Välkommen till
Bibeltemplets Gästbok

SKRIV NYTT INLÄGG * TIDIGARE INLÄGG * ARKIVERAT * UPPDATERA

"Har icke vår bärgning blivit förstörd mitt för våra ögon? Har icke glädje och fröjd försvunnit ifrån vår Guds hus?" - . 1:16  ~»


Aktuellt om chemtrails och änglafarkoster:
Syn för sägen * En kamouflerad galgal-rundel * Förtydligande * Ännu en kamouflerad rundel


Nr 1378 av 1378
Namn: Leif
Tid: 16:35 - 22-07-2017
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Församlingen och Furstarna

Äntligen klar med den här "produktionen". Budskapet är intalat i oktober 2014, och jag har inte haft riktig tid förrän nu, att koncentera mig på detta, för det tar en hel del prövning, bön och lyssnande och svarande inför Gud, att redigera och sätta bakgrundsmusik till, musik som också skall hittas och vara lämplig och ha "åsnestatus" dvs Herren låter mig låna den och svarar för eventuella anspråk. Att det dröjt så länge betyder långt ifrån att detta intalade är mindre viktigt, tvärtom, det krävde som sagt desto större skärpa, i Anden, för att ta det riktigt till vara. Beviset, i alla fall för mig själv, är att det nu gav mig mer inspiration, så att jag också har fått skriva två artiklar, en på svenska och en på engelska, som hoppas jag skall publiceras, också, snart.
Budskapet är sant, även om jag är ensam i världen om det (det kanske finns någon/några som jag inte känner som också har det/sett det/fått det/trott det/varit villiga att bekänna det/stå för det/ta konsekvenserna av det. Att alla som hör det kommer att ha ett vittnesbörd i sin ande att det är sanning, ifrån Gud, och vad han vill vi skall ta emot, och låta oss korrigeras/förändras och förstoras av, det vet jag, men att ha vittnesbördet är bara början och ditt minsta mått. Att sedan göra, är en helt annan sak, bevisligen. Eller har jag hela Sverige här? Nej men de borde. För då fick de del av den Smorde, han som smörjer sina tjänare och budbärare.
Man kunde säga mycket mer, men du har säkert redan tagit dig för pannan, så jag skall vara skonsam. Om jag fortfarande räknas som människa efter att du lyssnat, så sprid gärna budskapet vidare, skräm fler från vettet, nej TILL vettet skall det vara. Gilla och klicka och klistra och kopiera, det ges för intet som det är mottaget för intet.

http://youtu.be/ChQaFV25PwI
___
Nr 1377 av 1378
Namn: Leif
Tid: 17:06 - 23-04-2017
Webbsida: http://enoksbok.se

Hej Tomas, verkligen roligt att höra från dig igen. Long time no seen, som de säger väl. Och ännu roligare att se att du har kommit till tro, visste inte det. Så jag säger Välkommen i efterhand. Ang. din fråga har jag faktiskt ingen aning, har hört något om det där men aldrig funderat över det. Tror det bottnar i att de messianska kristna har kännedom om hur påsken firades i det gamla Israel och vilka sånger som brukade sjungas vid olika tillfällen.
Hur det står till? Jotack, det är jättebra, har mängder med projekt på gång och jobbar för fullt för Herren. Gett ut några böcker, bl.a.
___
Nr 1376 av 1378
Namn: Tomas D.
Tid: 05:03 - 23-04-2017 - gastbok
Hemort: NC, USA

Hej Leif,
Hur står det till? Jag har inte hört av mig på mycket länge, och fick plötsligt för mig att jag skulle kolla om din hemsida finns kvar. Bra att du fortsätter att sprida ditt budskap.
Jag har en uppriktig fråga till dig. När jag gick till Gudstjänsten för ett par veckor sedan (Palmsöndagen) så talade Pastorn om måltiden som Jesus delade med sina lärljungar kvällen före korsfästelsen; Jesu lidande och död. Pastorn verkade rätt säker på Psalmen Jesus och lärljungarna sjöng (Matteus 26:30
) innan de gick till Getsemane var Psalm 118 från Psaltaren (Tacken Herren, ty han är god, ty hans nåd varar evinnerligen...). Kan vi verkligen vara så säkra på att det var denna psalm de sjöng? Jag vet att det inte är så viktigt att veta alla detaljer om Nattvarden. Vad Jesus gjorde för gamla syndare som mig är så otroligt mycket viktigare och större. men ju mer jag lär mig om min Herre och Frälsare desto bättre, känner jag. Så visst skulle det vara roligt att veta vad dom sjöng den där kvällen i Jerusalem. Jag har förstått att Ps. 118 och en del andra psalemr ur Psaltaren sjung under den judiska Påsken.
Nr 1375 av 1378
Namn: Leif
Tid: 00:28 - 18-01-2017
Webbsida: http://facebook.com/enoksbok


To boldly go where no man has gone before - except Jesus

De sakerna jag skrev om i förra inlägget, alltså om att man måste skilja mellan änglarnas kroppar och deras andar, och att de när de kommer till jorden, inte tar på sig mänskliga kroppar, utan lägger av sig sina himmelska gestalter, så att deras ursprungliga, människoliknande kroppar, framträder igen - de här tingen är viktiga att ha klara för sig, för att man skall komma vidare i uppenbarelsen av det himmelska. Har man inte dessa tingen, så hamnar man i återvändsgränder, och kan spendera ytterligare två tusen år utan att komma någonstans, annat än in i fler mänskliga, tomma och meningslösa spekulationer, sådana som kristenheten levt i och med så länge, och varför de fått den inkompetenta kosmologi och angelologi de nu har. Och sådant är vådan av att följa andelösa och tomma människotankar, i stället för att följa uppenbarelsens Ande. Vågar vi följa denna Ande, som är samma Ande som frälste dig och fyllde dig vid Andens dop och som ger dig frälsningsglädje, frälsningsvisshet, och frimodighet att vittna om Jesus - om du följer den Anden även när han leder dig in i sådant som du aldrig hört någon förkunna tidigare, så blir du salig på den vägen och får förtroendeuppdrag av Gud, att bära fram det som ligger på hans hjärta, särskilt starkt, just därför att inga andra tagit emot och burit fram det. Du tror detta kan leda till förvillelser och allsköns dumheter, men då har du lite förtroende för din Herre, eller inget alls. Förvillelserna och dumheterna är de som mestadels råder nu, och som gör den kristna tron impotent och kraftlös, och som får sökare att vända sig någon annanstans, därför att de finner inget i vår tro som berör deras djupaste frågor, därför att vår tro har blivit stympad, sedan gamla tider, genom ledare som av olika skäl satte stopp för uppenbarelseflödet, och ville anpassa den kristna tron till världen. Så var inte så säker på att din tro är den ursprungliga, på de här punkterna, bara för att den är den allmänna. Kolla t.ex upp teologin och kosmologin hos de första kristna, de som var apostlagenerationens lärjungar, deras skrifter finns kvar, och se hur de skrev om änglavärlden och dess historia, här på jorden och i himlarna.
Återigen - vill du komma vidare i uppenbarelsen om det himmelska, den uppenbarelse som ges och som Gud vill ge oss, därför att den är där för att berika oss och uppliva vårt hopp, vår tro och vår intensitet - så ta emot det här, de här två ledtrådarna som jag nämnt ovan. De kommer att leda dig vidare, och du börjar se samband, medan de motsatta uppfattningarna bara leder till återvändsgränder och stillastående, och du tappar lusten att studera det här mera.
___
Nr 1374 av 1378
Namn: Leif
Tid: 07:31 - 20-08-2015
Webbsida: http://facebook.com/enoksbok

Tack för ditt inlägg Annica, och för frågan. Roligt att du uppfattar stämningar i den, det är just sådant, bland annat, jag vill förmedla.
Det du frågar om är komplicerat, för det finns inget direkt i Bibeln, som exempel på att andar bundna till en plats blivit fria, eller bundits till en plats över huvud taget (såvitt jag kan påminna mig).
Däremot finns det några exempel på att änglar binds till platser och sedan släpps loss, som änglarna som bands vid Eufrat och kommer loss vid en bestämd tidpunkt under vedermödan (Upp. 9:13-15
), och Satan som binds för tusen år i slutet av/efter vedermödan och sedan kommer lös för en liten tid (Upp. 20:1-10
).
Jag tror det var så, att medeltidens kristna, om de kan kallas det, tog dessa händelser jag nämnt, och utgick ifrån/influerades av dem, när de mötte de andemakter som rådde i deras tid, alltså i övergången mellan hednatiden och tiden därefter. För dem var andar och änglar ibland synonyma. Det finns t.ex en legend om hur Kettil Runske band sjöodjuret i Storsjön till sjöns botten, och det finns en runsten vid sjön som handlar om Jämtlands kristnande, med en bild av en bunden orm eller drake. Någon gång på 1600-talet slogs den här stenen omkull och bröts av, och blev liggande ett tag. Då skall enligt berättelsen sjöormen ha börjat oroa fiskare och sjöfarare igen, och därför insåg man att stenen måste sättas ihop och resas upp, och då upphörde oron igen. Min berättelse bygger lite grand på det där, fast med andra detaljer. Skall man tro den sägnen, så kan alltså andar bundna till en plats komma loss, om besvärjelsen bryts, på något sätt.
Det finns en annan sägen, om samma Kettil, där han binder en trollkarl Gilbertil, till en underjordisk gång på Visingsö, att stanna bunden i en håla tills dess han plockat bort håren från en björnfäll, ett för varje dag/år (jag minns inte vilket). Också det handlar då om att en ande (för man får väl anta att trollkarlen dog och, eftersom han också var en jätte, hans ande blev kvar där), blev bunden till en plats tidsbestämt. Även den berättelsen har influerat mig.
Det finns också åtminstone ett exempel i Enoks bok på änglar som blir bundna till platser tidsbestämt (kap. 10).
Så i Bibeln och Enoks bok är det änglar som blir bundna, tidsbestämt, till platser, medan andar drivs ut, men inte till någon speciell plats (i alla fall i NT). Men det finns exempel på att andar som blivit utdrivna, har kommit tillbaka till "huset" (människan) de bodde i.
Man får komma ihåg att alla andar som finns på jorden idag, är nefilim, alltså barn (och möjligen "barnbarn") till änglar med jordiska kvinnor, och dessa är alltså "fria" att röra sig på jorden, för närvarande. Kanske var det så på medeltiden, att man försökte binda dessa, så att de, sedan de blivit utdrivna/bortdrivna, inte skulle kunna återvända, utan skulle vara bundna till domens dag till något berg, någon sten, till sjöars och havs bottnar, till öknar, eller djupa skogar.
Eftersom man inte gjorde så i NT, skulle detta alltså ha varit antingen ett slags utveckling av andeutdrivandet, eller en avvikelse i det. Om det var det rätta att binda dem till platser, varför gjorde inte apostlarna det?
I alla fall, "Tore Runristaren" i min berättelse är en tidig besvärjare, och alltså verksam i den tidens tro, blandad med magi, och därför är hans besvärjelse kanhända lite bristfällig, på samma sätt som Kettil Runskes besvärjelser var det (stenen kunde brytas sönder, och om bara Gilbertil fick tid på sig, kunde han komma loss).
Så svaret på din fråga skulle vara att ja, andar som bundits till platser, kan komma loss, om besvärjelsen på något sätt bryts, eller upphör att gälla. Ett enkelt sätt, som säkert också använts, att undvika detta, vore ju att binda dem till domens dag. Det märkliga är ju att Jesus, när han drev ut andar, inte gjorde eller sade så. Då kommer man in på himmelsk juridik. Andarna finns ju på jorden med Guds medgivande, de har alltså en funktion, om än fruktansvärd, att fylla. Ett exempel på det är ju 1 Kon. 22:19-23
, även om anden där troligen är en ängel.
Jag skrev först att jag inte kunde påminna mig något bibelställe där andar blivit bundna till en plats, men kom nu att tänka på Jes. 34:14
, som skulle kunna tolkas så.
I den fornnordiska mytologin, så var det så att de första jättarna, och deras andar, uppfattades som ett slags naturandar, som styrde/manipulerade väder och naturförhållanden. Det fanns alltså olika slags jättar och jättars andar. I Bibeln är det snarare änglar, både trogna och otrogna, som råder över naturen och väder, medan andar har lägre roller/funktioner. De nio jättarnas andar i min berättelse är sådana andar, och av en speciell linje av jättar, och det är det som motiverar att de måste bindas, de är nefilim, men en slags "super-" eller över-nefilim. Om sådana finns på riktigt vet jag inte. Att andar kan påverka väder (fast kanske bara temporärt, jag tror änglarna råder mera övergripande över väder), visar berättelsen där Jesus for i en båt över till gravarna öster om Genesarets sjö, och möttes av stormvindar på sjön, som han befallde att vara stilla, och de lydde.
Jag tror det var så, att på Island så hade man som sed att binda andar, vid kristnandet, särskilt till stenar och berg, och därför så lever mycket av tron på andar och huldrefolk kvar på Island, mer än i Skandinavien. Det kan vara så att det är bättre att bara driva ut dem, alltså, än att binda dem till platser, för om de drivs ut så sugs de upp där de ges inträde, och det hör ju alltså till den himmelska juridiken, medan om de binds till platser kan ge upphov till kulter och liknande. Men det är svårt att säga att det ena skulle vara helt fel, för det finns ju som sagt exempel på båda sätten i Bibeln.
Men ja, de kan komma loss, och därför är det Johns, Gustavs och Stellas uppgift att se till att de inte gör det, och skulle de komma loss (liten spoiler), så är det deras uppgift att se till att de blir bundna igen.
___
Nr 1373 av 1378
Namn: Annica
Tid: 14:06 - 18-08-2015 - gastbok

Måste bara säga att jag älskar din bok. Du har värkligen fått till stämningen i den, den får mig att längta till julen just nu.

En fråga dock, Gustav, Stella och John försöker förhindra att jättarnas andar släpps lös ur sitt fängelse, är det någonting du tror skulle kunna ske i värkligheten?

Allt det du skrivit hitintills i boken håller jag med om, tycker det är självklarheter, som tex att jättarna har funnits, det står ju i Bibeln.

/Annica
Nr 1372 av 1378
Namn: Leif
Tid: 23:01 - 11-05-2015
Webbsida: http://facebook.com/enoksbok

Hej Annica. Ja kapitel 12 kommer jag att lägga ut, och sedan några kapitel till (varje lördag), men resten får man bara läsa om man köper boken. Jag kan ju liksom inte avslöja hela berättelsen, men Gud ger mig många uppslag så det kommer att bli både spännande och lärorikt (och det är ju syftet).
___
Nr 1371 av 1378
Namn: Annica
Tid: 22:10 - 11-05-2015 - gastbok

Din bok är så bra, längtar till kapitel 12 läggs ut.Nr 1370 av 1378
Namn: Leif
Tid: 23:27 - 18-04-2015
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack för ditt inlägg Annica. Det gläder mig att du vill läsa boken, och sporrar mig att fortsätta och bli klar så snart som möjligt. Fast det tar nog ett tag ändå.

Filmen du länkade till är sammansatt av avsnitt ur olika filmer som finns på Youtube. En del är bra, annat är spekulativt. Vissa saker är fel.

T.ex säger de att änglarna stängdes in i jordens djup, vilket inte stämmer med Enoks bok. Det kan iofs tolkas så, men man får skilja på änglarnas kroppar och deras andar, precis som med människor när de dör. Vår kropp begravs i jordens djup, men vår ande går antingen till himlen eller dödsriket. Enoks bok säger uttryckligen att dessa änglarna (dvs deras andar) fördes till de sju stjärnornas fängelse, och några stjärnor finns det inte i jordens djup. Dessa stjärnorna är Pleiaderna, och samma berättelse finns hos babylonierna.

På ett ställe säger någon att änglarna tar på sig köttslig gestalt (take on the form of flesh), det stämmer inte riktigt, änglar tar inte på sig fysisk gestalt när de kommer till jorden, utan de lägger av sig sin himmelska gestalt (Jud. 1:6
, 1 Kor. 15:40
), och då återinträder de i sin fysiska, ursprungliga gestalt, och kan leva här på jorden under samma villkor och begränsningar som Adams barn.

Det talas också på ett ställe om fjärde himlen. Det kommer inte från inspirerade källor utan ifrån en skrift som kallas Enoks andra bok men är skriven av någon annan person långt efter Enoks tid. Enoks bok citeras eller refereras på många ställen i NT, medan ingen i NT gör så med "Enoks andra bok".

Ett fel vissa gör som studerar Enoks bok, är att de börjar läsa en massa apokryfisk och rabbinsk litteratur och blir påverkad av den teologiskt. Den fällan skall man inte gå i, utan man skall följa apostlarnas undervisning, dvs det som de citerade eller hänvisade till, det kan man studera, och då är det öppet för Enoks bok, men inte för den litteratur som kallas apokryfer och pseudepigrafer och är skriven under århundradena närmast före Jesu tid. Enoks bok har inget med den litteraturen att göra, eftersom den skrevs före syndafloden.

I övrigt kan man väl titta på filmen och ha behållning av den. Den citerar ju mycket från både Bibeln och Enoks bok, och dataanimationerna är ju bra gjorda, även om de är hämtade från helt andra berättelser.

Om man inte förväntar sig att allt skall vara teologiskt korrekt utan tar filmen som ett försök att illustrera vad Enoks bok handlar om, så tycker jag den är ok.
___
Nr 1369 av 1378
Namn: Annica
Tid: 19:49 - 18-04-2015 - gastbok

Längtar tills din bok kommer ut för jag kommer att läsa den :D Jag brukar läsa dina artiklar.

http://www.youtube.com/watch?v=79onWInRCOU

Vad tycker du om denna film, är det om änglarna riktigt

Med vänlig hälsning/ Annica
Nr 1368 av 1378
Namn: LL
Tid: 20:07 - 13-04-2015
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tystnad är inte alltid detsamma som overksamhet (om någon trodde det).

Här är två nya artiklar i serien Änglar och UFO:
Möte med Gudarådet
http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-57.html
Bibeln i Rymdåldern
http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-58.html

Så har jag plötsligt, även som en överraskning för mig själv, för jag visste mig inte ha den gåvan, börjat skriva på en bok, en, som jag kallar det, äventyrsberättelse för alla åldrar. Motivet är dock detsamma som för artiklarna, dvs undervisning och meddelelse av gudomlig insikt och uppenbarelse:
Stentavlans Hemlighet
http://www.facebook.com/enoksbok/notes

Här också, för dem som har fångats, eller drabbats, eller hur du vill rubricera det, av kallelsen till särskild bön, Bibeltemplets Bönesida:
http://bibeltemplet.se/bonemote.cgi
___
Nr 1367 av 1378
Namn: Leif
Tid: 00:01 - 07-01-2015
Webbsida: http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-56.html

Tack för ditt intressanta inlägg Annica. Hade inte hört talas om denna ningen förut, men det kan helt klart vara ett kvarblivet ängladjur, antingen fysiskt eller bara dess ande som manifesterar sig. Inom buddhismen talar de om "water spirits", vattenandar, vilket skulle vara en parallell till de rephaim som Job. 26:5
säger finns i eller under haven, dessa kan då vara antingen jättars andar eller andra jättehybrider, vars andar ännu "spökar" i haven eftersom de inte tillhör varken människo- eller djursläktet och alltså inte har någon ort att gå till efter döden. Gud kommer att samla ihop dem också vid slutdomen och döma dem efter en annan måttskala än vår.
Håller med dig om att ängladjuren kan ha fått många variationer, och änglarna kan även ha sysslat med förädling av livsformerna, så att vissa av dem förkastades efter att ha blivit till och andra togs vara på, precis som människor gör med olika djurarter, fast vi bara kan det inom arterna. Men även det börjar ju ändra på sig, med den moderna genforskningen. Det dröjer inte länge förrän även människan kan skapa livsformer av alla slag, det finns t.o.m dataprogram som kan, helt realistiskt, sätta ihop kombinationer av olika arters dna, och sedan fattas det bara att man låter en inkubationsmaskin värpa skapelsen och ut kommer en ny art.

Det finns en gammal sumerisk berättelse som säger att de nedstigna änglarna gjorde just så, dvs använde en inkubationskammare, för att skapa en egen människoart, som de kunde ha som slavar.

Gjorde de det, så gjorde de säkert likadant med djuren och då ter sig inga av de myter som finns från forntiden omöjliga eller fabelaktiga längre. Som sagt, det är dessa varelsers hemlösa andar man har sett, manifesterande sig i mer eller mindre påtagliga former (andar kan ta fysiska former, även om det är en annan fysik än den vi lever i).

Ju längre den mänskliga forskningen framskrider, desto mindre märklig kommer forntiden (och dess sagor) att te sig. Vi följer bara i spåren av dem som gått där förut.
___
Nr 1366 av 1378
Namn: Annica
Tid: 18:49 - 06-01-2015

Hejsan!
Måste bara skriva och berätta. Ikväll så hittade jag ett intressant klipp om ett djur som heter Ningen, jag har aldrig hört talas om den förut men beskrivningen får mig att tänka på en av dina artiklar om änglarna som parade sig med fiskar och det blev en blandning.
Ningen beskrivs som 30m lång vit i huden, med ett människoliknande ansikte, Den har armar och händer med fem fingrar. Det konstiga är att dem som har sett ningen beskriver dem antingen med två ben eller en sjöjungfruliknande stjärtfena.

Det jag tänker angående änglar, fiskar och dess avkomma (ningen) Om änglar parade sig med fiskar och fick en avkomma, varför skulle alla se likadana ut, fiskar har en fena och änglar två ben så måste alla avkommor ha en stjärtfena som "Den lilla sjöjungfrun". Eftersom det är en mix av dna som inte borde finnas, kan det inte vara så att några ningen har ben och andra en stjärtfena? Ja vad har du för tankar om denna varelse? Mvh Annica
Nr 1365 av 1378
Namn: LL
Tid: 19:30 - 29-10-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Finns en hel del nya artiklar på engelska, för den som hängde med i skolan,

The Gilgal Refaim Time Pointer
http://bibeltemplet.net/gilgalrefaim.html

The Book of Enoch and the Original Cosmology
http://enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?The_Book_of_Enoch_and_the_Original_Cosmology

Anganimals
http://enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?Anganimals

What are Angels?
http://bibeltemplet.net/whatareangels.html

Dessutom är den Enoch Interlinear jag nämnde om tidigare klar nu, dvs inte själva ordförord-översättningen, men websajten med de olika texterna (befintliga) interlinjärt uppställda, vilket är själva grundförutsättningen för det fortsatta arbetet.
http://enoksbok.se/cgi-bin/interlinear.cgi?bok+1+int

Hittills är bara de två första versarna i Enoks bok ordförord-översatta, plus en del av Enoch 10:12
, för övrigt väldigt intressant, vilket jag återkommer till med ganska omfattande kommentarer, så småningom. Men gå in och titta, särskilt på ordförklaringen.
http://enoksbok.se/cgi-bin/interlinear.cgi?bok+10+int#Vs12

Därtill är en ny version av Enoks bok för smartphones klar, helt byggd på html och javascript, vilket gör att den kan användas i alla mobiler oavsett märke, och dessutom offline.
http://enoksbok.se/smartphone/
___
Nr 1364 av 1378
Namn: Leif
Tid: 02:48 - 26-09-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack Annica. Det är därför det är så bra att det finns mobiltelefoner med kameror nu, så att man alltid kan ta kort eller filmsnuttar på saker man ser.
___
Nr 1363 av 1378
Namn: Annica
Tid: 18:42 - 25-09-2014

https://www.youtube.com/watch?v=zz-vieW2bPQ

Tänkte på dig då jag såg denna film.
(Ställ inställningarna på HD så syns det bra, bara ett tipps)
Mvh Annica
Nr 1362 av 1378
Namn: LL
Tid: 17:03 - 21-09-2014
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?The_gods_of_the_ancient_world

När jag tittade igen på Daniels inlägg, kom en tanke att jag skulle räkna "gudarna" han räknade upp och se om antalet möjligen är 70. 70 var ju antalet av de änglar som sattes över jorden efter Babelstornet och förbistringen, och det var dessa som avgudades i världens nationer under namn som Zeus, Baal, Apollo etc. Räkna själv. 70 st.
___
Nr 1361 av 1378
Namn: Leif
Tid: 16:50 - 21-09-2014
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Sådant där är bara distraktioner för att hindra oss att göra det vi skall: vittna för människor, be, söka ett djupare liv i Gud, komma allt mer in i en levande Guds tjänst och bära frukt så länge vi är här på jorden. Då kan det få komma mörker eller ljus, jordbävning eller himlabävning, vi är trygga i Jesus och skulle vi behöva förbereda oss för något så är han den förste att meddela detta.Nr 1360 av 1378
Namn: Annica
Tid: 21:35 - 20-09-2014

Hej! Vad tror du om tre dagar av mörker? Står det någonting i Enochs bok om det? Jag har börjat höra talas om detta mörker mer och mer men vet inte vad jag skall tro.
Med vänlig hälsning Annica
Nr 1359 av 1378
Namn: Leif
Tid: 16:39 - 21-09-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Alla de gudarna du räknar upp är ju ett enda stort bevis för att Gud finns och att människor söker honom. Något gör att de VET att det finns någon där, men de har svårt att finna honom och därför uppstår det många olika uppfattningar och idéer. Det var därför han själv kom till oss, i en människa, för att visa oss vägen, visa oss vem han verkligen är, hur vi kan leva med honom, och få kontakt, med vårt verkliga ursprung. Om du tror att detta ynkliga fattiga livet är allt som finns, då måste du ha verkligt låga krav. Ungefär som en mask som är nöjd med att böka i jorden och sedan är det inget mer. Gud har mer för oss än vi kan drömma om, men han har dolt det för att bara de som verkligen VILL finna det, skall finna det och desto mer ta vara på det. Jesus är den som Gud kom till oss i. När man tar emot honom i sitt hjärta och tror att han är Gud, öppnar sig hela himlen.
...

Ang. krig. Kommunisterna trodde att om de avskaffade tron på Gud, skulle alla mänsklighetens problem, lösa sig. Vad hände? I stället uppstod två skräckvälden, Sovjet och Maos Kina, där miljoner människor mördades medan de andra levde under terror och slaveri. Detta finns fortfarande kvar i Nordkorea. Är det det drömland du önskar dig?
___
Nr 1358 av 1378
Namn: Daniel Lux
Tid: 02:19 - 20-09-2014

Varför kan inte du och andra religiösa bara acceptera att gud inte finns och börja leva era liv som en fri människa?

Det finns ju överstigande bevis på att det inte finns någon som helst gud, vare sig det är tre olika religioner inom kristendomen eller någon annan, och människan för den delen hitta ju inte på Gud som den första guden, det har ju funnits gudar många tusen år tidigare som t.ex. Egyptisk religion:
Amon
Ptah
Ra
Thoth
Neith
Shu
Tefnut
Geb
Nut
Isis
Osiris
Set
Neftys
Anubis
Harpokrates

Så varför ska man tro just på eran religion? När det finns så många gudar att välja mellan, vissa som långt innan kristendom och vissa som kom efter. Här är ytterligare lite exempel på gudar:

Grekisk religion:
Afrodite
Apollon
Ares
Artemis
Athena
Dionysos
Hefaistos
Hekate
Hera
Hermes
Hestia
Kronos
Poseidon
Rhea
Zeus

Romersk religion:
Janus
Juno
Jupiter
Mars
Minerva
Quirinus
Venus
Vesta

Sumerisk religion:
Inanna

Fornsemitisk religion:
El
Baal
Ashera
Astarte
Atargatis
Anat
Betel
Dagon
Jam
Atar
Mot
Qadesh
Horon
Melqart
Adonis
Eshmun
Hammon
Tanit
Shamin
Jarich
Nikkal

Fornnordisk religion:
Oden
Frigg
Frej
Freja
Tor

Aztekisk religion:
Quetzalcóatl

Frygiernas religion:
Sabazios

Kinesisk religion:
Shang Di
Jadekejsaren

Rumänsk mytologi:
Zalmoxes


Om alla människor skulle ta och säga upp sin religiösa tro skulle det födas så mycket mera kärlek på jorden och krig skulle upphöra (inte alla men minst 50%) och vi skulle få en mycket bättre värld. Det tror jag och 20,14% till här på jorden. Mvh
Nr 1357 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:18 - 03-09-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/enoksbok.html


BOOK OF ENOCH INTERLINEAR

Om någon tycker det verkar hända lite på webbplatsen, så är det ett grovt och fatalt misstag att tro så. Just för tillfället, och det är ett ganska långt tillfälle, håller jag på och gör färdigt, åtminstone till en ganska stor del, den Enok Interlinear jag påbörjade för några år sedan. Dvs med möjlighet att läsa den etiopiska (geez-)texten linje för linje, med transliterationer och ord-för-ord översättningar av etiopiskan under, och med engelska och svenska texterna där under. Målet med detta är att precis som med bibeltexter kunna kolla grundtexten (åtminstone den etiopiska, tillsv), och se om översättarna till engelska och svenska verkligen har översatt rätt, eller om de lagt in sina egna tolkningar och traditionsbundna uppfattningar i översättningen. Att de gjort så på sina ställen har jag redan upptäckt, och det är därför det känns viktigt och angeläget att få till en sådan här funktion, så att Enoks boks budskap verkligen kommer oss till del, i denna tid, som det ju är Guds uttalade vilja att så skall ske. Och som sagts tidigare, varför skall vi låta översättare som inte ens tror på innehållet i texterna de översätter, handha detta? Boken är inte skriven för dem, den är skriven för oss som tror på den, det är vi som skall ta emot dess budskap, i den yttersta tiden, och då måste vi veta vad den säger.
___
Nr 1356 av 1378
Namn: LL
Tid: 18:01 - 03-07-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Om man lyssnar PÅ Kenneth Hagin, i stället för att höra någon tala OM honom, så upptäcker man att han var en väldigt intressant och välsignad förkunnare.
http://youtu.be/GP3u0sPugtY
Nr 1355 av 1378
Namn: Annica
Tid: 16:41 - 28-05-2014

Mycket bra skrivet, det är ju så att man måste vara lydig och trogen.Nr 1354 av 1378
Namn: LL
Tid: 17:41 - 14-05-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


För att kunna växa andligt måste man vara med om en reduktion

För några år sedan gjorde Gud klart för mig, att jag bara skulle syssla med sådant som han initierade, tydligt och klart, och lägga undan allt annat, allt självvalt gudstjänstväsende, som Paulus kallar det. Till att börja med framstod det här som att man inte hade mycket alls att göra. Jag gick sysslolös, så att säga, i Guds rike ett tag, och undrade skall man inte göra mer än så här? Vill inte Gud mer än detta? Men jag var lydig, och höll mig till det han visade mig, uppenbarade för mig, och ledde mig in i. Och efter hand blev det mer. Och mer. Och mer. Hade jag inte varit lydig, alltså, i det lilla, hade detta som var mer, inte kunnat ske. Det goda jag själv trodde mig kunna göra, stod i vägen för det Gud ville göra. Nu är det mesta jag gör för Herren välsignat, och det är inget man behöver gissa sig till och/eller hoppas på. Det KÄNNER man, och VET man, när Gud gör det. Och det här tror jag, upplever jag, är något som Jesus vill att alla kristna skall få lära sig. Inte som om jag skulle kommit så väldigt långt, men något är det i alla fall, och det finns nog dem som inte upplevt det, några stycken. Du vet nog bäst själv.

Jag kan i alla fall vittna om att det fungerar. Är man beredd att göra så här, och lägga undan allt eget, allt fromt, allt som man tyckte var "bibliskt", och bara lyssna till Guds Ande och göra vad han inleder, inspirerar till och ger kraften till (och det är givetvis hur bibliskt som helst, men på riktigt då), så får man uppleva saker man aldrig trodde man skulle få uppleva. Det andliga livet växer.
___
Nr 1353 av 1378
Namn: LL
Tid: 17:46 - 03-05-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/enoksbok.html


VERKLIGHETSFRÄMMANDE ATT INTE TRO PÅ UFO

Det är verklighetsfrämmande att inte tro på UFO. De som inte tror på eller vill erkänna, eller inse, att ufo är en verklighet, lever i förnekelse. Det handlar inte om avsaknad av bevis. Bevis finns, i överflöd. Men bevisen viftas bort, man vill helt enkelt inte höra om dem, ta del av dem.

Ufo är vad som i Bibeln kallas luftens härsmakt. Eller Herrens härskaror. Dessa kan vara av både god och ond natur, dvs Herren har sina, och "fursten" över luftens härsmakt har sina.

Observera att det heter LUFTENS härsmakt. Inte "andevärldens" eller "dimension 44"s härsmakt. Dessa makter, både onda och goda, rör sig alltså i atmosfären runt jorden, änglarna i de högre skikten och andarna i de lägre, mestadels på ytan. Det är alltså dessa som kan ses ibland, när deras täckelse blottas eller de vill eller får tillstånd att visa sig. Då kallar man dem i vår tid "UFO", oidentifierade flygande objekt. De kan även fångas upp av radar, och kan t.o.m i vissa fall bli nedskjutna av nationers försvarsflyg. I de fallen rör det sig troligen om någon hybridfarkost, dvs sådana som tillverkas åt de korsningar mellan människor och änglar som nu befinner sig i himlarymderna i väntan på nedstigandet. Som sagt, att som kristen förneka detta, är detsamma som att förneka änglavärldens existens. Du läser skrifterna dåligt, om du inte har förstått detta, och inte kan förstå att det är en verklighet och att vi som vet vad denna verklighet handlar om, är skyldiga världen att tala om det, så att världens barn blir varnade och kan få hjälp, den hjälp de får genom att åkalla Jesu namn gentemot dessa, de korrupta, himlainvånarnas övergrepp och planering.
___
Nr 1352 av 1378
Namn: LL
Tid: 16:36 - 25-04-2014
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology


Ny artikel på engelska här:

Why I do believe the Book of Enoch is inspired by God
http://www.enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?Why_I_do_believe_the_Book_of_Enoch_is_inspired_by_God
___
Nr 1351 av 1378
Namn: LL
Tid: 21:40 - 17-04-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Krossade lerkärl

Enda sättet för ett torkat lerkärl att åter bli mjukt och formbart, är att det fullständigt sönderkrossas, i småsmulor, så att det inte finns en enda förhårdnad kvar, utan hela kärlet är som grus, och sand. Först då kan det igen blandas med vatten, och tillsättas ny lera, så att ett nytt kärl kan formas.
Så svårt är det alltså för en kristen som stelnat i en form, att komma med i ett nytt Guds verk.
___
Nr 1350 av 1378
Namn: LL
Tid: 15:40 - 04-04-2014
Webbsida: http://facebook.com/enoksbok


Enhet utan enighet

Enhet och sammanblandning är inte samma sak. Att man inom ekumeniken försöker blanda samman olika kristna rörelser, olika element dvs, medför ingen enhet, utan tvehet, otydlighet, osäkerhet, förvirring. Sann enhet skapas av Guds Ande, och smälter samman Guds barn i synsätt, vision, kärlek, böneande, smörjelse, och uppenbarelse.

Enhet i mångfald, säger de. Nej, enhet i enfald, säger Skriften. (Apg. 2:46
)

Mångfald kan aldrig bli enhet, såvida inte de mångfaldiga elementen är födda, framkomna, uppenbarade, av samma ene Fader. Vi kan inte förena villfarelser med sanningen, med den sanna läran. En sådan enhet är fördärvlig, och falsk. Bara det kan förenas, som redan hör samman, som är delar, eller bitar, av samma ursprungliga helhet. Troendedop och spädbarnsbegjutning kan inte förenas, de har inte samma Herre, samma ursprung. Friförsamling och folk/statskyrkosystem kan inte förenas, har inte samma Fader. De två står i strid med varandra, hur mycket man än försöker överkomma det, förneka det, beblanda det. Guds Ande lurar man inte, manipulerar man inte, det får sina efterverkningar, och den som tiger, han samtycker, den som accepterar läror och system som inte kommer/föds av den Fader som födde själen, den själen kommer i bryderi, mister sin innersta frid, munnen kan le men hjärtat kommer att gråta, ropa, efter den frid det i födelsen hade fått.

Allt är inte kristet som kallas för kristet. Det som är fött av Gud, det övervinner världen. Det som är fött av människor, det beblandar sig med världen. Så kan du skilja på kristet och förment kristet.

Metaller kan aldrig förenas, annat än om de brinner, är glödgade, till smälta. Således kan enhet aldrig fungera, åstadkommas, annat än när Guds Andes eld får brinna, så mycket att vi blir formbara, mjuka, och kan stöpas om, i ny gestalt, sådan som Gud vill ha oss, just nu, i denna tid, för dessa förhållanden.

Enhet utan enighet existerar inte. Den är ett falsarium.
___
Nr 1349 av 1378
Namn: Annica
Tid: 18:23 - 24-03-2014 - gastbok

Det sista inlägget du skriver, det om vi vill ha Gud, det är så sant det du har skrivit. Vi måste ge Gud allt, vi måste älska honom till 100%
Bra skrivet Leif!
Nr 1348 av 1378
Namn: Annica
Tid: 18:20 - 24-03-2014 - gastbok

http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=127504

Det står om ett krig i himlarymden, om falna änglar som kommer till jorden
Nr 1347 av 1378
Namn: anonim
Tid: 17:56 - 23-03-2014 - gastbok

dina artiklar som du skrivit.....RIKTIGT VASSA O LÄMNAR INTE NGN ATT TRO ATT DETTA INTE GÄLLER MIG JAG VET JU???...,....INGEN KOMMER UNDAN FÖR DU MENAR JU ATT LÄMNA ALLT TRILL GUD O FÅ DET INSKRIVET IGENB,...DÄR E NOG MÅNGA SOM FUNDERAR...TÄNK OM HAN INTE SKRIVER IN DET IGEN,,,,,,,MYCKE BRA SKRIVET LEIF....-ABSOLUT AMENNr 1346 av 1378
Namn: a
Tid: 16:16 - 23-03-2014 - gastbok

en liten grej bara....angående vi säger så här....en gång när det va en grupp kristna som skulle vara här i sverige....så för att det hela skulle gå igenom ekonomiskt så att säga....så tog man o gjorde som så att man fick köpa biljetter som kostade en del för att mabn skulle få vara med....tycker inte om eller att dettta är något bra alls.....i slutänden så blir ju dessa möten bar för en egen grupp så att säga....likcvärdigt som om PALUS. SKULLE HA MÖTE FÖR LUKAS....VAD ÄR EVANGELIET KÄRNA OM DET INTE NYSTAS UT TILL DE SOM INTE TROR....SPELAR VÄL INGEN ROLL HUR MÅNGA GGR JAG GÅR PÅ DETTA MÖTE....NÄR DET INTE KOMMER UT UTAN ALLA SOM SITTER PÅ MÖTET ÄR FRÄLSTA REDAN....VAD HAR MAN DÅ VUNNIT....INBÖRDES BEUNDRAN ELLER.....DET FÅR INTE GÅ TILL PÅ DET VISET ATT MAN INTE KAN GÅ PÅ ETT MÖTE ELLER SAMLING PÅ GRUND AV ATT MAN INTE HAR RÅD....SÅ BORT DET SYSTEMET SOM SÄLJER BILJETTER FÖR EX HILLSONG ....DÄR MAN FICK KÖPA OM MAN SKULLE VA MED NÄR HILLSONG KOM FRÅN ETT ANNAT LAND....VI SKA INTE HA MÖTEN FÖR REDAN FRÄLSTA UTAN VITSEN ÄR JU ATT NÅGON OFRÄLST SKALL HÖRA EVANGELIET ELLER LOVSÅNGEN SOM FÖRTÄLJS O GÅR PÅ SÅ VIS IN TILL MÖTET....MEN FÅR INTE KOMMA IN UTAN BILJETT??????
E DE JAG SOM E DUM ELLER?????
Nr 1345 av 1378
Namn: LL
Tid: 16:24 - 22-03-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Vill vi ha tider av vederkvickelse, eller kvittar det?

Orsaken till att det inte är någon väckelse i vår tid, är för att de kristna inte vill ha någon väckelse. De allra flesta är nöjda som det är, trivs bra med läget. Hade de verkligen velat ha väckelse, hade de allihop varit på sina ansikten bedjande, och ropande, om den. De hade inte nöjt sig förrän Herren svarat dem och sänt dem tider av vederkvickelse. Men nu vill de inte det, de vill hellre syssla med annat, och låta världen dö medan de tror sig vara säkra om sin plats i himlen.

Vi har så mycket kompromissförkunnelse. Så mycket bortförklaringar. Som om evangeliet och missionsbefallningen inte gällde oss. Som om vi inte behövde lämna allt och så följa Jesus. Som om vi kunde välja själva hur vi vill tjäna Jesus. Ge honom någon ledig timma, något av det vi har över. Som om han vore något vid sidan av. Han är inte något vid sidan av. Han är ALLT, och vi skall ge honom allt, därför att han är värd det. Om våra liv inte liknar de första lärjungarnas liv, så är sanningen den att vi inte är sanna kristna. Vi har ingen rätt att kalla oss det, om vi inte är det.

Hur mycket gav Jesus för oss? Han gav ALLT. Hur mycket ger du Jesus? 4 %? En stund då och då, när världslivet inte längre förnöjer dig? När det inte är något på tv? Inte undra på då att Guds verk går bakåt, och avgudareligionerna breder ut sig.

Gud söker ett nytt folk, som vill ge sig hän åt honom av hjärtat, dygnet runt, 24/7/365. Ger vi honom allt, får vi av honom allt. Våra liv förvandlas, vi blir bemyndigade, får gåvor, frukter, krafter, vi aldrig sett förr. Det kristna livet blir spännande, härligt, glädjefyllt, meningsfyllt.

Stora ting är i görningen, och Gud söker. Om vi ställer oss till hans förfogande och är beredda att lämna allt, får vi vara med.
___
Nr 1344 av 1378
Namn: LL
Tid: 23:27 - 19-03-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Jo men katolikerna är kristna

Varför måste vissa kristna hela tiden hålla på och försäkra sig och varandra om att katolikerna är kristna? Det är som om det fanns en osäkerhet i botten, som man försöker tysta ned. Vore man helt övertygad skulle frågan inte ens komma upp, man skulle aldrig tänka tanken. Men nu gör man det, och det är ett symptom på att långt där nere någonstans, i hjärtats inre, är man inte så säker på att katoliker verkligen är kristna, verkligen tillhör Gud. Deras kyrkosystem och historia visar ju något helt annat. Det är liksom svårt att få det att gå ihop, för den sanningsälskande. Det är ungefär som att säga att svart är vitt och vitt är svart. Något reagerar, även om man gärna vill framstå som rättvis, god, och vidsynt.
Som sagt, vore de verkligen kristna, hade ingen ens tänkt tanken.
Jo men det är ju för att det är så många som ifrågasätter dem, säger du. Verkligen? Var finns de som gör det? Nej, jag tror det är ditt samvete som ifrågasätter det, och som du kämpar med.
___


Men vad är svaret på frågan då, kan en katolik vara kristen? Jag frågade Herren, och han ledde mina tankar till Luther. Luther var ju katolik när han upplevde Gud och fick sitt uppvaknande. Så han måste ha varit kristen. Men då måste man tillägga, att han var en ifrågasättande katolik. Han var inte en "trogen" katolik, som erkände och bejakade det katolska systemet och dess läror. En sådan katolik måste således inte vara kristen, för vore han det fanns det ju ingen anledning (för t.ex Martin Luther) att väckas upp.

(Om de som är i systemet utan betänkligheter är goda kristna måste ju Luther med automatik ha varit en dålig kristen, som ifrågasatte det. "I måsten döma så: antingen är trädet gott, och då måste dess frukt vara god; eller är trädet dåligt, och då måste dess frukt vara dålig." (Matt. 12:33
) Detta är vad vår Herre Jesus Kristus har lärt oss.)

Katoliker som bejakar katolicismen är alltså inte kristna. Däremot finns det alltså människor inom den katolska religionen som är i en uppvaknandeprocess, som kan vara kristna, kan vara väckta av Gud och manade av honom att alltmer följa hans ord och lämna det övriga bakom sig.

Men då kommer de till sitt dilemma. Katoliker förväntas delta i mässorna, gå i bikt, läsa trosbekännelser, m.m. m.m. Vilket givetvis drar dem in i mörkret, dunklet, förblindelsen, och avguderiet, igen. För den som blivit väckt av Gud, och fått hans Ande i sitt hjärta, är all (uppenbarad) sanning viktig. Inte bara viktig, utan livsnödvändig att följa. Vandra i ljuset medan ni har ljuset, på det att mörkret inte må få makt över er. Det går inte att kompromissa med Guds dyrbara ord och det han uppenbarar för oss. För de som gör det slocknar snart ljuset ut, och ett annat "ljus" kan ta över, som bedrar, och leder in ett självbedrägeri värre än det första.

Ett av de stora misstagen bland protestanter, är således då de vidsynt vill erkänna katoliker som kristna och goda syskon, även om de "inte håller med om allt i deras tro". Detta lämnar en glipa i deras rustning, där fiendens pilar kan nå in. Det håller en glänta av dörren öppen för den förvillelsens ande som härskar i det katolska systemet. Detta är orsaken till att vissa protestanter konverterar till katolicismen, och att andra tystnar i sin förut av Gud upplysta kritik av den.

Om du anser att man kan vara kristen och samtidigt bryta mot i stort sett alla bud och ord i Skriften (så som katolikerna gör), då ifrågasätter jag om du är kristen själv. Du kan ha varit det, och har måhända en livsgnista kvar därinne, men vore du sann och levande och trogen det ljus Gud gett dig, skulle du protestera högljudt mot någon som påstår att den katolska tron och läran är kristen och närmast likvärdig med protestantismens. För som sagt, vore den det så funnes det ingen anledning för någon att vara protestantisk kristen. Din "vidsynthet" slår alltså undan grunden för din egen tro. Du har gjort din egen tro onödig. Du kan lika gärna konvertera du också. Fast ännu hellre, givetvis, vända dig bort ifrån de falska läror som förvillar hela jorden.
___
Nr 1343 av 1378
Namn: LL
Tid: 19:50 - 15-03-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Förberedd för ett nytt Guds verk

Detta skrev jag efter att ha bett en timma, det mesta i tungor.

För att kunna vara med i en ny väckelserörelse, så måste man vara beredd att stöpas om. Man måste bli som ett blankt skrivark, där Herren får rista in sin vilja, på nytt, genom ny uppenbarelse. Även om man vet allt i Guds verk, har all rutin, varit med förr, så hjälper det inget till, om inte Herren får först ta bort det, och sedan skriva in det på nytt, i våra hjärtan och i våra handlingsmönster. Allt gammalt måste bort, vi måste bli som de nyfrälsta, som allt är nytt för, för att kunna förenas med dem i en enhetlig väckelsens Ande.

Det här är inget för fariseer, för dem som förtröstar på sin egen kunskap och fromhet. Vare sig den är biblisk eller obiblisk. Man måste våga släppa taget om allt, för att kunna bli ett nytt kärl, mjukt och formbart för den nya uppenbarelse Gud nu vill komma med. Visst, han kommer att uppenbara det vi redan vet, men i en ny kraft, så att det blir förnyat. Håller man då fast vid det gamla, kan inte Gud göra det. Vågar du t.ex släppa troendedopet? Vågar du säga till Gud, om barndopet är rätt, så är jag beredd att acceptera det. Om kyrkosystemet är rätt är jag beredd att acceptera det. Och om troendedopet är rätt accepterar jag det, och om friförsamlingen är den rätta accepterar jag den. Det handlar om att låta GUD göra verket, på nytt, och igen skriva in sina lagar, sina heliga bud, sitt ord, sin plan, i oss, så att vi går fram i en förnyad ande - och givetvis kommer det du tidigare hade fått av Guds Ande, då att bli förnyat i samma Ande. Han leder oss inte fel, men vi måste lägga allt på altaret, för att få det tillbaka, och nu med eld i det.

Och så till det helt nya. Ingen ny väckelse är den förra helt lik. Guds Ande vill alltid föra sitt verk framåt, mot den fulla uppenbarelsen, till den urkristna apostoliska fullheten, som den var hos apostlarna och deras första efterföljare. Det kommer att komma nya, för vissa främmande element i Anden, men för andra igenkännbara om man verkligen förutsättningslöst läser skrifterna och tar dem som de är, utan traditionens filter. Det traditionen har bortförklarat, det kommer Gud att förklara, för dem som vill lyssna, och bli hans redskap att återföra det, återupptäcka det, återproklamera det, och återetablera det, grundmura det, i en ny generation. Just de här punkterna kommer att ha extra smörjelse på sig, så att de heliga upptäcker dem, känner dem, vidrör dem, och förstår att där finns kraften och där är Guds vilja, detta är vad han vill ha fram nu, i denna tid, under dessa förhållanden, och inför det som kommer.
___
Nr 1342 av 1378
Namn: Leif
Tid: 19:25 - 10-03-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Om du vill prata om detta, så är det bättre att du mailar.
___
Nr 1341 av 1378
Namn: a
Tid: 17:20 - 10-03-2014

man undrar om djävulen driver med oss....hur mycket tillåter GUD???Nr 1340 av 1378
Namn: a
Tid: 17:15 - 10-03-2014

kan du leif om du vill förstås...jag vet inte om gud kallat dig till herde...men skriv ngt ...gör ngt ...detta blir väldigt väldigt förvirrande.....jag men ar jag kan se ulf ekman ena dagen å tala nya tungomål föör att nästa lämna in att han går till påven av alla
...det som inte kunnde ske har skett....be till gud leif o utnyttja din sida.....jag tror de e många me mig som undrar....kan man verkligen stå å tala tunger o prisa gud för att nästa dag lämna in detta......hur riktigt eller falskt är det???
Nr 1339 av 1378
Namn: Leif
Tid: 19:09 - 10-03-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

På vilket sätt skulle vi vara grundlurade? Detta handlar om en enskild människas förvillelse, och förstås, alla dem som följer honom. De som följer Jesus kommer inte att bli förvillade, kommer inte att konvertera till den stora skökan i Rom. Trosrörelsen i sig är god och ett Guds verk, precis som alla väckelser och förnyelser Gud sänt. Sedan kommer människor in som efter hand låter sig uppblandas med sådant som inte hör väckelsen till och när det mognat, ser man vad det var. I detta fall främmande katolska element.
Gud kommer att resa upp nya ledare, som är bättre än de förra (1 Sam. 15:28
).
Var med och be för en ny rörelse, och nya vittnen. Det är vad Herren vill nu.
___
Nr 1338 av 1378
Namn: A
Tid: 16:46 - 10-03-2014

VAD ÄR DÅ DEN STORA SKÖKAN ENLIGT .....HAN KAN JU INTE MEDVETET HA GÅTT TILL DEN SKÖKAN???...ELLER HUR.....FÖRST KNUTBY SEN DETTA....VAD KOMMER HÄRNÄST???Nr 1337 av 1378
Namn: A
Tid: 16:39 - 10-03-2014

HUR SKA MAN TOLKA DET +++...RENT BIBLISKT SÅ ATT SÄGA...ÄR VI GRUNDLURADE HELA BUNTEN ELLER???MAN BLIR JU FRÅGANDES ALLTSÅ...DET MAN TRODDE VA DEN STORA SKÖKAN KATOLICISMEN......ÄR DET INTE DET NU LÄNGRE MAN BLIR FÖRVIRRADNr 1336 av 1378
Namn: Leif
Tid: 02:09 - 10-03-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Spritt språngande galen.

Guds Ande ledde mig att börja be om en ny rörelse och nya vittnen för några dagar sedan. Kanske har med det att göra, delvis.
___
Nr 1335 av 1378
Namn: anonim
Tid: 14:57 - 09-03-2014

jaha vad skall man tycka weller vad skall man TRO....nunhar ulf ekman lämnat livets ord och blir katolik....skall man skratta eller garåta eller vad....vad är sant????dn idag på första sidanNr 1334 av 1378
Namn: a
Tid: 22:44 - 03-03-2014

man säger att universum expanderar....hurdå???ja galaxerna som försvinner långt framför oss ...man menar att det bildas ny rymd för dom el. galaxerna...men hur då...knepigt väörre...o om man tar BIG BANG teorin så stämmer ju inte den....vågor från BIG BANG skulle avta efter x antal år men så e de ionte...de expanderar ju....alltså har bing bang aldriig ägt rum....man har tagit bilder på när universum var ungt från 13 milliarder ljusår....man trodde sig att få se ett ungt universum från hubble....men de visar ju att galaxerna därborta 13 milliarder ljusår...dom e ionte alls unga...de är fullvuxna som vintergatan...alltså har big bang aldrig ägt rumNr 1333 av 1378
Namn: Leif
Tid: 01:34 - 02-03-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Har skrivit två inlägg om liknande saker här:
http://bibeltemplet.net/bibelsamtal/bibelsamtal.cgi?tronsvetenskap#02:12-02-06-2009
http://bibeltemplet.net/bibelsamtal/bibelsamtal.cgi?tronsvetenskap#18:37-29-08-2009

Tror inte det är de frågorna som är de viktigaste i ditt liv dock.
___
Nr 1332 av 1378
Namn: a
Tid: 18:33 - 01-03-2014

eller e rymden så stor att det bara har hunnit bli de grader som blivit så att säga....ngn som vet temp i rymdenNr 1331 av 1378
Namn: anonim
Tid: 18:28 - 01-03-2014

om den nu e ändlig så finnes ju en ände då å vad finns där bakom då???
om den nu e ändlig typ som ballong så finns det ju typ ett stopp eller vägg som ballongvägegn för att man skall förstå enklare....
rymden består ju av milliarder solar å stjärnor...som e tusentals grader varama bara på ytan....milliarder såna solar å stjärnor allstrar ju en enorm värme...vart tar värmen vägen?????
om rymden e inkapslad så att sägamilliarders solars värme så borde rymden värmas upp eller...
men så e de icke de e jättekallt därute

är det någon om vet tempen i rymden???
Nr 1330 av 1378
Namn: anonim
Tid: 18:20 - 01-03-2014

är rymden ändlig eller oändlig....står detta i bibeln någonstansNr 1329 av 1378
Namn: Leif
Tid: 20:36 - 19-02-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Du kan nog bli ganska vilseledd av den sajten. T.ex hittade jag detta där för några år sedan, och det är allvarliga villfarelser:

Man behöver inte tro på treenighetens Gud
Man behöver inte tro att den Helige Ande är en person
Det finns inget dödsrike där de dödas andar förvaras
Man kan be till helgonen och Gud svarar
Helgonsyner kan komma ifrån Gud

Kolla vidare här:
http://bibeltemplet.net/teofilus/discus/messages/43/231.html
___
Nr 1328 av 1378
Namn: anonym
Tid: 17:55 - 19-02-2014

allt om bibeln kanske de hette oxåNr 1327 av 1378
Namn: anonym
Tid: 17:54 - 19-02-2014

vad anser du om sajten bibelfrågan...jag menar är den seriöst kristen så man inte blir vilseledd???
Nr 1326 av 1378
Namn: Leif
Tid: 20:54 - 07-02-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack skall du ha för de orden.

Hmmm... när jag tänker närmare på detta, så har jag faktiskt 'slut' på artiklar skrivna på engelska just nu, så det kanske faktiskt är dags att publicera en eller några av de svenska. Och att två personer skriver här och frågar efter fler, kan ju vara ett tecken från Herren då.
___
Nr 1325 av 1378
Namn: anonym
Tid: 19:04 - 07-02-2014

Vad människor säger har ingen betydelse, vad Gud säger har all betydelse.....helt rätt Leif
.....mycket spännande läsning har de varit i alla fall


må Gud välsigna dig o sajten i Jesus namn amen.
Nr 1324 av 1378
Namn: anonym
Tid: 18:59 - 07-02-2014

må gud välsigna dig o sajten...när du skriver e det riktigt spännandeNr 1323 av 1378
Namn: Leif
Tid: 18:54 - 07-02-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Nej det blir inte en död sajt, för jag ber för den och håller den vid liv på så sätt. Gud visar när jag skall skriva här igen, för närvarande samlar jag material till kommande saker.
Vad människor säger har ingen betydelse, vad Gud säger har all betydelse.
___
Nr 1322 av 1378
Namn: anonym
Tid: 18:45 - 07-02-2014

när börjar du skriva igen här????det blir en död sajt annars....jag har blivit varnad för din sida.....du e ju frälst i mina ögon i alla fall du tror ju på fadern o sonen o den helige ande....o va e de som gör oss el mig rättfärdig inför fadern???? att jag tror på hans son jesus att han gav sitt liv för alla o blev uppväckt på tredje dagen o sitter på sin faders högra sida o ber el manar gott för oss....för de människor som inte tror på det dog ju jesus i onödan för dom...för oss som tror e han ju guds son tillika gudNr 1321 av 1378
Namn: Leif
Tid: 18:07 - 07-02-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Som jag skrev förut, så är ordet själ ett samlingsbegrepp, som kan betyda både sinne och ande. Det är vår frälsta, pånyttfödda ande, som går till Gud när vi dör. Själen i bemärkelsen ande går alltså till Gud, men däremot, självklart, så slocknar vårt sinne med kroppen. Tänk inte på ordet själ som ett ord med en enda betydelse, alltså.
Människans ande är en enda. Den kan vara i ett dött, opånyttfött tillstånd, eller i ett levande, pånyttfött tillstånd. Vi föds med vår ande levande, men när vi börjar synda dvs medvetet göra saker som är fel och mot Guds vilja, så 'dör' dvs slocknar anden i oss. Från det stadiet måste vi bli pånyttfödda, genom Jesu försoning. En ofrälst människa kan ha onda andar i sig, men det är inte människoandar utan andar från döda nephilim. När man blir frälst kastas dessa ut, antingen genom befrielse, eller så lämnar de själva när de ser att vi vill vända oss ifrån allt ont. Vår egen ande byts inte ut mot en ny, utan den förnyas, så att den blir som ny. Sedan måste den bevaras ny, livet ut, genom den Helige Ande. När vi har Guds Ande i oss, har vi på sätt och vis två andar, förenade med varandra, i en härlig symbios.
___
Nr 1320 av 1378
Namn: anonym
Tid: 17:28 - 07-02-2014

tack för ditt snabba svar....då är det bara anden som lämnar kroppen--- själen dör alltså med kroppen kan man säga eller?...kan man säga att själen är det som är det du känner el. förnimmer när du lever?......ganska nära psyket alltså?.....en annan fråg----alla har ju en ande i sig som lämnar kroppen....om jag är ofrälst så går min ande åt ett håll o om jag e frälst går min ande åt ett annat håll el till gud.....om jag som ofrälst då har min ande i mig som inte är guds ande...men att jag blir frälst o får guds ande i mig...har jag då två andar i mig....den första livsanden som var ofrälst eller är det samma ande som är i mig fast en frälst sådan+´.....jesus sa till gud att han lägger sin ande i hans händer o inte sin själ......alltså .....jag menar att ska vi prata samma språk som gud jesus i detta fall så var det bara en sak som lämnade jesus kropp nämligen hans ande....då kan ju inte vi säga fräls min själ till gud....men med det är det ju inte sagt att jesus inte hade själ det hade han om vi har det för han kom som m'änniska till oss punkt o prick.....inte utan vissa saker eller ngt mer....dock var han guds son o tillika fortfarande gud....de e ju lite knepigt att säga att man består av ande själ o kropp ,....men att det bara är anden som lämnar kroppen....själen dör då alltså med kroppen????och när man blir frälst så antingen byts den gamla anden ut el så blir han förvandlat eller så har man två andar i sig....den första som ofrälst...o då kan man ju fundera att då innan man blir frälst så har man ju också två andar en från andara hållet också...eller hur är det....då jag blir frälst har jag ju guds ande i mig ...men vart e den andra anden innan jag blev frälst blev han också frälst eller blev han utbytt???Nr 1319 av 1378
Namn: Leif
Tid: 16:51 - 07-02-2014
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Ordet själ är ett samlingsbegrepp, dvs det kan betyda flera saker. T.ex kan det vara synonymt med vår ande, men det kan också beteckna vårt psyke (det grekiska ordet för själ är 'psuche'), vårt sinne, och det kan också betyda person, och liv. Sammanhanget ordet står i avgör vad det betecknar. T.ex i Upp. 6:9
& Upp. 20:4
, där det står om själarna under altaret, så avses människoandar. Använd ett bibelprogram och slå upp alla ställen där det står själ, själen, själar, etc så bör bilden bli klar. När Bibeln talar om ande, själ och kropp (1 Tess. 5:23
& Hebr. 4:12
), så är det uppenbart i det sammanhanget att själen är hennes sinne.
___
Nr 1318 av 1378
Namn: anonym
Tid: 13:24 - 07-02-2014

Anonym7 februari 2014 13:22


jag undrar över en sak...man säger att det heter att människan består av ande kropp o själ...eller hur?
Då till frågan...när jag dör så dör kroppen eller hur?.....då lämnar anden kroppen och själen....alltså är det två "prylar" som lämnar kroppen???vart går anden ???t går själen ???
Nr 1317 av 1378
Namn: Leif
Tid: 21:27 - 30-01-2014
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Tack för ditt inlägg Annica. Det gläder mig att du saknar månadsartiklarna, men jag måste göra som Herren säger och han säger att jag skall skriva på engelska för närvarande. Jag har färdigskrivna artiklar på svenska liggande, men det är inte dags att publicera dem ännu.

http://enoksbok.se/christianufology
http://facebok.com/enoksbok
http://youtube.com/bibeltemplet
___
Nr 1316 av 1378
Namn: Annica
Tid: 13:31 - 30-01-2014

Vart lite fel, det skulle stå saknar att du SKRIVER PÅ DENNA sida. Du skriver så lite nu för tiden.

Kramar
Nr 1315 av 1378
Namn: Annica
Tid: 13:30 - 30-01-2014

Saknar att du skriver så lite på denna sida, och saknar din undervisning du brukade ha en gång i månaden, ja, ja följer dig i alla fall på Facebook och youtube.

Länkar en sida som är relativt nystartad som jag tycker är bra.

http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=127504

Hoppas du skriver här snart.

/Annica
Nr 1314 av 1378
Namn: LL
Tid: 03:44 - 04-11-2013
Webbsida: http://facebook.com/enoksbok

Det här är verkligt bra förkunnelse.
Jackie McCullough
1. http://www.youtube.com/watch?v=FQJYCvmEJv4
2. http://www.youtube.com/watch?v=cMJ8gfHllv4
3. http://www.youtube.com/watch?v=0-z5lkBPGaw
4. http://www.youtube.com/watch?v=yxYdN1AlKT8
___
Nr 1313 av 1378
Namn: LL
Tid: 16:54 - 13-10-2013
Webbsida: http://facebook.com/enoksbok

Ny artikel på Christian Ufology:
The Real Heaven
http://enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?The_Real_Heaven
___
Nr 1312 av 1378
Namn: Leif
Tid: 12:37 - 26-07-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Vet jag något om de fyra heliga ärkeänglarna? Tja, jag vet att ingen av dem heter, eller i alla fall hette under Enoks tid, Sariel. De fyra var Mikael, Gabriel, Rafael och Fanuel. Sarakael (Sariel, kanhända densamme som Suriel) hörde till de sju heliga vakande änglarna (väktarna) i vilka tre av de fyra tidigare ingick.
Om jag skall gå in på detta ytterligare, så är det min tro att de sju heliga väktarna är identiska, till gruppen och indelningen men kanske inte alltid bemanningen, med de sju som Sakarja talar om (Sak. 4:10
), och även 2 Krön. 16:9
, där det heter att dessa överfar hela jorden för att se om där finns någon som av hela hjärtat hänger sig åt Gud.
Både Bibeln och Enoks bok visar att de heliga änglarna intar en väldigt blygsam attityd och inte alls vill framhäva sig själva utan vill ge all ära åt deras Herre, Herrens Ängel eller Fadern i himlen. Bortsett från detta HAR de en väldig roll, men som sagt, det är Herren vi fokuserar på och upphöjer, glorifierar, och vi och änglarna är bara redskap som han kan byta ut när han vill.
___
Nr 1311 av 1378
Namn: Zoltan Kurtock
Tid: 20:27 - 25-07-2013

Hej
undrar om du vet något om de fyra Heliga Ärkeänglarna... den jag är särskilt intresserad av är Saraqael (Sariel) vars nam betyder "Commands of God". mvh
Zoltan Kurtock
Nr 1310 av 1378
Namn: LL
Tid: 20:37 - 20-07-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Här finns fina och intressanta foton från min resa till fornminnena utanför Strömstad i norra Bohuslän:
http://www.facebook.com/enoksbok
___
Nr 1309 av 1378
Namn: LL
Tid: 19:38 - 15-07-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Här finns tre nya artiklar på engelska:

King Saul and Jonathan were Descendants of a Nephilim tribe
http://enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?King_Saul_and_Jonathan_were_Descendents_of_a_Nephilim_Tribe

Only Fullblood Nephilim are Nephilim
http://enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?Only_Fullblood_Nephilim_are_Nephilim

Giants Helped Solomon Build the Temple of God
http://enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?Giants_Helped_Solomon_Build_the_Temple_of_God

http://www.facebook.com/enoksbok
___
Nr 1308 av 1378
Namn: jan
Tid: 21:44 - 14-07-2013

http://www.youtube.com/watch?v=Tu258qXd4js&feature=player_embedded&list=RD32HcnfT4arZtINr 1307 av 1378
Namn: LL
Tid: 23:44 - 24-06-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Ny artikel på engelska här:
Gudsdetektorn, eller Gudsindikatorn:
http://enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?The_"God-Detector",_or_the_"God-Indicator"
___
Nr 1306 av 1378
Namn: LL
Tid: 21:51 - 13-06-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Nu har min utgåva av Enoks bok varit storsäljare nr 1 på GML förlag i över ett år, konstant.
http://bibeltemplet.net/enoksbok.html
http://www.gmlforlag.se/p/alla-bocker-sorterade-pa-titel/enoks-bok.html
___
Nr 1305 av 1378
Namn: LL
Tid: 22:00 - 10-06-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Ny artikel på engelska här:
Gnostic Influences Where no one Thought to Look
(Gnostiska influenser där ingen har tänkt på att titta)
http://www.enoksbok.se/christianufology/chuf.cgi?Gnostic_Influences_Where_no_one_Thought_to_Look
___
Nr 1304 av 1378
Namn: LL
Tid: 01:53 - 16-05-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Jag skriver mer på engelska än svenska nu, men det kommer säkert mera på svenska också, när Gud vill och öppnar flödet igen.
http://enoksbok.se/christianufology
http://facebook.se/enoksbok

Annars är det väl bara att börja läsa från början i artikelserien igen. Innehållet är levande och ger nytt ljus varje gång man läser det, och ingen kan andligt tillgodogöra sig allt det på en gång. (Och äran skall Jesus ha.)
http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo.html
___
Nr 1303 av 1378
Namn: firre
Tid: 08:39 - 14-05-2013

är de slut med månadsrapporterNr 1302 av 1378
Namn: keijo
Tid: 13:31 - 06-05-2013
Hemort: södertälje

Herren är undebar och hans vägar är ljuvliga ,att gå framåt och vi våran Finska församling har upplevt stark den Heliga Andens kraft och himlen har kommit so nära oss och mycket är till som hindrar att väckeles står backom dorren och vi behöven förbön ,tack var välsignat keijo södertäljeNr 1301 av 1378
Namn: LL
Tid: 23:33 - 29-04-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology


Katolsk Dogma och Aliens

Enligt katolsk dogm har änglar ingen fysisk kropp. Om de visar sig med en kropp på jorden, så är detta ingen riktig, fysisk kropp, utan en skenkropp, gjord av ljus eller antagen på annat oförklarligt sätt. En ängel behöver inte äta eller andas, enligt samma dogm, och därför om en "katolsk" ängel äter, så är detta också ett sken, ett spel. I och med detta kan ej heller katolska änglar para sig med människor. Därför förnekar kk att Guds söner i 1 Mos. 6 var änglar. De måste ha varit Sets söner, därför att änglar har ju ingen kropp.

Skulle det nu komma en grupp änglar till jorden, som uppvisar klart fysiska kroppar, de äter med människor, de parar sig med dem, de visar dem sina fina metalliska farkoster, bjuder dem att åka med, trycka på knappar, osv - då kommer inte den kk att kunna genomskåda dessa. De kan inte vara änglar för de är fysiska varelser. De måste alltså vara äkta aliens.

Och så är alltså fällan gillrad. Och det är inte bara katoliker som har denna dogm, denna uppfattning, utan även de flesta protestanter. Det är egentligen bara vi, vi som läser Enoks bok, som kan förstå att dessa fysiska besökare ändå är fiendens änglar.

Vi är kanske de enda som inte blir bedragna, vi, eller de med vår tro som är här då.

Detta visar alltså hur viktigt det är att föra fram detta med änglarnas fysiska sida, för det är just där det stora avgörandet sker, och kommer att ske.
...

Ett exempel: Summa Theologica, Thomas Aquinas. Question 51. The angels in comparison with bodies. Do angels have bodies naturally united to them? Do they assume bodies? Do they exercise functions of life in the bodies assumed?

http://www.ccel.org/a/aquinas/summa/FP/FP051.html
___
Nr 1300 av 1378
Namn: LL
Tid: 18:37 - 12-04-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology


Badhe Godher oc Wiis

"Aff malaleel kom iareth Aff iareth kom enoch Thenne enoch war badhe godher oc wiis oc hitte göra först bokstawa/ oc skreff wiisdoom i böker han war fördher liwandis til paradiis/ oc liwer än / til han komber ater fore domadagh"

Den här texten från den medeltida svenska Pentateuchparafrasen visar på en ganska djup insikt i de eskatalogiska och "enokianska" tingen, en kunskap nutidens kristna har i stort sett noll kunskap om. För det första vet författaren att det var Enok som först i det heliga släktledet lärde sig läsa och skriva. Den kunskapen finns inte i Bibeln, men den fanns i Enoks bok. Troligen har förf. inte läst Enoks bok eftersom den var försvunnen för västerlandets kristna till 1700-talet, men han har säkert läst de efterapostoliska kristnas skrifter, där samma kunskap från Enoks bok är refererad. Att han blev förd levande till himlen säger oss Skriften, att förf. använder uttrycket paradiset tyder också på enokianskt inflytande då Enoks bok har detaljerade beskrivningar av paradiset*. Sedan kommer det verkligt intressanta. Enok kommer åter, före domedagen. Och då syftas alltså på de två vittnena i Uppenbarelseboken. De tidiga kristna menade att dessa var Enok och Elias, inte Mose och Elias, som senare kristna menat. Att det kunde vara Enok ville man inte veta av längre, efter att hans bok förskjutits ut i glömskan. Man satte in Moses i stället, eftersom också hans död kunde tolkas som en direktöverföring till himlen. Men varför står det i så fall att Mikael och djävulen tvistade om Mose kropp?

Sedan har förf. troligen också velat harmoniera ordet om att det är människan förelagt att en gång dö, och sedan dömas. Om detta gäller alla människor, också Enok och Elias, som båda fördes levande till himlen, så måste de ju på något sätt komma tillbaka till jorden, för att slutligen dö. Och då ser man att de två vittnena i Uppenbarelseboken 11 faktiskt blir dödade, för att sedan uppstå och föras till himlen.

En sådan tolkning är ju faktiskt mycket mer intresant, och kan ha visst fog för sig, och den leder i alla fall tankarna vidare, på ett helt annat sätt än när man sätter in Mose där i stället för Enok.

* Att Enoks bok beskriver paradiset avlivar också den felaktiga uppfattningen att Abrahams sköte är detsamma som paradiset. Man hör ibland kristna tala om att Abraham och Lasarus var i paradiset, och att det var (ner) till samma ställe som Jesus tog rövaren på korset bredvid med sig, när de båda dog. Inget kunde vara mer fel. Paradiset är inte i dödsriket. Paradiset är i himlen. Enoks bok säger att det finns i de högre himlarna. Hade vi haft Enoks bok kvar, eller åtminstone läst den sedan den återupptäcktes, så hade vi vetat de här sakerna och hade sluppit mycket dumheter och feluppfattningar som bara förvirrar och fördunklar skriften som helhet.

Om t.o.m 1300-talets sorgfälligt kristna hade mer kunskap i vissa ting än oss, då måste det vara ytterst dåligt ställt med oss. I de tingen.
___
Nr 1299 av 1378
Namn: LL
Tid: 21:30 - 23-03-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology


Verkligheten är större än oss

När vi läser i Bibeln om vissa ting som är osynliga (änglar, makter etc), så får vi lätt föreställningen att dessa ting och varelser är osynliga i sig själva, dvs att de består av någon slags tunn dimma som man kan se rakt igenom. Inget kan vara mer fel. I sig själva och för sig själva är dessa ting inte alls osynliga, utan det är bara för oss, arma jordvarelser, som de är osynliga. Återigen till den där liknelsen jag brukar ta: Om en människa är blind, är det som hon inte kan se osynligt då? Ja, för henne, men bara för henne. För alla andra är det fullt synligt. Så är det också med de ting Bibeln beskriver som osynliga, de är bara osynliga för oss, därför att vi vid syndafallet förlorade bruket av våra andliga sinnen. Hade vi haft våra andliga sinnen i bruk, fullt ut och kopplade till vår kropp, så som de skall vara vid uppståndelsen och glorifieringen, då hade vi också kunnat se änglarna och allt det övriga.

Vad vi lever i är alltså inte den fulla verkligheten. Vi är avskurna från en hel del av denna världens helhet. Vi kan inte se, höra eller känna allt som finns i denna världen. Denna världen är mer än vad vi syndiga varelser kan uppfatta. Därför behöver vi inte uppfinna "andra dimensioner", parallelluniversa etc för att i någon fånig intelligensbevisning försöka beskriva det vi inte begriper oss på. Det räcker med vad Bibeln säger och att man tror på det och lägger samman två och två.

Dvs: Verkligheten är större än oss.
___
Nr 1298 av 1378
Namn: Leif
Tid: 16:51 - 09-03-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Grundtexten säger inte att det var Mose som Herren kom emot, utan "honom" (2 Mos. 4:22-26
). Det kan syfta på hans förstfödde son, eller på Mose. I vilket fall så handlar det om att Mose försummat omskärelsebudet (1 Mos. 17:1-27
). Läxan är väl att om Mose skall vara ledare för ett helt folk, så kan han inte försumma Herrens påbud och på det viset göra sig skyldig till döden för dem alla. Gud kan inte heller döma Farao och hans förstfödde, om Mose inte har det helt rätt ställt i sitt hus.
___
Nr 1297 av 1378
Namn: Janne J
Tid: 23:03 - 08-03-2013

När jag nyligen läste berättelsen om Mose kallelse, och hur han drog ut från Midjan för att återvända till egypten för att gå till sitt folk, så står följande:2Mos4: 24
"Vid ett nattläger under vägen kom Herren emot Mose och ville döda honom". Eftersom jag söker att förstå Guds vilja så ger mig denna bibelvers bryderi.
Kan det verkligen ha varit Herrens ambition att döda Mose? Eller misstog sig helt enkelt Mose och hans hustru, och det i själva verket var Satan som var huvudman i detta sammanhang? Kunskapen om satan och hans änglar kanske inte var lika stor hos dem som levde i deras tid och med deras uppenbarelse nivå?
Problemet med den teorin (från min sida) är ju att om så är fallet så, säger inte denna bibelvers sanningen. Betyder bibelversen exakt det som står, så ställer ju även isf detta oss inför det märkliga faktum att Herren ville döda den som han nyss hade kallat, Mose till en mycket avgörande del av sin frälsningsplan. Är detta en bibelvers vilken man ska "lyfta på hatten för och gå vidare".
Den ger en i vart fall en del huvudbry. Har du Leif några tankar omkring detta?
Nr 1296 av 1378
Namn: Leif
Tid: 19:30 - 06-03-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Ja, det var ungefär det jag försökte säga i den delen av artikeln. Den tidens israeliter var så vana vid polyteismen, mångguderiet, att Moses var tvungen att tona ned änglarnas roll i skapelsen och laggivningen, annars hade folket fallit in i samma typ av religiös tillbedjan som de omgivande folken hade. Längre fram, på apostlarnas tid, var monoteismen etablerad i det judiska folket och därför kunde apostlarna visa på änglarnas roll (Herrens Ängel främst) igen, när de skrev/talade om Sinai. Och förmodligen fortsatte de bara i en judisk tradition, som utvecklats under den mellantestamentliga tiden och fått mycket av sin näring ifrån Enoks bok.

Problemet uppstår när kristna läser Gamla Testamentet som en fullbordad uppenbarelse om skapelsen, ursprunget och Guds väsen. Fullbordandet kom först med det Nya Testamentet, först där uppenbarar sig Gud i sin fullhet, och när man läser GT måste man alltså söka och identifiera hela treenigheten, och inte blanda samman t.ex Herrens Ängel med de lägre änglarna, utan förstå att han är Sonen i sin preinkarnerade gestalt, och att det oftast är han som talar till israeliterna och profeterna och inte Fadern. Fadern är i himlen, som Jesus säger, medan Sonen under GTs tid var Gud verksam på jorden, den som ledde dem genom öknen, som kom som en härhövitsman till Josua, som brottades med Jakob, åt med Abraham, stod vid Samuels bädd, med sina änglar och vagnar stred från himlarymden för Debora och Jefta, etc.

Att man även i senare tid, då Gud själv inte krävde det eller inspirerade till det, tonade ned änglarnas roll i patriarkernas liv, visas av att alla bibelöversättningar översätter Abrahams kallelse från Ur som om det var Gud som kallade honom, medan grundtexten säger att det var gudarna som gjorde det, dvs änglarna. Och på samma sätt med berättelsen om Jakobs stege, grundtexten säger att han där mötte gudarna, dvs änglarna, och inte bara Gud ensam.

Detta sista visar också att berättelserna om patriarkernas liv inte skrevs av Moses, eftersom han där behöll deras uttryckssätt. Medan när han själv skrev så höll han sig till entalsformen, eller verbformen för ental.
___
Nr 1295 av 1378
Namn: Janne J
Tid: 22:30 - 03-03-2013

Appropå din senaste artikel Leif. I apg 7:42
står det att: Gud vände sig bort och lät dem dyrka den himmelska hären. Detta hände när Mose dröjde kvar uppe på berget Sinai och folket begärde av Aron att få tillverka en avgudabild i form av en gyllene kalv.
Vi vet att Gud varit mycket tydlig med att vi människor inte ska göra oss några avgudabilder. Hos de judiska djupt troende är ju detta särskilt viktigt, att inte göra sig bilder av den Gudomlige.
Måhända att Gud har velat förminska den tydliga koppling som finns mellan himmelska härsmakter och Gudomlig verksamhet i denna världen. Inte minst med tanke på att vi har så lätt att dyrka det skapade före skaparen. Så verkade det vara för Israeliterna nedanför berget, som bara såg de fysiska farkosterna (Ufo,s) och eventuellt änglar som rörde sig kring Sinai berg.
Man började dyrka den himmelska hären isf att se den Gudomlige, som dessa inklusive "Herrens Ängel" ville peka på
Nr 1294 av 1378
Namn: LL
Tid: 19:50 - 14-02-2013
Webbsida: http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-50.html

En stjärna föll från himlen och hon öppnade avgrundens brunn...
Den 15 (feb, fredag,) kommer en asteroid att, så försäkrar vetenskapen, passera jorden på närmare håll än vad vissa satelliter ligger. Asteroiden är ca 50 meter i diameter, och kan jämföras med den storlek man tror den asteroid som slog ned i Sibirien 1908, hade, och som då orsakade, trots att den troligen aldrig nådde jordytan utan exploderade en bit ovanför den, stor skada. Hade den slått ned i ett bebyggt område, som en stad, hade hela staden blivit utplånad. Det jag funderar är på om den asteroid som kommer nu, skulle antingen råka träffa en satellit, och därmed ändra riktning, eller möjligen ändra riktning därför att den kommit så nära jordens dragningskraft - kanhända kan komma att slå ned på jorden, och s.a.s inleda de mer ödesdigra dagarna i ändens tid - och vi vet ju att de kommer.
___

Kan ses passera snett uppåt, förbi Karlavagnen, som ljusast mellan ~21-22:
http://www.popast.nu/2013/02/5-tips-infor-superjordnara-asteroidbesoket-se-2012-da14-den-15-februari.html
___

Även om det här berget/asteroiden inte slår ned på jorden, så kan det vara nyttigt att tänka på vad som kunde ske om den gjorde det. Den kunde t.ex utlösa en väldig ändetidsväckelse. Med alla andra tecken som skett de senaste åren och fortfarande sker, skulle ett asteroidnedslag, även om det inte orsakar någon större skada, förändra tankebanorna totalt på jorden. Alla skulle börja tänka på världens ände och Uppenbarelseboken, som ju förutsäger flera asteroidnedslag.
___
Nr 1293 av 1378
Namn: Leif
Tid: 16:34 - 14-02-2013
Webbsida: http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-50.html

Tack för ditt inlägg Mikael. Vad härligt att du börjat tro på Jesus.
Håll alltid fast vid din bekännelse, så skall det gå bra hela vägen hem till himlen.
___
Nr 1292 av 1378
Namn: Mikael
Tid: 10:50 - 14-02-2013

Det är en jättebra sida det här, skrev upp mig själv på listan över nyfrälsta, Bibeltemplet hjälpte mig att hitta Jesus, Jesus offrade sig själv för våra synder och är vår väg till himlen. Jag ber själv tre gånger om dagen och jag är stolt över min tro. Gud välsigna Bibeltemplet.Nr 1291 av 1378
Namn: LL
Tid: 22:36 - 12-02-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Märkligt. Inlägget jag skrev om tidstecknen och att fullgöra sin (sista) uppgift, blev nr 1290. En siffra vi känner igen från Daniels ändetidsprofetior:

"Och från den tid då det dagliga offret bliver avskaffat och förödelsens styggelse uppställd skola ett tusen två hundra nittio dagar förgå." (Dan. 12:9-11
)

___
Nr 1290 av 1378
Namn: LL
Tid: 17:49 - 12-02-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Många tidstecken synes samla sig nu. Salig är den som fullgör sin uppgift.
___
Nr 1289 av 1378
Namn: Leif
Tid: 00:33 - 11-02-2013
Webbsida: http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-50.html

Visst kan jag precisera allt det där, men jag har redan skrivit mängder av artiklar om det, i serien Änglar och UFO, så detta blir bara helt kort. Vill du ha mer förklaringar så läs artiklarna (ok, de är många, men ta dem en i taget, så kommer du så småningom till svaren på frågorna).

Änglafallet skedde i himlen före jordens skapelse: Job 38:4-7
säger att Guds söner jublade när Herrens Ängel lade jordens grund. Alltså fanns det änglar före människan. Jag antar att de jublade därför att det nu skulle komma en ny värld, som skulle lösa deras problem. Vilket problem? Det som Hes. 28:13-19
talar om, där Lucifers fall i himlen beskrivs. När Lucifer/djävulen kom till Adam och Eva, så var han redan ond, och fallen. Ändå säger texten att allt Gud hade skapat var gott (1 Mos. 1:31
). Han skapade inte Djävulen ond. (Och Jesus säger att djävulen varit en mördare från begynnelsen, Joh. 8:44
.) Således måste det ha funnits en tidigare skapelse, i begynnelsen, där Lucifer och hans del av änglarna fallit i synd.

Skapade Gud allt på sex jordedagar som det står skrivet? Ja, jag tror på allt vad som står skrivet. Gud skapade himlarna och allt i dem och jorden och allt på den på sex dagar. MEN, Moses säger inte hur lång den första dagen var. Hans text antyder att före den första dagens morgon, då ljuset inbröt, så hade det redan skett saker i himlen. I begynnelsen skapade Gud himlarna, och jorden, står det (1 Mos. 1:1-4
). Sedan kom den första dagens morgon (1 Mos. 1:5
). Så medan de följande dagarna var normala jorddagar, sådana som dagar blir då jorden roterar ett varv runt sin axel och ena halvan belyses av solen, så var den första dagen annorlunda däri att jorden inte ens existerade när himlarna skapades, och sedan den skapats, dess belysning och rotation inte fick sin slutliga ordning förrän på fjärde dagen, då himlaljusen fixerades (1 Mos. 1:17-19
). Alltså hade den första dagen inget bestämt 24-timmarsmått, utan inkluderar skapelsen av himlarna under obestämd tid.

Går vi då tillbaka till Lucifers fall och hans och de övriga änglarnas förhistoria, förstår vi att begynnelsen av den första dagen var ett långt, för oss till mesta delen okänt skede, som pågick kanske under väldigt långa tidsrymder.

Det handlar bara om att läsa texterna precis så som de är skrivna, och inte låta religiösa traditioner eller vad man hört någon predika styra uppfattningen. Och att kolla så att den Helige Ande bekräftar vad man kommer till för slutsats.
___
Nr 1288 av 1378
Namn: CARL HINN
Tid: 23:40 - 10-02-2013

vad är det som f¨r dig att tro att före oss levde änglarna som oss på en planet nu är änglar....vart läser jag det i bibeln?,,,,borde inte GUD sagt ngt om det i bibeln då.....typ att ngt som...före er så bla bla bla...ni e inte de första eller såNr 1287 av 1378
Namn: CARL HINN
Tid: 22:48 - 10-02-2013

kan du precisera att änglafallet i himlen skedde förejordens skapande.....vart i bibeln läser vi det?...och vad hände egentligen i begynnelsen?...skapade GUD allt på sex jordedagar som det ståreller vad tror du....precisera gärnaNr 1286 av 1378
Namn: LL
Tid: 18:09 - 30-01-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Allvarliga saker händer runt den israelisk/syrisk/libanesiska gränsen, precis som jag förutsade skulle ske, i samband med Gilgal Refaim och dess osynliga bosättare.
http://www.debka.com/article/22722/Western-sources-Israeli-aircraft-target-Hizballah-missiles-in-Zabadani-S-Syria
___
Nr 1285 av 1378
Namn: LL
Tid: 19:17 - 25-01-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Det himmelska flödet fortsätter på engelska för närvarande, så kolla här om du vill bli besmittad:
http://enoksbok.se/christianufology

Det kommer dock en ny artikel, som vanligt, på svenska i månadsskiftet.

Besmittad? Det kan väl inte vara så bra? Varför inte? Gillar du glädje? Glädje smittar ju. Så också Guds glädje och inspiration.

Det är den bästa smitta jag har haft. :0)
Den vill jag alltid ha.
___
Nr 1284 av 1378
Namn: Leif
Tid: 16:56 - 16-01-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Ja, det är de som är änglar nu. Jag har skrivit en hel del om det i artikelserien Änglar och UFO.

Se t.ex Människor från himlen:
http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-16.html

Skall bara tillägga att jag inte ser några bevis i Bibeln för att det finns levande människor nu på andra planeter. Eller andra varelser. Bara änglar i så fall (dvs varelser som lämnat det biologiska livet och lever med himmelska kroppar, se 1 Kor. 15).

Och att vi inte är släkt med de äldre människorna. Vi är en helt ny sort.
___
Nr 1283 av 1378
Namn: CARL HINN
Tid: 14:16 - 16-01-2013

I DIN LJUDFIL "ÄNGLAMÄNNIKAN" PÅSTÅR DU ATT ÄNGLAFALLETT I HIMLEN HADE SKETT FÖRE JORDENS GRUNDLÄGGNING OCH ATT LUCIFER KASTADES NED PÅ JORDEN SOM INTE FANNS DÅ OCH ATT DET MÅSTE HA VARIT EN ANNAN JORD DÅ OCH ATT DÄR FANNS DET MÄNNISKOR O KUNGAR .
I SÅ FALL MÅSTE JU DET HA FUNNITS ETT ANNAT MÄNNISKOSLÄKTE SOM LEVT PÅ ANANN PLANET FÖRE MÄNNISKAN?????
Nr 1282 av 1378
Namn: LL
Tid: 14:42 - 15-01-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Han skall vända fädernas hjärtan till barnen och barnen till fäderna. (Mal. 4:6
. Luk. 1:17
)

Jag är 56 år, men jag känner mig som fisken i vattnet med den här musiken och de här ~20-åringarna:

http://www.youtube.com/watch?v=vg8cn3UFQKg&feature=share&list=PLPezu6_oPzrvQMbJx8NgI5M6GvLAU_XFM

(Hel spellista)
___
Nr 1281 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:15 - 15-01-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Har en del nya artiklar på Christian Ufology, om det smakar.
http://enoksbok.se/christianufology
___
Nr 1280 av 1378
Namn: LL
Tid: 21:06 - 12-01-2013
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology

Lyssna på den här några gånger, och du är fast:

You Deserve the Highest Praise - Christ For The Nations Worship
http://youtu.be/vg8cn3UFQKg
___
Nr 1279 av 1378
Namn: LL
Tid: 18:32 - 20-12-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/media


HERRENS VINTERSOLSTÅND

Det faller sig så, här i Sverige, att vintersolståndet i år, 2012, infaller den 21/12, kl. 12.12. Alltså: 12.12 21.12.2012.

Kan detta vara en liten fingervisning särskilt till oss, här, som genom Guds nåd och hans spejare vet något lite, om vad denna dag och detta klockslag, betyder?

För vi vet ju att fienden, den lede, har mycket att förvänta av detta datum, och har mycket av förberedelser, som han nu förväntar skall börja gå [sättas] i verket. Jag frågade Jesus om detta, först för någon vecka sedan och sedan nu igår kväll, och fick båda gångerna bekräftelse på att han vill att det beds mot fiendens planer, just under den dagen och runt det klockslaget. Så du/ni som känner att Jesus kallar, på samma sätt och i samma Ande från höjden, bed från kl. 12 i morgon, den 21 december, mot fiendens lömska planer och allt han, med sina ockulta skaror, planerat och förberett, på alla nivåer och i alla sammanhang, att det skall sättas käppar i hjulen för det, överallt, och att allt det han tänkte sig, i stället går över till VÅR Herre, och samverkar till GUDS rikes utbredning, och ÖKAR den seger vi redan har, och tar ifrån djävulen alla dem som låtit sig luras in i hans sneda verk, dem som egentligen, i själva verket, tillhör Jesus men förblindats. Låt deras ögon öppnas, och befrias, från mörkrets välde, DENNA DAG - AMEN!
___
Nr 1278 av 1378
Namn: LL
Tid: 18:28 - 20-12-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/media

Ny ljudinspelning:

Om himlarnas beskaffenhet
http://bibeltemplet.net/media/audio/om_himlarnas_beskaffenhet.mp3

Finns också här, med överskrifter (sist i listan), tillsammans med övriga ljudfiler:
http://bibeltemplet.net/media/
___
Nr 1277 av 1378
Namn: LL
Tid: 17:09 - 02-12-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Hosianna - Bengt Johansson
http://www.youtube.com/watch?v=Se38cjsQrds
___
Nr 1276 av 1378
Namn: LL
Tid: 22:57 - 20-11-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

En klassiker, värd att lysna på många gånger. Jesse Duplantis berättar om hur en mäktig ängel hämtade honom i en änglavagn till himlen. Bättre än science fiction:
Jessie Duplantis - Close Encounters of the God Kind (Heaven Testimony)
http://youtu.be/Xckew0GDcjo
___
Nr 1275 av 1378
Namn: Leif
Tid: 02:03 - 24-10-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/budskap.html

Tack för de orden, Annica, de gläder mig mycket. Kommer ihåg att jag skrev om min webbplats i något forum och kallade budskapet "rymdevangeliet" (någon hade sagt så hånfullt men jag tog det som en bra beskrivning), och sedan dök du och en annan syster upp på min webbplats.

De molnen du länkar till liknar de moln jag såg en gång, 1976, fast de jag såg var mycket mer tydliga, distinkta, och de var tusentals och låg i långa, perfekta kolonner ända bort till horisonten. Har skrivit om dem här:
http://bibeltemplet.net/1197.html

Artikeln om Änglar, jättar och dinosaurier finns här:
http://bibeltemplet.net/1297.html
Eller var det denna? http://bibeltemplet.net/498.html

Det finns kanske naturliga moln som lägger sig i rader så här, så man vet inte riktigt. Men jag är säker på att det jag såg var Herrens härskaror, för det var flera unika molnformationer på en gång, även två händer som stod hotfullt mot varandra, och dessutom var det samma dag som Vikingsonden landade på Mars och några dagar senare fotograferades ju "ansiktet" på Mars (om man tänker på det jag skrivit om dödsriket och Mars så blir detta ganska märkligt).
___

Rent allmänt, för att fylla på lite mer om Mars, så erkänner både amerikaner och ryssar att det är något mycket märkligt med Mars. Nästan alla ryska försök att nå Mars har misslyckats, medan de lyckats mycket bättre med att nå Venus. Och tvärtom är det med amerikanerna, de lyckas nästan alltid med sina marsfärder, medan de misslyckas med venusfärder.

Men vi som läser Bibeln och Enoks bok kan ju räkna ut vad det beror på, eller hur? Det finns änglars herravälden, och USA, i sin grund, står verkligen på den goda sidan, även om fienden sår mycket ogräs i deras åker. Och det jag fått i min ande är ju att Mars tillhör Herrens välde, medan Venus är fiendens (ännu så länge).
___
Nr 1274 av 1378
Namn: Annica
Tid: 19:31 - 23-10-2012

Två saker jag undrar över.
För det första, är detta "UFO" moln, änglafarkoster eller vad man skall kalla dom, eller är det helt vanliga moln som syns på bilden på hemsidan? http://candoline.blogg.se/2012/october/vackra-moln.html
Jag undrar för jag har sett likadana moln här där jag bor, dom stod uppradade på samma sett så hela himlen såg randig ut, det var några år sedan jag såg dom nu men kan ej glömma den synen och har undrat sedan dess för det såg så konstigt ut.

För det andra, för flera år sedan (säkert elva år sedan) skrev du om dinosaurier, att människor och dinosaurier har levt tillsammans sida vid sida och att det finns bevis för det i bibeln.
Har länge försökt hitta den artikeln men hittar den inte, skulle vara så roligt att läsa den igen, för det var den som gjorde att jag fastnade för din sida och att jag kommer in och läser här flera gånger i månaden. Snälla kan du länka till den artikeln.
Ingen är som du Leif och det är alltid lika spännande att läsa din förkunnelse den första varje månad.

Nr 1273 av 1378
Namn: Janne J
Tid: 18:39 - 17-10-2012
Hemort: Bjuråker

Har man kanske upptäckt himlarnas himmel nu http://www.dn.se/nyheter/varlden/ph1--planet-med-fyra-solar Upp 22:5
Och det skall inte mer bli natt, och ingen behöver längre ljus från någon lampa eller solens ljus, ty Herren Gud skall lysa över dem. Och de skall vara kungar i evigheters evighet.
Nr 1272 av 1378
Namn: z
Tid: 19:09 - 16-10-2012

en annan vass kille förutom du Leif är... STANLEY SJÖBERGNr 1271 av 1378
Namn: z
Tid: 20:25 - 15-10-2012

tack det hade jag inte läst tidiggare och var en intressant artikkel....Nr 1270 av 1378
Namn: LL
Tid: 01:40 - 15-10-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

De verkar ha en bra inställning. Såg den här artikeln för några dagar sedan:
http://varldenidag.se/nyhet/2012/10/12/Okat-Jesusfokus-bar-frukt-i-Hillsong/
___
Nr 1269 av 1378
Namn: z
Tid: 21:51 - 14-10-2012

jag har börjat att gå till hillsong church i stockholm på söndagarna.....dom har 4 möten då..........11 15 17 1900......man behöver inte gå på alla......1 eller 2......häftigt alltsåNr 1268 av 1378
Namn: MS PacMan
Tid: 20:36 - 05-10-2012

För er som vill hålla koll på det som händer i världen och nyheter som visar hur långt vi kommit i det profetiska skeendet, så kan jag rekommendera denna sida: http://www.tidstecken.com/Nr 1267 av 1378
Namn: Glenn
Tid: 03:28 - 03-10-2012

Det var dags för ett nytt besök på Bibeltemplet nu. Bra arbete du gör Leif. Kör på!

Nr 1266 av 1378
Namn: z
Tid: 00:36 - 30-09-2012

jag har nu lyssbat på allt utok en fil....du ska tacka GUD att du skriftens gåva tilliks talets gåva...du är enkel i ditt tal utan att mässa så att säga...gu förklarar det du vill ha sagt.....tacha GUD för att han använder dig Leif....om du inte redan förstått det ,,,,AMENNr 1265 av 1378
Namn: Leif
Tid: 19:57 - 29-09-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack för att du lyssnar, och för uppskattningen. Må Herren verka med det du hör, till verklig välsignelse.
___
Nr 1264 av 1378
Namn: z
Tid: 18:33 - 29-09-2012

jag har nu lyddnat på 4 filer...du har även talets gåva Leif-----jag tycker de e jättebraNr 1263 av 1378
Namn: z
Tid: 18:00 - 29-09-2012

har lyssnat på andra filen om ormar....va sks msn säga,,,du har rättNr 1262 av 1378
Namn: z
Tid: 02:12 - 29-09-2012

har lyssnat på första filen....du har helt rätt...
Nr 1261 av 1378
Namn: z
Tid: 02:08 - 29-09-2012

ljudfilerna e braNr 1260 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:24 - 24-09-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Vad är Bibeltemplet?
Det levande ordet

Detta är några nya ljudfiler som jag lagt ut på den här sidan, tillsammans med de tidigare inspelningarna:
http://bibeltemplet.net/media/

Ha fördrag med mina brister som talare.
___
Nr 1259 av 1378
Namn: LL
Tid: 03:10 - 20-08-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Fortsättning på samma tema som ovan:
http://www.kcm.org/media/webcast/gloria-copeland-and-billye-brim/100315-tapping-into-the-power-of-god
___
Nr 1258 av 1378
Namn: LL
Tid: 03:52 - 17-08-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Här talas det om himlavagnar och om himlen:
http://www.kcm.org/kcmmedia/nojs/webcast/175089
http://www.kcm.org/kcmmedia/nojs/webcast/175091
___
Nr 1257 av 1378
Namn: Josef
Tid: 22:43 - 14-08-2012

Jag läste återigen din artikel om Chemtrails och jag delar din uppfattning att det måste var de fallna änglarna som fäller ut dessa Chemtrails. Men varför? Det vet jag inte heller och kan bara spekulera. Men jag kan inte släppa det, på dagarna ser jag detta ständigt i Sverige och jag tänker när jag ser ett flygplan åker förbi att: där är dessa UFO, där är de fallna änglarna. Tänka sig helt otroligt hur nära de är men ändå lyckas de maskera sig för mänskligheten. Och de är skickliga på att maskera sig. Det talas ju om eventuella baser under area 51 och dulce. Det spekuleras om ett stort underjordiskt nätverk med höghastighetståg. Det spekuleras om UFO baser på "the dark side of the moon". Varje dag då jag ser på nyheterna så är det det vanliga tjabbet, det vanliga tugget. Kriser hit, kriser dit. Sossar hit, moderater dit bla bla. Vi ser alla det dag ut och dag in. Den dokusåpan, den kändisen gjorde det och det. Och alla svenskar går till sina jobb och tänker att det finns ingen Gud, det finns inga utomjordingar, det finns inga änglar, det finns inga mysterier. Allt vi kan se, det är vad som finns. Detta systemet vi lever i. Det är verkligen som filmen Matrix. Mitt framför ögonen runt omkring oss finns den andra "dimensionen" den andliga verkligheten och de verkar operera både i den andliga och den fysiska dimensionen. Och vi har alla dessa UFO, dessa cattle mutilation, dessa Abductions, dessa crop circles. Allt detta och mer, och det anser vanliga svenskar bara vara hjärnspöken. Allt paranormalt är bara bogus, struntprat. Tror man på Gud så ser folk lite misstänksamt på en, tror man dessutom på UFO så thats it, man borde låsas in på mentalsjukhus. Men ändå så har vi rätt. Vi har rätt. Och en dag kommer hela världen se det med egna ögon, att vi hade rätt. Jag ser hur skriftens ord går i uppfyllelse runt omkring i världen, samtidigt har man förpliktelser, jobb att sköta och man försöker vara "normal" i en sjuk värld med all kunskap man har. Man vill bara skrika ut att JAG VET sanningenn, lyssna på mig, jag har ett glädjebudskap, ett budskap från Jesus Kristus. Lyssna på mig, jag vet vilka som är fienden i världen, jag vet vilka som maskerar och konspirerar. Men ingen skulle lyssna. Alla människor lever sina liv i den grå vardagen och allt är som det alltid varit. Vi har inte nått den kritiska massan. Den kritiska massan är den dagen alla vet att "DE" finns. Utomjordingarna, eller kanske vi skall kalla dem änglarna. Men fram tills dess så är det vissa hollywood filmer som får förklara verkligheten, tyvärr tror folk att det är science fiction när det egentligen är verkligheten, men dold. Så åter till chemtrails. Jag ser dem varje dag, det är verkligen den sista tiden och jag tror om det går borde vi kanske kunna lösa den gåtan, kunna avslöja de fallna änglarna, jag vet inte hur men det borde gå. Något borde vi göra. Slutligen vill jag dela med mig av en teori jag har. Om nu de fallna änglarna har tillgång till avancerad teknologi. Kan man då anta att de har tillgång till internet, att de har agenter på internet, på forum, på hemsidor som sprider antikristna budskap? För hur vet vi egentligen vem eller vad som ligger bakom dessa kommentarer på forum, på youtube, på facebook? Är det en människa, eller är det en Ängel/utomjording?Nr 1256 av 1378
Namn: Leif
Tid: 13:41 - 12-08-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Ja, det finns en del att läsa om där, bara man har klart för sig att det inte är en kristen, trinitarisk, sida.
___
Nr 1255 av 1378
Namn: Josef
Tid: 14:02 - 11-08-2012

Vill tipsa om en hemsida som tar upp mycket om Herren och Herrens änglar och dess himmelska farkoster.
http://www.bibleufo.com/
Nr 1254 av 1378
Namn: Leif
Tid: 00:54 - 11-08-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack Jonatan för dina sidtips. Jo, Steve Quayle hör till de kretsar av likasinnade kristna jag nämnde om i ett tidigare inlägg, även om han också, till en del, skiljer sig ifrån det jag fått ifrån Herren. Han och Tom Horn har gjort mycket för att lyfta fram detta med forntidens jättar och nutidens transhumanism, m.m. Även nu hemgångne David Flynn hör till dessa. Men som jag skrev tidigare, tyvärr lyfter de fram väldigt lite av den positiva sidan, dvs om GUDS änglar och deras förehavanden i skyn och på jorden.
___
Nr 1253 av 1378
Namn: Jonatan
Tid: 04:09 - 10-08-2012
Hemort: Gävle

Vill också tipsa om en synnerligen intressant hemsida som tar upp forntida jättar med mera.
http://www.stevequayle.com/index.php?s=30

Kan också varmt rekommendera hans bok "Genesis 6 Giants Master Builders of prehistoric and ancient civilizations".
Nr 1252 av 1378
Namn: Jonatan
Tid: 03:55 - 10-08-2012
Hemort: Gävle

Hej Leif! Tack för din värdefulla sida.
Har ingen fråga just nu men vill gärna länka till en härlig låt av Bach, "Jesus bleibet meine Freunde":
http://www.youtube.com/watch?v=d9EN27Zh_vg
Nr 1251 av 1378
Namn: MS
Tid: 22:26 - 22-07-2012

Har beställt Enoks bok nu. Men är det någon som vet vad Book of Jubilees är - och finns den på svenska?Nr 1250 av 1378
Namn: LL
Tid: 22:21 - 18-07-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Ännu en vidunderligt vacker sång med Hillsong Australia:

The Lost Are Found
http://youtu.be/9UPIxhdhPCY
___
Nr 1249 av 1378
Namn: LL
Tid: 01:59 - 17-07-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


BOOK OF THE PROPHET ENOCH

Den här audioversionen av Enoks bok är ganska så bra, trots att det ibland låter som en skolpjäs. Vet inte vilken översättning som används, den avviker här och där från den jag använt och tror är den rätta, men mycket av det vi hör är upplysande, och illustrerande, och ger texten innehåll:

http://www.biblicalaudio.com/enoch.htm

Rättelse: Det är inte bara "ganska bra" utan väldigt bra. Inspelningen framställer och visar vilken oerhörd bok Enoks bok är. Jag vet inte hur man skall vara konstruerad för att kunna förneka dess gudomliga inspiration och innehåll, när man hört detta.

Lyssna t.ex på: http://www.biblicalaudio.com/audio/music/ENOCH/Enoch083-084.mp3
___
Nr 1248 av 1378
Namn: LL
Tid: 20:57 - 10-07-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


GOLAN > DAMASKUS

"I så fall kommer de kanhända att flockas dit, när tiden närmar sig"

Så skrev jag i inlägget om Lokalkännedomen. Vad är det vi ser ske just nu i mellanöstern, om inte just det? Syrien har plötsligt hamnat i centrum för allas uppmärksamhet. Armeer dras dit, från hela världen. USA, Europa, Ryssland, Kina. Ondska synes välla fram ur det landet, nu, fruktansvärda övergrepp. Damaskus ligger bara några mil ifrån stencirkeln.

Jag vet inte hur det är med (nefilim-)andar, hur mycket faderskänslor de har, men man kan väl anta att eftersom de är halvt släkt med människor, så har de sådana, och de som är deras fäder är ju de som skall komma upp ur avgrundsbrunnen i sista tiden. Så om kunskap finns var den är, vad är då naturligare än att de vill vara där när fäderna kommer?

Om detta är riktigt så kommer koncentrationen av världsmakter inte att minska i och kring Syrien, utan öka.

Och är du gammal profetietolkare tror du kanske eller har i alla fall hört tolkningen om att Antikrist skall komma ifrån Syrien, Nordlandet i profetian.

Vi har också den relativt nya uppfattningen/upptäckten om att Damaskus skall komma att förstöras och upphöra att vara en stad, strax före eller i ändetiden, baserat på Jes. 17.
___
Nr 1247 av 1378
Namn: Leif
Tid: 20:26 - 07-07-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack Josef för ditt inlägg, och för din uppmuntran.
___
Nr 1246 av 1378
Namn: Josef
Tid: 12:33 - 07-07-2012

Fortsätt med din forskning, man ser alltid fram emot nya artiklar. Du har Guds ande med dig. Tyvärr är mörkret kompakt i Sverige. Det är ett fåtal som tror på Bibeln och Jesus Kristus, ännu färre tror på jättar och UFO. Så okunskapen om dessa saker är väldigt stor och människor är så upptagna med sina liv att de inte har ork eller tid att forska om dessa ämnen. Det krävs en apokalyptisk världshändelse för att folk ska vakna. Som att ett eller flera UFO landar i New York och USAs president förkunnar att de gjort kontakt. Eller något liknande. Men jag vill bara uppmuntra dig att fortsätta ditt verk, förlossningen kommer snart. MVH

Josef
Nr 1245 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:48 - 07-07-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-43.html


LOKALKÄNNEDOM

Kan tilläggas till saken om de två besatta i Gadara, deras kunskap om ändens tid och det framtida nedkastandet i avgrunden, plus Gilgal Refaim som forntidens avgrundsbrunn, och om vi inte kopplat detta riktigt ännu - kunskapen om saken bör ju logiskt sett då kunna härledas direkt till vad som skedde före floden och till platsen geografiskt, i dessas omedelbara närhet och säkert också personliga kännedom. Dvs vad jag säger är att ändetids- och avgrundskunskapen de hade var direkt kopplad till platsen, de visste, därför att de befann sig just där det skall ske och hade skett förut!

Jag får ta det en gång till: Deras insikt berodde på lokalkännedom. Insikten hade ett direkt samband med platsen de befann/befinner sig på. Det ger oss en ledtråd, en indikation, när vi undrar var avgrundsbrunnen finns. Det är till personer med lokalkännedom vi vänder oss då vi söker geografiska koordinater. (Inte som om vi skulle vända oss till dessa, jag menar principen.)

En gång till: Visste de, därför att de befann sig på platsen där det skedde, det första nedkastandet, då deras fader/fäder fördes dit och vidare till Tartarus? Visste de, därför att cirkeln är en astronomisk klocka, som bara änglar kan tyda, änglar och möjligen deras avkomma, åtminstone om de blivit informerade, och lovade?

Vi vet att Guds Ande väver in dold kunskap i bibeltexter, avsedd att upptäckas av senare släkten. Många citat ur NT av apostlarna uppvisar innehåll profeterna aldrig tänkte sig när de skrev. Här finner vi ett märkligt samband, med tal om avgrund där avgrunds brunn är. Ville han ge oss denna ledtråd, för att vi skulle se, innan det sker, igen, innan uppstigandet/nedstigandet, ur det bottenlösa hålet?
___


Igen: De var många, sade de genom mannen. Är det också en ledtråd? Många, därför att de befann sig runt sin forne ledares/faders grav, dit de också väntade honom åter, inför sista domen/tiden? I så fall kommer de kanhända att flockas dit, när tiden närmar sig, och att de läser tiden har de visat, även om ingen vet stunden, de känner dock tidsåldrarna och har kanhända koden till änglaklockan i sin mitt.

Jag måste säga det igen, och det har blivit många igen här nu, men jag förundras över denna tidskännedom hos legionen. Varifrån, om inte ifrån änglaklockan i sin mitt, och profetian uttalad i samband med den, hade de kännedomen om de yttersta tiderna? Och hur kunde de veta att den 70 generationens släkte var utsträckt - trots att det nu begynt, som de också visade sig veta då de tilltalade Jesus, människosonen?

De ser ut att äga, därmed, mer kunskap än Guds profeter, mer kunskap än vad Bibeln avslöjar. Alla trodde, inklusive Jesu lärjungar, även långt in i den efterapostoliska tiden, att avslutningen var nära. Men dessa, som talade genom gadaramannen, visste att det ännu dröjde. Klart är att med vetskap om kommande plågor räknar man dagar kvar i lättnad, vill man veta vad klockan är. Och kunskap fanns, markerad i cirkeln, och i det heliga släktets tavla.
___


Dessutom, ligger inte Hades öppning också i cirkelns absoluta närhet? Dvs Pans grotta, med den (för människors försök) bottenlösa bassängen? Här, får man säga, är den kosmiska geografin väldigt tydlig, väldigt framträdande, som om den fått namn av själva platsen. Var, om inte där himmel och avgrund möts, dvs i, och omkring Israels land?

Du kan ju räkna platserna själv: I söder Sinai, där Herrens råd steg ned, ett flertal gånger, även före syndafloden. Och i norr, Hermon där de upproriska steg ned, både före och efter. Med öppningen till Hades vid dess fot, och lite åt sydöst, cirkeln där de upproriska före floden begrovs, och varifrån de väntas återkomma, varav platsen lockar Legion (de ber enträget om att inte bli bortdrivna från platsen) eller kräver sin väktarstyrka. Och så i dess mitt, själva himlens nedslagsplats, Sions rätta berg, med tempelplatsen, utpekad av Herrens ängel med sitt svärd. Det kallas koncentration.

Räkna med mer händelser här, alltså, på alla angivna platser. Något annat vore inanalogt med historien.
___
Nr 1244 av 1378
Namn: Annica
Tid: 09:57 - 30-06-2012

Tack för att du varnar mig angående sidan.
På natten då jag hade varit inne på sidan jag länkade till dig, så drömde jag fruktansvärda mardrömmar om ufos som kom till mig, Jag drömmer aldrig då jag tex har varit inne på din sida, jag tolkar det som om Jesus varnar mig för att läsa på alienresistance.
Jag drömmer aldrig mardrömmar om jag inte har kommit i kontakt med okulta sidor, och det är inte lätt att undvika alla gånger, man tror att det är en bra sida men källan är smutsig.
Tack för att du varnade mig Leif, skall kolla in dom sidor du länkade.
Nr 1243 av 1378
Namn: Leif
Tid: 14:16 - 29-06-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack Annica. Jag känner till den sidan väl, de har funnits på nätet lika länge eller kanske något längre än mig, med budskapet om aliens, änglar och UFO, men tyvärr har de avfallit under de sista åren och förnekar nu väldigt mycket av vad de tidigare så frimodigt hävdade. Fienden sände en person till dem som togs emot, och sedan har det rullat på utför, steg för steg, och jag tror det kommer att sluta med att de förnekar alltsammans och återgår till den "augustinska" uppfattningen. "Alien abductions" är för dem bara demonbesättelse, numera, och ser någon ett ufo så är det antingen inbillning, dröm eller djävulens bländverk. Därmed sjuk- eller idiotförklarar de miljontals människor i vår tid, som sett dessa farkoster, inklusive piloter, militärer, ubåtsbesättningar, astronauter, mfl. Det finns inga hybrider enligt dem och kommer inte att komma några i ändens tid, de enda som möjligen funnits var de före floden, och t.o.m Kanaans jättar efter floden säger de var bara vanliga människor med gigantism.

Guy Malone som tidigare skrivit en ganska bra artikel "The case for the book of Enoch", har nu gjort avbön för den artikeln, och går ut med en ny artikel ihop med sin fru kallad "The case against the book of Enoch".

Biten om att man kan stoppa abduktioner i Jesu namn har de från Joe Jordan, som även han numera, ihop med Guy Malone och hans fru, förnekar det mesta av vad han tidigare gick ut med.

Det finns alltså fortfarande bra material kvar på deras webbplatser (och det var kanske det du hittade), men det de skriver eller förkunnar nu är sådant som motarbetar hela uppenbarelsen om Noas dagar och ändetiden, så som vi fått den till oss de sista 10-15 åren.

De flesta av deras medarbetare och kristna vänner har lämnat dem och kör vidare som tidigare och förnekar ingenting av vad Gud har fört fram genom profetians ämbete.

Några av deras webbplatser finns här:

paapsi.org
lamarzulli.wordpress.com
ministerfortson.com
prophecyinthenews.com

Det finns brister hos dessa också, iaf sett ur min synvinkel, men Herren är domaren, men deras synsätt är det närmaste mitt som finns på nätet. De saknar dock den positiva sidan, dvs de ser inget (eller väldigt lite) av Guds änglars förehavanden i det blå, bara den onda sidans.

I sommar hålls den hittills största profetiska konferensen i modern kristenhets historia i Branson USA (13-15 juli). Arrangörer är prophecyinthenews. Mängder av kända profetieförkunnare kommer dit, och dessutom hela "aliens/angels"-gruppen, dvs de som för fram detta med änglar/hybrider/ufo/enok/nefilim m.m. Dessutom börjar prophecyinthenews sända sina program på ChurchChannel nu i början av juli, lagom till denna stora jättekonferens, vilket innebär att hela "vår" sak kommer att presenteras och bli känd för ChurchChannels tittare och förkunnare. Detta är en väldig framgång för budskapet, och kan komma att bryta ned stora vallar som tidigare stått i vägen för det.

http://www.facebook.com/notes/prophecy-in-the-news/prophecy-summit-2012-speakers-schedule/414573081916774

Tidigare var det Guy Malone och aliensresistance som ordnade liknande konferenser, i mindre skala, men nu är det som sagt slut med det och i stället har det öppnats en större och vidare port, ser det ut som. Och detta har väl att göra med tiden också, och året vi är inne i. För när skulle vi behöva en sådan här konferens, om inte just 2012, då hela den mörka sidan nu mobiliserar och väntar på midvintersolståndet och den "nya tidsålderns" inbrytning.

Här gäller det alltså att inte tappa fotfästet på sista sträckan, så att säga.
___
Nr 1242 av 1378
Namn: Annica
Tid: 21:50 - 28-06-2012

Ville bara tippsa dig om en sida som är inne på samma linje som du, om att ufos är falna änglar och att vi som har tagit emot Jesus kan stoppa dom i Jesu namn. http://www.alienresistance.org/Nr 1241 av 1378
Namn: LL
Tid: 14:39 - 18-06-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Läste på Håkans blogg ett citat från Markus, "Här börjar glädjebudskapet om Jesus Kristus" (Mark. 1:1
) och kom att tänka på att Markus aldrig skriver "här slutar glädjebudskapet om Jesus Kristus". För det gör det inte. Aldrig.
___
Nr 1240 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:22 - 14-06-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Wow - och HALLELUJA - Enoks bok är storsäljare nr 1 på GML förlag!

http://www.gmlforlag.se/
http://www.gmlforlag.se/p/alla-bocker-sorterade-pa-titel/enoks-bok.html
http://bibeltemplet.net/enoksbok.html
___
Nr 1239 av 1378
Namn: Leif
Tid: 13:59 - 11-06-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack för det Håkan. Guds välsignelse. Du har en väldigt fin och uppbygglig blogg.Nr 1238 av 1378
Namn: Håkan
Tid: 06:56 - 11-06-2012
Hemort: skövde
Webbsida: livetsljus.wordpress.com

Hej! tänkte bara säga att jag uppskattar din sida,väldigt intr, Guds välsignelse önskar jag dig,,Kolla gärna min blogg, http://livetsljus.wordpress.com/ :)Nr 1237 av 1378
Namn: LL
Tid: 15:00 - 02-06-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-42.html


UPPDATERA DIN KOSMOLOGI

Det som jag skrivit om i månadens artikel, om Venus och Mars, kan till en början te sig barockt, sjukt, t.o.m hädiskt - men efter hand som det sjunker in kommer du, om du är som jag, dvs inte rädd för att revidera din uppfattning om den visar sig vila på lösa grunder och det finns bättre vara att få, dvs biblisk vara - att börja se det uppenbara och helt logiska i att det vi kallar dödsriket, är rymden. Som jag skrivit vi får inte applicera vår moderna kosmologi på Bibelns beskrivningar, utan vi måste se kosmos utifrån den världsbild de hade när Bibeln skrevs, dvs våningssystemet, där jorden är i det mellersta planet, och himlen och himlarna över den, och dödsriket och avgrunden under den. Det innebär alltså att vi inte har avgrunden I jorden utan UNDER den, vilket ju Bibeln också säger om du tittar efter. (Och detta stämmer ju perfekt med astronomin, till skillnad från den religiösa traditionen, som mest framkallar åtlöje.)

Så när de dödas själar förs ned, vart hamnar de då, slutligen efter resan? Jo, som i artikeln, de förs först till Hades, men skeppas sedan vidare, till den vistelseort som är bestämd åt dem. Nu skriver jag alltså utifrån GTs förhållanden - i NT förs ju de rättfärdiga upp, till paradiset, en annan plats i det fysiska, det andligt fysiska universum - men i GT fördes båda parter ned, och sedan vidare till olika orter.

Tänk på det igen - det är bara med vår moderna världsbild det är självklart att avgrunden är I jorden - med den bibliska världsbilden blir det lika självklart, och givetvis också rätt, att avgrunden är UNDER jorden, dvs ute i rymden någonstans. Så här kan du alltså uppdatera din tro, och sluta tro på och framhålla och föra vidare obibliska traditioner.
___
Nr 1236 av 1378
Namn: Annica
Tid: 10:54 - 30-05-2012 - gastbok

Underbart vacker sångNr 1235 av 1378
Namn: LL
Tid: 10:31 - 23-05-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Vi laddar upp inför nästa månads artikel med den här sången. Lyssna på texten:
Cannons - Beth Croft
http://youtu.be/w5jOFCi1CdM
___
Nr 1234 av 1378
Namn: Leif
Tid: 12:39 - 14-05-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Intressanta kommentarer, många har sett saker, men många också som inte vågat berätta om det. Objektet var rektangulärt. Jag såg något för några år sedan som kan ha varit ett avtryck i ett moln från en rektangulär farkost. Ned från ett moln på låg höjd sjönk det plötsligt ett mindre fyrkantigt moln, som lämnade ett fyrkantigt hål i det övre molnet. Som om en osynlig rektangulär farkost hade sänkt sig i höjdled och dragit med sig en bit av molnet. Har några kort på det.Nr 1233 av 1378
Namn: Annica
Tid: 09:54 - 13-05-2012

Mycket spännande tycker jag, och då många oberoende av varandra har sett samma sak. Jag bor ju nästan i närheten av där föremålen uppenbarade sig, och det är många som har sett konstiga saker här.
http://www.vk.se/630820/killar-sag-flygande-farkost#disqus_thread
Nr 1232 av 1378
Namn: LL
Tid: 03:15 - 11-04-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Ny artikel i bloggen Biblisk Kosmologi:
Bor djuren i ett annat universum?
http://bibliskkosmologi.blogspot.se/2012/04/bor-djuren-i-ett-annat-universum.html
___
Nr 1231 av 1378
Namn: LL
Tid: 20:00 - 03-04-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Soul Survivor - You're Beautiful
http://youtu.be/IpDpeyFoxBA

En annan version:
http://youtu.be/3KXp5nGBre4
___
Nr 1230 av 1378
Namn: Leif
Tid: 22:32 - 30-03-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack för ditt inlägg. Jag fortsätter, så länge som Herren vill och ger av sin kunskap.
___
Nr 1229 av 1378
Namn: kai mäki
Tid: 13:51 - 30-03-2012
Hemort: olofström

Hej Leif.Genom din sida har jag fått ordning på mycket av det som förr var ett orosmoln i mitt sinne . Jag har aldrig trott att Gud skapat dinosaurier,nu fattar jag hur det hänger ihop,även de falna änglarna får jag att stämma med Bibeln idag.Det känns lättare när jag nu får ihop Bibeln med verkligheten i dessa frågor.Dinn sida har verkligen gjort minn hunger efter Jesus större än på länge.Fortsätt med denna info spridning så länge du kan. Hälsningar Kai Mäki OlofströmNr 1228 av 1378
Namn: LL
Tid: 22:13 - 19-03-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Soul Survivor 2011 - Arms Of Grace
http://youtu.be/Lo5S_O3wZvY
___
Nr 1227 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:07 - 10-03-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


SAMBANDET LEGION, BASAN OCH GILGAL REFAIM

Matt. 8:23-34
, Mark. 4:35-41
, Mark. 5:1-20
, Luk. 8:22-39
.

Det jag skrev om i en tidigare* artikel, dvs att med den insikt om Hermons berg, Basan, Elohim och Nefilim som vi nu har, så blir också många andra bibelställen begripliga, som t.ex psalmerna, har jag nu ännu ett exempel på. Jag kollade lite på nätet om Gilgal Refaim, och kom att tänka på berättelsen i NT om hur Jesus kom till gerasenernas land och mötte de två besatta männen där.

Plötsligt får den där berättelsen ett helt nytt innehåll. Den börjar med att Jesus vill fara över Galileiska sjön med lärjungarna, till andra sidan. Andra sidan är alltså österut, in i vad som i GT kallades Basan. Aha, där får vi en intressant ledtråd. Nu, i NT, hette området gerasenernas/gadarenernas land, och en av städerna där, sydöst om sjön, hette Gadara. Basan var alltså området där forntidsjättarna hade levt och först frodats (innan de spred sig ut i världen), i det gamla Kanaan. Dessa jättars andar är sedan omtalade, kryptiskt, bl.a som Basans oxar. Vi har även den hebreiska traditionen med Azazel, då de på försoningsdagen offrade två getter, den ena åt Herren den andra åt Azazel (egentligen inte offrade åt Azazel men överlämnade bocken, med sina synder lagda på den, för att placera den i det område som redan var förbannat iom att Azazel begravts där före syndafloden). Platsen var alltså, i hebreernas ögon, befläckad, och beryktad, sedd som en mörk plats, en plats där onda andar huserar. Rent arkeologiskt är detta också bekräftat iom att det finns mängder med sk dolmens där, dvs likadana stengravar som dem vi har här, alltså några resta stenar och så en platt sten som lagts ovanpå dem, som ett tak över graven eller det inre utrymmet. Där finns också den ganska berömda Gilgal Refaim, ett stort, om Stonehenge påminnande gravmonument, som går tillbaka till Enoks tid, ca 3000 fKr.

Med detta i åtanke, och när vi nu hör Jesus säga, högt, till lärjungarna att han vill fara med dem över till detta område, så blir stormen som drabbar dem vid överfarten ganska begriplig. Det fanns troligen andar i luften där som hörde vad Jesus sade, och som gav sig över och samlade ihop några stycken som sedan kom över sjön och angrep sällskapet i båten, för att försöka hindra dem att komma till "deras" område.

Det gick givetvis inte eftersom Jesus var med, men motangreppen fortsatte. När de kom i land, så möttes de av de två besatta, och dessa började, dvs andarna i dem, att försöka avskräcka dem från att fortsätta sin färd och sitt besök. De här andarna, som ju var en hel legion bara i dessa två män, hade kunskap om ändens tid, vilket är ganska märkligt. De visste att tiden ännu inte var mogen för deras slutdom, då de skall kastas i avgrunden. Detta är också väldigt märkligt ur en annan synvinkel, för den kunskapen finns ingenstans i GT, men den finns i Enoks bok.

Enoks bok omtalar att de upproriska änglarna och deras avkomma skall vara bundna, de ena i Tartarus och de andra på jordens yta, intill ändens tid, och där anges t.o.m antalet släkten, 70 st. Uppenbarligen, för såpass intelligens får vi tillmäta dem, hade de alltså räkning på att Jesu tid inte var ändens tid. Och det i sin tur är ännu lite märkligare, för från Enok till Jesus är det 70 släkten. Eller 69..., (beroende på hur man räknar).**

Vilket leder tankarna till Daniels bok och den återstående årsveckan där, den som inte infaller förrän hedningarnas tidsålder är fullbordad och judarnas tid återupptas [en liten tid, ja sju år]. Enoks 69 generationer skulle kunna handla om samma sak, dvs det blev ett avbrott i den profetiska tidsberäkningen då den Smorde förgjordes, som det heter i Daniel. (Den sista generationen återstår alltså. Ännu mer intressant då det är i vår tid, vår generation, som Enoks bok nu läses som aldrig förr.) Men det var en parentes, åter nu till Gadara.

De två männen, står det, vistades bland gravarna där. Jaha, det var alltså inte vilka gravar som helst som avsågs då, utan det måste ha varit dessa dolmens, för de ligger precis i det området. Området är översållat med sådana, och mitt i området ligger/tronar alltså Gilgal Rephaim!*** Och här kommer nu två fullbesatta män emot Jesus och lärjungarna just ifrån detta område. Då förstår vi vad för ena andar detta var, och hur de såg på situationen. (Med rädsla - inte bara att bli utdrivna, men neddrivna, i avgrunden, för de visste vem Människosonen var och vad han skall göra med dem - vilket leder mig ännu en gång till Enoks bok för där står det om detta också! Nu behöver dessa andar inte ha läst Enoks bok för att veta detta, utan de har ju själva upplevt händelserna skildrade i Enoks bok och har s.a.s förstahandskännedom. Men att det också är omtalat i Enoks bok gör den boken så mycket mer intressant, och borde skingra tvivlen hos de flesta, som ännu inte förstått att Gud gett den åt vår generation.)

På ett eller annat sätt lyckades de driva bort lärjungaskaran ifrån platsen, med folkets hjälp. När de blivit tvingade att lämna de båda männen [eller den ena av dem], så ville de fara in i en svinhjord, vilket de medgavs. Men då störtade de hjorden i sjön, så att folket i området blev misslynta och bad dem att bege sig därifrån. Svin var för övrigt ansedda som orena djur i Israel men användes tydligen på den platsen, ännu en detalj.

Så när man sätter in dessa händelser i ett historiskt och geografiskt perspektiv, får skildringen helt nya dimensioner. Man ser lite mer av spelet bakom kulisserna, så att säga.
___


* Artikeln är inte är publicerad ännu, så den är bara tidigare för mig.
** Det där är en sak som behöver undersökas mer. Kanske låter Gud mig göra det, eller så finns det eller kommer fram någon annanstans.
*** Om det är någon som börjar ana något här, så har du rätt, och du har Andens vittnesbörd på det. Jag har själv skrivit i en kommande artikel om detta, och det är väldigt märkligt att ingen tidigare gjort denna koppling. Men den var väl för uppenbar för att någon skulle våga göra den. Sanningen skall ju vara komplicerad, enligt tradition. Vadå vadå vadå, undrar alla (som inte såg sambandet) Ja, ni får vänta och se. Men det har något av sensationskaraktär, men kanhända är det också en tidsfråga, dvs tiden måste bli mogen innan detta får föras fram.

___
Nr 1226 av 1378
Namn: LL
Tid: 22:16 - 02-03-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


FÖDD AV GUD

Jag har själv en annan, intressant fråga. Bibeln säger ju att vi är Guds söner, vi som är frälsta och bevarade i frälsningen. Vi är dels nya skapelser, men vi är också födda, i vår ande, på nytt. Så vilken del av oss är det som är skapad, och vilken del är född av Gud? Ja det måste ju vara kroppen då som är skapad (och det innefattar den nya skapelsen, vår kommande härlighetskropp), medan vår ande är född av Gud. Och är man född av någon, vad är man då? Man är av samma släkte och art som den som födde, eller hur? Så vad är vi då, vi som är födda av Gud, i vår ande? Vilken art är vi?

Jag kanske inte skall stava ut det, men jag tror det är viktigt att vi inser att det är där vi skall ha vår identitet. Vi skall tillägna oss detta, denna oerhört stora sanning, för om vi inte gör det, så förnekar eller negligerar vi vilka vi är, och kommer aldrig att flöda ut i den verkligheten, vi kommer aldrig att ikläda oss den auktoritet detta innebär och för med sig, och vi kommer att fortsätta leva som vår fiende vill, med förlorarens identitet, den som miste sin härlighet.
___
Nr 1225 av 1378
Namn: LL
Tid: 18:33 - 27-02-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


NÄR JAG SER DIN HIMMEL

När kung David i sin psalm (8) talar eller sjunger om himlen, så säger han så här: Vad är då en människa, att du tänker på henne. Dessförinnan har han alltså skaldat om solen månen och stjärnorna på himlavalvet. Men reflektera lite nu: Varför tycker David detta är så märkligt, att Gud också tänker på oss, tillsammans med allt detta? David kunde ju inte veta hur stort universum är. Eller gjorde han det? Enligt uppfattning såg han ju bara en fast skiva där uppe med några prickar ljus som rörde sig längs banor på fästet. Inte så speciellt märkvärdigt väl? I så fall alltså. Davids ord tyder på att han kände till universums storhet. Och i psalm 18, som jag har nämnt om, finns ju hans skildring av en märklig rymdresa han fick göra, i en tid av nöd och nära död. Det är därifrån han hämtar sitt perspektiv, och därav hans förundran över att Gud också tänker på oss. Han hade sett storheten, vidden, och den yttre rymden, med egna ögon (andens eller kroppens).

Det David säger är vad man skulle förvänta sig en modern människa skulle säga, när vi ser stjärnhimlen. För oss är det inte en platt yta med ljusprickar som rör sig längs några skenor på en himlakuliss, som de som verkligen vet allting hävdar att David & co trodde. Vi känner till tredimensionaliteten, vet att där uppe finns enorma avstånd, i alla led, mellan de lysande objekten, och därför förundras vi, och förstår mycket väl tankegången i psalmen. Så då måste den ju ha funnits där också när den skrevs. Annars skulle han ju sagt ungefär så här: "När jag ser din teaterkuliss, vad är då en människa att du tänker på henne?" Det blir helt poänglöst i så fall.
___
Nr 1224 av 1378
Namn: LL
Tid: 05:26 - 27-02-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Mer fin musik från Soul Survivor i England:
Beautiful Beyond Description
http://youtu.be/No1MfYkcNuU
___
Nr 1223 av 1378
Namn: Leif
Tid: 01:58 - 26-02-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Nej eftersom Jesus sänkt sig ned och för oss blivit människa, kan han inte uppträda som Gud Allsmäktig, för då bröt han mot sin roll som Son. Han kan bara utöva sin gudomsmakt så långt som den kropp han befinner sig i, eller har, kan bära detta. Men det utgör ingen brist eller maktlöshet, för all Gud Faderns och den Helige Andes makt är hos honom ändå och de gör vad han ber dem om.
___
Nr 1222 av 1378
Namn: z
Tid: 21:43 - 25-02-2012

en fråga bara...ang. ditt tidigare svar...kan JESUS uppträda som ngt annat än HERRENS ÄNGEL eller MÄNNISKOSON typ ....jag menar kan han uppträda som GUD ALLSMÄKTIG???....vart e då den riktiga GUD ALLSMÄKTIG..FADERN ALLTSÅ om JESUS då tagit hans rollNr 1221 av 1378
Namn: Leif
Tid: 21:59 - 21-02-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack för ditt inlägg Annica.
Att Jesus "behöver" transport, som vid sin himmelsfärd, och som i Gamla Testamentet i sin roll som Herrens ängel, i himlavagnar, beror ju på att han inte agerar där som Gud allsmäktig, utan antingen, som sagt, kommer som Herrens ängel, eller som Människosonen. Och när han är i de rollerna, så är han underlagd, frivilligt, de fysiska lagar som gäller då. Skulle han strunta i de lagar som gäller för änglar och människor, så skulle han liksom "fuska", och då vore hans delaktighet i våra villkor inte äkta. Idén med hans närvaro i vår skapelse är ju att han stiger ned till vår nivå, blir som oss, för att vi sedan, eller med en gång till viss del, skall bli som han är.

Det är som det står i Galaterbrevet 4:

"Men när tiden var fullbordad, sände Gud sin Son, född av kvinna och ställd under lagen, för att han skulle friköpa dem som stodo under lagen, så att vi skulle få söners rätt. Och eftersom I nu ären söner, har han sänt i våra hjärtan sin Sons Ande, som ropar: "Abba! Fader!" Så är du nu icke mer träl, utan son; och är du son, så är du ock arvinge, insatt därtill av Gud." (Gal. 4:4-7
)
___
Nr 1220 av 1378
Namn: Annica
Tid: 16:50 - 21-02-2012

Väldigt vackra sånger du har länkat till.

En fråga jag har som jag legat vaken och tänkt på i natt är att Gud ju är allsmäktig och allstädes närvarande och att han vet allting hela tiden, han känner våra tankar mm så varför måste Jesus som ju är Gud flyga hit i ett "flygande tefat" ufo eller vad man skall kalla det? Då Gud är allstädes närvarande så är han ju överallt hela tiden, och Gud, Jesus och Den Helige Ande är ju ett.
Kan du vara snäll och förklara hur du se på det.
Nr 1219 av 1378
Namn: LL
Tid: 17:57 - 20-02-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Ännu en sång med Hillsong, Awakening:
http://youtu.be/-AmvyGu1WeA
___
Nr 1218 av 1378
Namn: z
Tid: 04:50 - 18-02-2012

Vill ha hjälp i bön om ett jätteviktigt böneämne som HERREN vet INGENTING är omöjligt för GUDNr 1217 av 1378
Namn: Annica
Tid: 12:09 - 17-02-2012

Glömde och länka sången:) http://www.youtube.com/watch?v=gvr4O9FiK9A&feature=BFa&list=PL18049F9010A2A74F&lf=mh_lolzNr 1216 av 1378
Namn: Annica
Tid: 12:09 - 17-02-2012

Här kommer en vacker och mäktig lovsång till Jesus.Nr 1215 av 1378
Namn: z
Tid: 18:41 - 16-02-2012

http://www.youtube.com/watch?v=Vo7eon6r1cA&feature=player_detailpageNr 1214 av 1378
Namn: LL
Tid: 18:30 - 15-02-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Det är härligt att se och höra hur den unga generationen idag har lyckats få in den Helige Ande i sin tids musik. Tidigare, när vissa kristna i min generation och lite yngre försökte med "kristen rock", så var det inte ett uns av den Helige Ande i det, och inte konstigt då att man reagerade emot det, och t.o.m protesterade. Mot denna nya musiken finns det ingen anledning att vare sig reagera eller protestera, snarare profetera, för den är full av härlighet och lovsång, till Gud och till Jesus, öppet och ärligt. Man kan se också på dem som lyssnar till denna musik, att de blir berörda i hjärtat, och inte i fötterna först och främst, även om det givetvis inte är fel att vara berörd av Guds närvaro i hela kroppen.

Vilken musik menar jag då? Jo, den ifrån Hillsong i Australien och från Soul Survivor i England (båda kan ses på God.tv och Youtube). Det finns säkert mer men detta är vad jag hört och gärna lyssnar på och det ger uppbyggelse och förnyelse, och förnyelse, varje dag, är vad vi behöver.

http://youtu.be/xAZVOPSZ-oc
___
Nr 1213 av 1378
Namn: Annica
Tid: 07:27 - 11-02-2012

Mycket intressant inlägg 1212Nr 1212 av 1378
Namn: LL
Tid: 21:30 - 09-02-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


GUDARNAS KONUNG

Det finns de som menar att när GT talar om "andra gudar", så menas bara avgudabilder och hednafolks föreställningar om gudar, och inte "riktiga" gudar. Och visst var det så att hednafolken hade sådana också, men titta på det här bibelstället. Tror du det avser sådana "låtsasgudar"?

"Ty HERREN är en stor Gud, en stor konung över alla gudar." (Ps. 95:3
)

Om detta är låtsasgudar, vad gör det Herren till i så fall? Också en låtsasgud! Herren är en stor Gud, en stor konung över alla låtsasgudar! Tror du psalmförfattaren menade så? I så fall gjorde han ju den sanne Guden en björntjänst, ja han gjorde honom till åtlöje. Nej, här visar GT klart att israelerna mycket väl visste att det fanns fler än en "gud", men att deras Gud var den enda skaparguden, dvs det enda oskapade väsendet, för det framkommer några versar längre fram:

"Kommen, låtom oss tillbedja och nedfalla, låtom oss knäböja för HERREN, vår skapare."

Men lägg nu märke till att han inte skriver "Gud, vår skapare", utan Herren (Jahve), vår skapare. Det är Jahve som är skaparen och hebreernas gud (elohim), och han är den elohim som är kung över dem alla och unik i sitt slag.

Texten säger så, den säger Jahve är en stor gud (El, ental), en stor konung över alla gudar (Elohim, flertal).

Har skrivit mer om detta, och om vilka implikationer det också får för oss och vad vi kan kalla oss, och väl bör kalla oss om vi skall se sanningen som den är enligt Skrifternas vittnesbörd. Och detta är givetvis hur kätterskt som helst utifrån nu rådande uppfattning, men den uppfattningen är fel och måste brytas ned, för vi vill väl följa Guds ord och inte människomeningar och inkompetenta traditioner som bara blockerar den sanna kunskapen om det himmelska?

Tror den artikeln kommer i bloggen http://larjungaskap.blogspot.com om ett tag, håll utkik där vid intresse, och det hoppas jag du har, för det vore konstigt annars, om inte ett himlens barn skulle det.

(Del av denna kunskap kommer inte från mig utan från Michael Heiser, judisk-amerikansk kristen professor och i vissa stråk profetisk, men tyvärr ganska begränsad säkert beroende på de omgivningar han rör sig i och har sitt levebröd ifrån.) Men det är ändå sällsynt att någon med den andliga insikten finns i de kretsarna.
___
Nr 1211 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:28 - 04-02-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Bereshit Bara Elohim Et Hashamayim Ve'Et Ha'Aretz

Vet du vad det betyder? Det borde du, det är Bibelns första vers, på hebreiska.


Har uppdaterat min bibelsida Bibeln Online med en ny, mera lättläst hebreisk text:
http://bibeltemplet.net/bibelnonline/slaupp.cgi?BOK+1+1++hebrew-greek
http://bibeltemplet.net/bibelnonline/slaupp.cgi?BOK+1+1++swedish+jmf


Vill man studera grundtexten och jämföra med olika översättningar är detta väldigt hjälpsamt. Dessutom lär man sig en hel del hebreiska ord, liksom grekiska i det grekiska NT som också finns med, och det känns lite som att vara på helig mark, att läsa Bibeln på de språk den skrevs på, i stället för att få allt filtrerat, och ibland kontaminerat, av antingen korrupta eller överbeskyddande översättare. Varför skall vi öht behöva ha översättare? Vi kunde ha lärt oss hebreiska och grekiska i församlingarna, det borde ingå i varje kristen församlings hushållning att man får lära sig de bibliska språken, eller hur? Vi blir inte överintellektuella för det, om någon är orolig för det. Vi, de flesta, har lärt sig engelska utan att anses överintellektuella, samma sak borde och kunde ske med de bibliska språken. Tänk vilken fördel det vore - alla kunde kolla i grundtexten vad Bibeln verkligen säger, i stället för att man skall förlita sig på, som sagt, korrupta eller överbeskyddande översättare.

Härmed inför jag detta, amen.
___
Nr 1210 av 1378
Namn: tjej26
Tid: 11:25 - 02-02-2012
Hemort: stockholm

hej, tack Leif för ditt inlägg. Vad jag minns från min barndom är att jag faktiskt ständigt plågades av skräck från en viss tid i femårsåldern (det verkar vara när min mammma flyttade ihop med en ny man, som var väldigt kall och okänslig), jag kunde ligga invirad i täcket stel som en pinne livrädd förr att satan skulle visa sig, jag vågade inte spola vatten då det var mörkt, trodde att någon skulle dra ner handtagen på dörrarna fast ingen var där, gick jag upp för en trapp i mörkret fick jag en panisk rädsla av att någon skulle dra ner mig bakifrån så jag rusade jämt upp, tog min bror fram en kniv i köket sprang jag iväg, jag hade social fobi, ständigt deppad. Detta verkar ha fortsatt t o m efter min frälsning. Jag minns en gång då jag skulle sova plöslgt var jag rädd igen. Och mycket riktigt under natten var det som en andlig strid tog plats och jag ropade så ut Jesus är Herre flera gånger och fick seger, nästa dag var jag inte rädd. Dock förstår jag nu hur denna fruktans andemakt inte har lämnat mig ifred! Jag ser tydliga mönster på hur den planterat "tecken" m m för att skrämma mig och lura mig att det det skulle vara Gud!

Jag lägger in ett litet utdrag ur ett vitnessbbörd som jag fann intressant:

Then, three months later, I was in a prayer meeting with these same people and I became ill with symptoms that I had about two weeks earlier. I had gone to a doctor and had been diagnosed with hepatitis - the non contagious kind. In this prayer meeting I had tremendous pain in my upper stomach, so much so that I had to bend in the middle to alleviate it. If I could have afforded it, I probably would have considered asking them to call an ambulance. I decided to trust those around me who seemed to know what was going on. (They were surprised it had taken three months.)

(I'm sharing the following in detail, not to scare you, just to let you know how real this is. I'd go through it again to get rid of this despicable thing that had a hold in me.)

As they were praying for me, they were told it was the spirit of fear. One lady placed her hand just below the bottom of my chest bone and started to push up. It was where I had been back handed, with the words "Come out," etc. Surprisingly, I felt something move inside me. I thought, "My God, this is real!" As she pushed it up, I felt it move more and more but then I started to realize that it had tentacles all through my flesh (body) like an octopus, with its head being where she was pushing. I could feel the tentacles tearing at my flesh as this thing moved up in my chest. (I want to make it very clear here that the spirit did not move unless she pushed it up with her hands. She knew exactly where the spirit was as it moved up.) They continued praying a warlike prayer in the Spirit and using the name of Jesus! It was the voice of the Lord delivering me. The spirit was tearing my flesh and started to make me bleed out my mouth. When the group realized I was bleeding, they commanded it to stop tearing me and it did.

My pastor told me afterward that I would be weak and sickly for three days. He was right. I rested and listened to Christian music most of the time. The amazing thing was that the next morning I felt like I woke up to a new world. It didn't look the same, it didn't feel the same, but it was the same. I finally realized I was the one who was different, not the world. I definitely saw clearer, in fulfillment of what Jesus said.

Matthew 7:4

Or how wilt thou say to thy brother, Let me pull out the mote out of thine eye; and, behold, a beam is in thine own eye? 5) Thou hypocrite, first cast out the beam out of thine own eye; and then shalt thou see clearly to cast out the mote out of thy brother's eye.

I have found that in every case, when I have been delivered of a spirit, it has left me with clearer vision of what that particular spirit produces. That "aura" we have around us, produced by a spirit, most certainly blinds us to even seeing its works in ourselves clearly until we are delivered of it.

I should have written down everything that I realized was missing from my mind that next morning. The thought pattern that I remember the most as being gone was the thought pattern that contained the "What if's." "What if this" and "What if that," is easily seen to be of the spirit of fear. I remember (before the deliverance) standing in front of people and having the spirit of fear rise up so much that it stopped me from delivering what I was to say. I had always thought that it was "just me!" Well, it wasn't, it was the spirit of FEAR!

Nr 1209 av 1378
Namn: Leif
Tid: 02:24 - 31-01-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

En sak man bör rensa ut först och främst, är sitt hem, och andra platser där man rör sig, så långt man har auktoritet till det. Bor man ensam i ett hus eller lägenhet är det fritt fram, bor man tillsammans med någon handlar det om de utrymmen och ägodelar som är privata. Det som måste rensas ut är allt som har eller har haft med det ockulta att göra. Böcker, musik, tavlor, prydnadssaker, smycken, kläder, etc. Andar får en ingång genom sådant. Allt som är eller har varit förknippat med mörker, vidskepelse, andra religioner, satanism, häxeri, vitt och svart. Har man släktingar eller nära vänner som sysslar med något av detta bör man sätta en gräns i den andliga sfären gentemot detta, och dessa.

Det kan också vara till hjälp att titta på eller lyssna på förkunnare som har makt över de onda andarna, för att få del av deras gåvor och auktoritet.
___
Nr 1208 av 1378
Namn: tjej26
Tid: 13:17 - 30-01-2012
Hemort: stockholm

hej kontaktade tom och han svarade mig snabbt, var även på ett möte med Barbro Erling samma kväll och fastän jag satt med alla i "publiken" kom hon fram och sa att Gud pekar på mig och att jag är blockerad från hans närvaro, efter att ha berättat för henne om mina upplevelser så trodde hon att det var en fruktans ande, men att varken hon eller jag visste vad den hade för "grund" att plåga mig. Hon trodde att min själ var upptagen och sårad så att jag inte kunde bli fylld av Guds ande. Om någon känner sig manad att höra av sig gör gärna det.
Är det någon som tror att Guds ande fyller en vid en viss tanke? Eller är det plågoandarna som drar sig tillbaka för att "lura" en att tro att den är sann? Hursomhelst verkar ångesten leva sitt eget liv, tror faktiskt att det är en ande som betrycker en när den vill och också verkar kunna "stänga" av när den behagar, allt för att förvilla. Har upplevt mycket som jag inte förstår. Helt omärkligt försvann ångesten i ca 1 månad fastän jag inte ändrat mig på något vis, varesig i tankar eller inställning. Sedan kom den tillbaka efter en natt då jag enligt min egen upplevelse verkar ha varit i kamp med en demon och när jag skulle ropa Jesus så kom det inga ljud ur min mun! Jag ropade tills jag blev desperat men inget ljud kom! Nästa dag var ångesten tillbaka. Tänkte då att varför kan min ande inte ropa ut namnet Jesus? Är den låst på nått vis? Kanske verkar mitt inlägg ha en negativ ton, men jag tror Jesus upprättar mig och befriar mig, men att jag måste gå igenom det slagg som fastnat och rensa ut alla lögner.
Nr 1207 av 1378
Namn: LL
Tid: 01:11 - 28-01-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Jag har en känsla av att denna aldrig kom till sin rätt när jag lade ut den senast, så här kommer den igen:

Hillsong - Desert song
http://youtu.be/4WYK6TxWX7s
___
Nr 1206 av 1378
Namn: Annica
Tid: 14:31 - 24-01-2012

Till tjej26 ta kontakt med Tom på http://predikaren.dinstudio.se/ han kan hjälpa dig.Nr 1205 av 1378
Namn: tjej26
Tid: 14:00 - 24-01-2012
Hemort: Stockholm

hej läste om Leifs hand att det gjorde så fysiskt ont att han sade att andra tar tabletter för sånt och de gör de väl, jag gick in för att skriva om själsligt ont som är så smärtsamt att andra människor tar tabletter för det.......Jag har sökt Gud länge nu och bett och bett men har plågats av en konstig ångest som har återkommit i ca 6 år, med vissa uppehåll. Saken är att den är OUTHÄRDLIG. Jag blev frälst inte så lång tid innan. Den stänger av all kärlek, gör det omöjligt att ha en relation med Gud. Känns mest som om man vill ligga i en säng å gallskrika. Jag har dels analyserat det till max, dels bett och bett om vad som är FEL i mitt liv, men utan varaktigt resultat. Jag har misstänkt att det kanske är en demon som plågar mig, men den verkar isåfall vara stark eftersom den inte ger sig av helt och hållet. Sedan i somras har saker å ting blivit snäppet "värre", jag har nu kommit till en viss gräns där jag inte står ut längre och jag ropar om hjälp. Tänk att du går till en Gudstjänst och du vill bara prisa Gud med istället känner du ett inre obehag som gör så att närvaron till Gud verkar blockeras. Om någon har någon erfarenhet av detta kan ni skriva. Jag vill göra Guds vilja och följa hans plan för mitt liv, men nått verkar ha gått snett.Nr 1204 av 1378
Namn: Sebastian
Tid: 17:47 - 13-01-2012

Om människan står det i Hebr. 9:27
"Och liksom det är bestämt om människan att hon en gång skall dö och sedan dömas..."

Om vilddjuret och den falske profeten står det i Upp 19:20
"Och vilddjuret greps tillsammans med den falske profeten, som hade gjort tecken inför vilddjuret och genom dessa tecken vilselett dem som hade tagit emot vilddjurets märke och tillbett dess bild. Levande kastades de båda i eldsjön som brinner av svavel."
Här tycker jag det är rätt tydligt att vilddjuret(Antikrist) och den falske profeten inte dör och döms - utan de blir levande kastade i eldsjön. Kan de då vara människor? - Med tanke på vad som är förelagt alla människor.

Vad tror ni?
Nr 1203 av 1378
Namn: LL
Tid: 17:32 - 13-01-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Hillsong - Desert Song
http://youtu.be/4WYK6TxWX7s
___
Nr 1202 av 1378
Namn: Leif
Tid: 21:17 - 10-01-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Härom dagen hade jag den stora förmånen att få cykla omkull och fara huvudstupa i diket, därför att någon vägskrapa lämnat en gruskant mitt i vägen på den grusväg jag kom cyklande på. När jag reste mig hade jag lite ont i vänster hand, men inte så mycket att det gjorde mig något. Jag upplevde under själva fallet att någon automatisk reflex tog över (eller om det var en gudomlig hand eller både ock), så att jag landade mjukt som en fågel utan att ens skrapa sönder byxor eller jacka eller något.

Men efter några timmar, på kvällen, så började det göra fruktansvärt ont i handen. Tyckte det var väldigt konstigt att det kom så långt efteråt. Det värkte så jag inte visste vad jag skulle göra. (Det syntes också att det kommit ut blod djupt under skinnet på insidan av handen.) Jag försökte med varmt vatten, det lindrar något, men smärtan satt i ändå. Det gjorde mer ont än man står ut med, och det är då folk brukar ta tabletter. Men jag ville inte det, så jag tänkte att jag försöker sova i stället. Men först bad jag Jesus hela handen. Jag lade min friska hand på båda sidor handen och bad i Jesu namn. Och sedan lade jag mig och somnade ganska fort. När jag vaknade några timmar senare hade smärtan nästan försvunnit. Det var fortfarande ömt, och svullet, men den grymma smärtan var borta. Idag (8/1) när jag skriver detta, ungefär ett dygn efter den hemska kvällen med smärtan, är handen nästan helt återställd. Jag har inget ont, och kan nästan röra den som normalt. Den är lite svullen än, men tycks vara på väg att väldigt fort bli bra igen.

Jag har svårt att tro att man kan bli frisk så fort efter att ha haft så fruktansvärt ont som jag hade dagen innan. (Det brukar ta flera veckor om man stukat något eller bara fått en liten bristning.) Så här är det lättare att tro på bönesvar än på naturlig återställelse. Och för det är jag glad och tackar Jesus. Det är därför jag skrev förmånen tidigare.
___
Nr 1201 av 1378
Namn: LL
Tid: 02:31 - 08-01-2012
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


MOUNTAIN OF THE GODS

Jag nämnde i artikeln Gudarnas berg att jag hade mailat en professor i semitiska språk om Psalm 68 och hur orden där om Guds berg borde översättas gudarnas berg, och hur han svarade med en ännu klurigare uttydning, men ändå inte förnekade att jag kunde ha rätt.

Nu verkar han ha tagit upp idén, eller snarare insikten vill jag gärna kalla den, och skrivit om utkastet till sin bok om det gudomliga rådet, the Divine Council, och tagit med just detta med gudarnas berg och Basan och Basans oxar, mm, som jag skrev om i min artikel. Om han läst den också vet jag inte, den är ju på svenska och det ingår väl knappast i de semitiska språken även om Rudbeck trodde det - men det finns många likheter, kanske professorn lupit längs samma uppenbarelsetråd och fått se samma saker.

Nu skall vi inte göra någon generad här och få en så lärd person att framstå som beroende av en annan, för allt kommer ifrån Herren, om det nu kommit från någon eller via någon.

Som jag nämnde har ingen tidigare tagit upp denna tolkning av psalmen, åtminstone går det inte att finna någon på nätet - förutom nu, och det kan man väl ändå säga var på tiden.

För övrigt har jag redan skrivit fler artiklar om det där, som kommer så småningom här. Vi får se om det löper vidare parallellt också på andra sidan havet, genom den som "verkar allt i alla".

En sak kan man i alla fall säga med full frimodighet - Gud vill att detta skall komma ut, för - det område vi talar om, Basan, och Hermon, kommer mycket troligen också att ha en roll i ändetiden, under vedermödan, då det än en gång skall stiga ned himmelska varelser på jorden, och var skulle de stiga ned, om inte där de förut gjort det - de brukar följa urgamla traditioner och "heliga platser" tycks egentligen aldrig upphöra att vara det. Jag tror att de dimper ner på Hermons berg igen, och då man dessutom vet att Hermons berg i gammal kananeisk tid kallades Sion - ja faktiskt - det var det första Sion - så ser vi en klurig satanisk strategi där - att komma ner på Sions berg, och då pekar han på Bibeln där det ju faktiskt står så - och så kan han hävda sin gudomlighet och lura judarna och andra som inte varit här och lärt sig hur det ligger till, eller som fått det på andra håll, givetvis, också, om än rätt sällsynt, ännu, men det kommer. Mer och mer.
___
Nr 1200 av 1378
Namn: LL
Tid: 07:06 - 31-12-2011
Webbsida: http://www.youtube.com/Bibeltemplet

Mera Hillsong: With us
http://youtu.be/xG4sYfWiN2I
___
Nr 1199 av 1378
Namn: Leif
Tid: 17:34 - 24-12-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net

Välsignad jul och ett härligt nytt år till dig också, Annica, och till övriga vänner som besöker min webbplats.
___
Nr 1198 av 1378
Namn: Annica
Tid: 21:53 - 23-12-2011

God Jul och gott nytt år!Nr 1197 av 1378
Namn: LL
Tid: 21:52 - 21-12-2011
Webbsida: http://www.youtube.com/Bibeltemplet

Hillsong: This is our God
http://youtu.be/hlrrHoM_tUU
___
Nr 1196 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:56 - 19-12-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net

Hillsong: Yahweh
http://youtu.be/9tZ1fWz4fAE
___
Nr 1195 av 1378
Namn: LL
Tid: 04:11 - 18-12-2011
Webbsida: http://enoksbok.se/christianufology


2012

Efter år 2012 kommer det att börja hända saker i världen. (Tidig nyårsprofetia).
Se till att göra det du behöver göra, under detta året. Sedan blir det svårare.
2012 blir inte precis lugnt heller, men därefter blir det ännu värre.
Så vittnar Guds Ande.
Be för dina familjemedlemmar, så att deras synder blir förlåtna. Gud har lovat svara.
___
Nr 1194 av 1378
Namn: LL
Tid: 14:29 - 15-12-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-31.html


EN DRÖM OM UFO

Här är ett nytt kristet vittnesbörd om UFO och änglafarkoster. Det är också länkat från sidan med samma namn:
http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-31.html
Guds välsignelse och beskydd över systern som så frimodigt vittnar om detta.
...


NAMN: Kristina
TID & DATUM: 11:09
, 15-12-2011

"Hej,
Förra sommaren fick jag en dröm från Gud:
Jag såg ett stort Ufo-farkost komma störtande mot mig på låg höjd. Stämningen i drömmen var mörk och hotfull. Bredvid mig stod en kvinna som inte var frälst. Hon var i panik. Jag vittnade då för henne att hon måste ta emot Jesus för att rädda sig!"
___
Nr 1193 av 1378
Namn: vanja
Tid: 10:47 - 15-12-2011

hej, jag skrev ett mail t. Leif om detta. Jag har enl. mig själv blivit född på nytt men det framstår mer och mer som om jag måste bli döpt, blev "traditionsdöpt" som ofrälst i en kyrka. Detta är väl inte rimligt, "om du tror av hela ditt hjärta kan det ske". Hur kan det ske om personen i fråga ej är född på nytt, en sådan person har möjligen någon form av "tro" men ej en levande tro. Har tänkt många gånger på detta under flera år, men nu blir det klart, hur kan någonting som skett i otro plötsligt få giltighet? Dopet är ju en handling som visar på att vi begravt oss med Kristus och fått våra synders förlåtelse. Tror ej att man kan döpa sig när man inte ens har syndernas förlåtelse. Är det någon som har något att dela med sig om detta? Letar efter en troende som kan uträtta dopet, skrev till arken men de svarade inte. Ser i NT med exemplet om den etiopiske hovmannen att han döptes omedelbart, säkert inte i en vit "klänning" utan i sina egna kläder, och förmodligen utan en församling som bevittnade hans dop. Detta exempel tycker jag belyser faktumet att dopet inte är en kyrklig ceremoni. Det kan ske när du tror, det enda som behövs är vatten, t o m ett badkar går ju bra (såg någon som skrev om en person som blev döpt i ett badkar...)Nr 1192 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:09 - 11-12-2011
Webbsida: http://enoksbok.se


PANS TEMPEL VID HERMONS FOT

Ännu en väldigt intressant sak med Hermons berg, där upproriska änglar stigit ned på jorden både före och efter syndafloden (och troligen kommer att göra det igen i ändetiden), är att vid dess södra fot, på israeliska sidan, finns ett tempel byggt åt Pan, gethybriden. Det är märkligt, för ängeln Azazel, en av ledarna för änglarna som steg ned före floden, återkommer i mytologisk/andlig gestalt i mosetidens Israel, som ökenväsendet Azazel, åt vilket de överlämnade den sk syndabocken, under Yom Kippur, försoningshögtiden.

Att hedningar sedan bygger ett tempel åt Pan just vid foten av det berg som förknippas med Azazel, röjer att de haft kunskap om berättelsen i Enoks bok. Dvs här har vi återigen en sak som tyder på Enoks boks höga ålder.

Sedan tillkommer att när Jesus var med sina lärjungar i Caesarea Filippi och talade med dem om att "dödsrikets portar inte skall bli församlingen övermäktiga", så är det troligt att de stod någonstans i närheten av just detta Pans tempel och grottöppningen där.

Därtill kommer att det var vid Dans vatten, också precis i närheten, som Enok mottog drömmen om de upproriska änglarnas dom, som han sedan överlämnade till dem.
___

(Mer om detta i en kommande artikel)
...

Enoch 10:4-6
. 3 Mos. 16:10
. Matt. 16:13-19
.
___
Nr 1191 av 1378
Namn: Leif
Tid: 00:06 - 11-12-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Ok. Om Gud vill så kanske den dyker upp någonstans.
___
Nr 1190 av 1378
Namn: Annica
Tid: 08:13 - 10-12-2011

Nä tyvärr kommer jag inte ihåg det, har försökt att tänka efter vilket förlag, och om den var utgiven på något förlag överhuvudtaget men minns ej. Det jag älskade med den boken var att den beskrev himelen så vackert och spännande och att djuren och människorna förstod varander, kom att tänka på landet Narnia av Cs. Lewis.
Mvh Annica
Nr 1189 av 1378
Namn: LL
Tid: 01:50 - 06-12-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Tack för ditt inlägg Annica, det gläder mig. (Ursäkta mitt sena svar.) Jag har inte läst häftet du nämner om, men det påminner om innehållet från en bok på engelska språket som finns på nätet, här:

http://spiritlessons.com/Documents/Paradise_the_Holy_City_and_the_Glory_of_the_Throne/Paradise_the_Holy_City_and_the_Glory_of_the_Throne_Elwood_Scott.htm

Du läste alltså boken på svenska, och i så fall har den översatts någon gång i början av 1990-talet. Ja, det är intressant. Kommer du ihåg om den var utgiven på något förlag?
___
Nr 1188 av 1378
Namn: LL
Tid: 22:37 - 03-12-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-36.html


OM GUDARNAS BERG

December månads artikel består/bestod mest av anteckningar jag gjorde när jag undersökte hur olika bibelöversättningar och kommentarer ställde sig till Ps. 68:16
. Innehållet har alltså inte samma flyt som det brukar ha, men är ändå (hög)intressant, och nödvändigt, för att förstå mina kommande artiklar.
___

Något (av det som är så) intressant är att det runt om i världen finns massor av berg som av urinvånarna i länderna kallats Gudarnas berg. Olympen är väl mest känt, men det finns som sagt många fler. Så skulle detta vara fantasi måste det finnas någon slags gemensam arketypföreställning i människohjärnan, annars måste det tyda på något verkligt, något som verkligen inträffat på dessa berg, över hela världen.

Berg som kallas Gudarnas berg finns i Kina, Grekland som sagt, i flera länder i Afrika, Kambodja, Peru, Turkiet, Tibet, Iran, mfl. Så varför skulle det då inte finnas ett sådant i Mellanöstern?
___

!Olympus
http://www.youtube.com/watch?v=8i7c_embjM0
___
Nr 1187 av 1378
Namn: Annica
Tid: 09:33 - 01-12-2011

Hejsan Leif!
Jag tittar regelbundet in på din sida. Jag tycker det är mycket intressant läsning och även om jag inte håller med om allt du skriver så håller jag med om väldigt mycket.
För ungefär 20 år sedan (jag var ca 13 – 15 år) så fick jag ett häfte av en man på ett möte, häftet var rött och hette ”Planeten himlen”! Jag skall berätta det jag kommer ihåg. För jag tror du skulle gilla det, det är ju i linje med det du vittnar om. Du kanske har hört talas om detta häfte, skulle vara roligt om du hade det.
En man berättar att han blev förd till himlen av en ängel, dom flyger genom rymden, efter ett tag kommer dom till en planet som är ganska liten och ängeln säger att detta är himlen, planeten heter så.
Dom landar framför en stor mur och en stor ängel står framför en stor port, ängeln berättar att dom inte får gå in i staden att det inte är hans tid ännu.
Mannen berättar att han blev förd till någonting som han liknar vid bilar som kunde flyga, han skulle få provåka en bil och änglarna frågade hur snabbt han ville åka, han sade att bilarna tydligen kunde flyga i flera 1000km/h om inte snabbare, han tordes inte ta en provtur runt planeterna vad jag minns. Efter det så gick dom på ängarna som han beskrev så var dom otroligt vackra med blommor i dom vackraste färger, dom sjöng lovsånger till Gud. Han beskrev så mycket mer som jag inte kommer ihåg men han målade upp bilder av lejon och lamm som lekte tillsammans och att man inte pratade med varandra med munnen utan via tankarna. Han fick se små söta hus med frukt trädgårdar, barn som sprang barfota och lekte, änglar och människor som satt på filtar och åt och drack och skrattade.
Tyvärr minns jag inget mera. Hur mycket av detta som är sant kan ju diskuteras men intressant är det. Önskar jag kunde hitta häftet igen, skulle vilja läsa om det.
Nr 1186 av 1378
Namn: LL
Tid: 00:23 - 16-11-2011
Webbsida: http://www.youtube.com/Bibeltemplet

Hillsong: "Emmanuel"
http://youtu.be/d-Nxo4OgRJ4
___
Nr 1185 av 1378
Namn: Leif
Tid: 00:23 - 16-11-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Det är omkring 10 klick i gästboken per dag, ibland mer.
På hela sajten ca 500 klick per dag.
___
Nr 1184 av 1378
Namn: z
Tid: 15:06 - 15-11-2011

hur många e de som besöker denna sida Leif?.....Nr 1183 av 1378
Namn: Leif
Tid: 19:36 - 11-11-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Precis.

Bibeln kallar både oss och dem för utvalda. Således måste de ha varit något annat än änglar före utväljelsen.
___
Nr 1182 av 1378
Namn: z
Tid: 14:37 - 11-11-2011

du menar att GUD har skapat de som är frälsta....men inte skapat frälsta människor?....de e nåt vi väljer.Nr 1181 av 1378
Namn: Leif
Tid: 20:34 - 10-11-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Det är enkelt z. Ängel betyder budbärare. Gud har skapat budbärarna, men han har inte skapat budbärare.
Budbärare blev de sedan, när de blev utvalda.

http://bibeltemplet.net/anglar-och-ufo-8.html
___
Nr 1180 av 1378
Namn: z
Tid: 18:46 - 10-11-2011

* Gud har skapat änglarna, men han har inte skapat änglar.

undrar vad du menar Leif
Nr 1179 av 1378
Namn: LL
Tid: 01:50 - 09-11-2011
Webbsida: http://www.youtube.com/Bibeltemplet

Hillsong: "Oceans Will Part"
http://youtu.be/--8t0dMcJRI
___
SKRIV gärna en hälsning eller något annat du vill meddela.
Du måste inte uppge namn och emailadress, men det är trevligast om du gör det.
Må Jesus vaka över samtalen och leda dem.Namn:
Hemort:
Email:
Webbsida:

Ditt meddelande:


TACK FÖR DITT INLÄGG
Obs: Detta är ett modererat forum. Ditt inlägg visas efter att det blivit läst och godkänt.

Till Bibeltemplet


ARKIVERAT: