är dessa han refererar till också i Ef. Om du tror att änglar är kroppslösa andeväsen, hur kan då Paulus placera dem i världsrymden, bland stjärnorna? För det gör han ju, om han säger att de finns i - himlarna. Observera avslutet där: na. Flertal. Inte bara i den högsta, tredje himlen, alltså. Var mer någonstans? Oavsett om du tror att tredje himlen är en formlös nirvana, 73 dimensionen-plats där andar svävar omkring och ser ut som ett lakan med två hål för ögonen, så måste du ändå erkänna, att dessa svävande dimensionslösa väsen befinner sig inte bara där, utan också bland stjärnorna. För PAULUS SÄGER JU DET. Du har just läst det med egna ögon.

Och om man då tillämpar lite fysik och logiskt tänkande här, så blir det, om som sagt man vågar följa tanken, och det gör man ju om man är osv - så blir det uppenbart, att inte bara andra och första himlen är fysiska, tredimensionella rum, utan också tredje himlen. Änglar, både vänliga och ovänliga, gentemot oss, befinner sig i det fysiska universum, och för att kunna befinna sig i ett fysiskt rum vad behöver man då? Jo fysisk form.

Låt oss hälsa på andarna Lasarus och den rike mannen, och även Abraham, i dödsriket. Alla dessa tre personerna var döda, dvs deras kroppar var döda, medan deras andar befann sig på två olika platser i dödsriket. De kunde tala, höra, se och känna igen varandra, känna plåga och hugnad. De hade fingrar, ögon, tungor, de kunde känna törst, osv. De var alltså inte några spökplumpen-figurer, om du minns den figuren, som ju säkert bidragit till att forma nutidens vrångbild av vad en ande är. En ande är inte ett svävande lakan med två ögon. En ande är en kroppslig form, men av ett annat material än vårt jordiska kött och blod. Mer behöver inte sägas, du kan tänka resten själv.

Vrångbilder kan vara väldigt svåra att bli av med, göra sig av med. Särskilt om man fått dem tidigt i livet. Man måste jobba på det, tänka om, bli hjärntvättad. Börja tänka Kristi tankar, forma sitt tankeliv efter Guds ord, så som hans Ande leder och uppenbarar. Med villiga hjärtan, för annars sker det inte. Du kan inte göra det själv, men du måste vara ivrig att få uppleva det. Som en fågelunge som sitter med öppet gap rakt upp och väntar på att föräldern skall komma och fylla det.

Om änglarna, av båda slag, som enligt Skriften också är andar men andar med kroppar (precis som vi), befinner sig i himlarNA, då kan du lämna, tryggt, idén om att de är någon slags formlösa kroppslösa väsen. Änglarna har kroppar, fysiska, tredimensionella kroppar, sådana som vi har, för de beskrivs alltid så i Skrifterna, utan ETT enda undantag, men deras kroppar är himmelska, dvs deras kött och blod har övergått i ett högre tillstånd, än det jordiska, förgängliga vi befinner oss i, ännu. Vid uppståndelsen skall de sant kristnas kroppar FÖRVANDLAS, inte utplånas eller bytas ut till något annat, utan samma material du har nu, kommer då att förvandlas, övergå, i ett nu, i himmelsk, härlighetsform, om du är i Kristus då. Då skall vi bli lika änglarna, alltså få likadana kroppar som de. Och sedan bär det upp i himlarna. Inte ut i nirvana, utanför universum. Ingen skapad varelse kan lämna universum. Himlarna, alla tre, är fysiska rum, med mått och dimensioner, som kan hysa kroppsformer. För att hysa en kropp, måste ett utrymme ha tre dimensioner. Pratet om "en annan dimension" är bara patetiskt och okunnigt svammel, ogenomtänkt, och faktiskt, rent ockult. Det kommer från spiritism och gnosticism och har inget med biblisk tro att göra, vare sig i GT eller NT.

Epouraniois, himlarna, de himmelska platserna, regionerna - dem kan du faktiskt gå ut och titta på, varje kväll. Är inte det fantastiskt? Vill du se himlen, Guds himmel? Kan man det? Kan man verkligen det. Wow, då måste vi ut och titta!

Ja, enligt David, kungen och profeten, kan man det. "När jag ser din, DIN, himmel, månen och stjärnorna som du berett..." Där var Guds himmel. Han vände sig inte inåt, satte sig inte i ett hörn och mediterade, för att se Guds härliga himmel. Han gick ut och lyfte blicken bara, uppåt, och blev fylld av förundran. Det blir man, om man inser vad man tittar på. du kan börja lära dig känna igen platserna, regionerna, där uppe. Orion, platsen där jag tror Guds himmel, alltså paradiset finns, kanske får skriva om det någon gång, och jag är inte den förste i så fall, (alltså Orionnebulosan), och du kan lära känna den fina Sirius, som tillhör Guds änglar, den blå stjärnan, snett nedåt till vänster om Orions stjärnbild. Så kan du också ta en spännande titt snett uppåt till höger, och upptäcka stjärnhopen Plejaderna, änglarnas fängelse, som Enoks bok, Judas brev och Petrus brev talar om för oss. Både himmel och hades alltså, att se på och studera, med eftertanke. Paulus kunde det, Petrus och Judas, Enok och David. Men inte du? För att du tror mer på mänskliga traditioner, än på Guds eget levande ord?

Här kommer nästa implikation. Fader vår, som är i - himlen? Nej, i himlarNA. Det står t.o.m i King James. Så där är ännu ett bevis. Om du behövde det. Våran Gud är ingen ooum, ingen buddha-figur. Han bor i himlarna, och var var det, nu igen? Jo, bland stjärnorna. Hade det stått himlen i ental i alla dessa sammanhang, kunde någon kanske ha hävdat att Guds himmel vore en oformlig substanslös tanketillvaro, någonstans "utanför" universum (som om det skulle kunna finnas en gräns någonstans, där universum upphör, och utanför det något annat, konstigt, skulle finnas, som om inte detta också, i så fall, skulle behöva ha form och tre dimensioner, för att kunna hysa universums tre dimensioner) - hade det stått i ental, så hade du ändå fått problem med att förklara lufthimlen och stjärnhimlen. Du hade blivit tvingad att börja beteckna himlen i flertal ändå. Men nu behövs inte det, för det är redan gjort. Redan babylonierna gjorde det. De pratade och skrev om tre himlar också. Och de studerade dem, med sina ögon.

Uppenbarelseboken talar, kanske om kommande ting, kanske om nu existerande ting, om vissa som BOR i himlarna. Det låter väl väldigt intressant. Nu blir det science fiction på riktigt. Science Facts. Enligt det oryggliga Guds ord. Vi har ju redan sett och konstaterat, att änglarna befinner sig där. Och att vi skall dit, om vi är i Kristus. Himlarna är alltså ett habitat, där finns boningar, som också Jesus talat om. Man kan bo i himlen. I fysisk form, för det har vi också gått igenom. Vanligtvis brukar man bo i hus, och hus brukar byggas på mark, och mark på - ja kan du tänka dig - på en planet. Så det finns planeter i himlen där man kan bo. Att det skulle bo någon där nu, förutom änglar i förhärligat eller fallet tillstånd, har jag ingen uppenbarelse om, dvs jag tror inte på aliens i den form de beskrivs i science fiction. Universum är gammalt, och förstört. Jag tror det HAR funnits aliens, om vi skall kalla dem så, alltså mänskliga varelser, sådana som vi, med planetariskt kött och blod, för länge, länge sedan, ute i himlarna. Men de är döda nu, och änglarna är de som överlevde, blev förhärligade, från sådana platser. Det kommer snart ett ny skapelse, och som hebreerbrevet säger, det som är gammalt är på väg att försvinna. Gud skulle inte vara i färd att skapa nya himlar och en ny jord, om inte de gamla himlarna vore utslitna, fördärvade, av himmelska syndafall, och förödda. När Gud städar, har vi sett, då gör han storstädning. Allt det där där ute, befinner sig i upplösning, och som jag skrivit någonstans, det är inte Adams fel. Han var bara satt att råda över jorden. Så hur kan himlarna befinna sig under förgängelsens makt? Fråga Lucifer. Nej fråga inte honom, personligen, men det är han, och hans skaror, och kanske andra skaror längre tillbaks, som orsakat detta.

Ett enda ord, kan alltså berätta och informera oss om allt detta ovan. Bara man lägger märke till det, så som det stor om Daniel t.ex och den etiopiska hovmannen. De lade märke till något i skrifterna, och började undra över det, och sökte visdom och insikt, från Gud, och fick det. De sade inte: Nej detta vågar jag inte tro, för det har jag aldrig hört förut.

Stackars dig då, som bara vågar tro på vad du hört förut. Då gillar du nog inte Jer. 33:3, för där står det att du kan ropa till Gud, och få veta hemligheter som du ALDRIG hört tidigare om. "Stora och förunderliga ting, som du icke känner."

Det finns visserligen de som far vilse, och svävar ut i alla slags galenskaper, men det är de som studerar och inhalerar utan att pröva i Anden först. Så om du inte har ett överflöd av Guds Ande, så att det är Han som leder, och du följer, med tungotal och kraftig manifestation av Jesu närvaro och ivaro (ivaro är det rätta, för han är ju i oss och inte bara nära oss) - om du inte har detta gör du kanske rätt i att vara försiktig. Lär känna Jesus först, så att du hör hans röst, och kan pröva i Anden. Detta är en övning, som Paulus säger man övar sina sinnen att skilja på gott och ont, sannong och lögn, Guds tankar och människors tankar. Det som är av Gud har Andens vittnesbörd, det upplivar ditt tungotal, får sig att känna dig glad, fylld, mättad, övertygad på ett övernaturligt sätt, medan människotankarna visserligen kan klia i öronen och verka häftiga, logiska, passa ditt lynne, och ha tuffa förespråkare, storkaxar (men småkaxar vad beträffar andliga manifestationer, och det är dem som avgör, har Paulus sagt) - människotankarna ger ingen andlig mättnad, sötma, stilla frid och vila, hemkänsla, Jesuskänsla, upplivar inte några nådegåvor, utan släcker dina gåvor, om du hade sådana och inte redan fått dem släckta för länge sedan av förnekare, förringare, förtryckare, förvrängare, och förtappade (få av det antalet hoppas jag men de finns också), som talar och skriver och gör Youtubefilmer i köttet, det religiösa köttet, och ofta bara drivs av något hämndbegär eller diskussionslusta och frågar inte efter Guds Andes ledning och fogar sig inte efter den, utan kör över Anden så att han för länge sedan slutat verka och tala och kunna varna, i sin faderliga kärlek. Och så går du vilse och hamnar i den svärm av tomma, torra, ödeläggande, idiotiska spekulationer, som förstör det Gud ville uppenbara och ge oss, i denna tid.

Utan Andens omedelbara ledning och ingivelser går du GARANTERAT vilse, hur "bibeltrogen" du är tror att du är. DU är inte Ordets tolk nämligen, utan det är den Helige Ande. Och Anden uppenbarar sig genom sina nådegåvor. Dem är beviset för att han är verksam i ditt liv. Är de inte det, så bedra inte dig själv, och andra. Du är illa ute, och måste inse att du är på fel ställe, inte är tillräckligt ivrig, och följsam, och noggrann med ditt andliga liv. Många många kristna lever i detta andliga självbedrägeriet. De kommer inte att vara redo när Jesus kommer. De har inte Anden och hans manifestationer i sina liv. Anden är panten på vårt arv och vår förlossning. Anden är oljan i lampan. Om det inte lyser, då finns det ingen olja där. Lura inte dig själv och andra. Sök upp kristna som har det andliga överflödslivet, de som talar i tungor, inte påhittade aplapsa-tungor utan flödande, i timmar, profeterar, ber med kraft så att länder förändras och huvuden rullar (de gjorde det, de vi läser om i Bibeln, och de finns idag också, annars vore Gud inte Gud).

Sanningen är svår att ta, men den är nyttig.

När man gjort detta, dvs sett till att komma in i den andliga strömmen och Guds verkliga verk på jorden, idag, då är Bibeln sedan en skattkammare, och full av hemligheter som Gud vill visa dig, särskilt av sådant du aldrig hört förut. För detta ligger starkt på hans hjärta, förstår vi väl, när nästan ingen för fram det. Allt Guds rådslut skall framföras, frambäras, framläggas, och förklaras, och så förkroppsligas. Även alltså, för furstarna i de himmelska regionerna. Men också för människorna på jorden, så de kan bli frälsta och välsignade, och satta på rätt plats, så att Guds verk får ordning och varje del är där den skall vara. Man kastar inte bort en liten skruv som sitter någonstans i en bilmotor. Den kanske verkar onödig, jämfört med andra skruvar och manicker, men när bilen skall köra så kommer den ingenstans. Är det inte så med kristenheten idag, att den ofta inte kommer någonstans? De har kastat bort vissa sanningar och uppenbarelser de tyckte hade mindre betydelse. Men allt har betydelse. Gud talar väl inte i onödan. Om Gud vill visa dig något du aldrig hört, var glad, oerhört glad. Han har en STOR uppgift åt dig, du har blivit utvald, fått ett specialuppdrag, att sticka furstarna i ögonen. Bara följ Guds Ande, så går allt bra. Var inte rädd för det Gud vill ge dig, du får aldrig en sådan skön frid, som när du tar emot sådant andra inte ville ha, eller vågade ha att göra med.

Ett enda ord kan bli så levande, sedan, att du kan leva och fröjda dig i det, i långa tider.
___

 

 

 

 


 

  

Bara

Jesus

frälsar oss från vredesdomen

 


 

 

Morgondagen har ingen sett

IDAG

är frälsningens dag