Välkommen till
Bibeltemplets samtal om
FRÄLSNING

SKRIV NYTT INLÄGG * TIDIGARE INLÄGG * ARKIVERAT * UPPDATERA

"Ty han sade: "De äro ju mitt folk, barn, som ej svika." Och så blev han deras frälsare." - . 63:8  ~»Nr 42 av 42
Namn: Noomie Milton
Tid: 13:40 - 29-10-2012
Hemort: Motala

Jag växte upp i ett hem där Jesus var i Centrum,och lärde mig tidigt att be,blev kristen som mycket ung.många händelser i mitt liv gjorde att jag kom på avvägar.I över 35 år levde jag långt borta från Gud,glömde helt bort min bibel och att be.Ja,jag bad ju förstås som dom flesta andra,i svåra situationer då jag tyckte att Gud skulle hjälpa mig.Jag försökte använda Gud som en springpojke och det fick jag snart lära mig att han inte vill vara.Påsken 2009,överlämnade jag på nytt mitt liv åt Jesus.Nu var det allt eller inget.jag ville inte leva ett halvhjärtat liv.Nu har jag en daglig relation med Jesus och mitt liv som var ganska tomt har fått mening igen.Nu är jag fri och kan lovprisa och tacka Gud igen...liksom fågeln i min dikt...

Fången blev fri.

Från liten fågel i den trånga buren
ej sångens toner klingar så av hopp,
som ifrån den som ute i naturen
kan svinga sig mot högre rymder opp.

Ack,mången själ är likt en fågel fången
på alla sidor tycks det vara stängt,
tystnat,har den forna frihetssången
och harpan uti pilträdet man hängt.

En,till synes främling,kommer då vägen fram
han stannar och ser på fången,
han öppnar buren,tar fågeln i sin hand
och hör!Nu startar sången.

Detta har jag upplevt..Du som läser detta kanske känner igen dig...Jag fick en andra chans och den tog jag...Gud ångrar aldrig en kallelse och vi är kallade att vara hans barn..Jag ångrar inte att jag svarade ja,Du kan få uppleva samma sak om du ber Jesus ta hand om ditt liv..Glöm inte att han älskar dig precis som du är...Gud välsigne dig.:)
Nr 41 av 42
Namn: Leif
Tid: 14:58 - 10-03-2011
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Genom en människa kom synden in i världen, men genom en människa kan du också bli fri ifrån den. Jag tror du vet vad han heter: JESUS!

1 Kor. 15:21
. Rom. 5:12-21
.
___
Nr 40 av 42
Namn: Crille
Tid: 14:49 - 10-03-2011

Jag kan ha fel men får alla som lever i världen skit bara för att 1 persson bet i ett äpple.Nr 39 av 42
Namn: keijo
Tid: 09:25 - 09-02-2011

Tack till Jesus att vi skall vinna många till frälsning och till Jesus in dessa sista dagar och var till välsignelse och vän till förlorade söner och dötrar med den Heliga Andens kraft och hjälp,tack och fröjd i Jesus, tack ,var välsignat och ber,keijo södertäljeNr 38 av 42
Namn: Ulrik Petersson
Tid: 19:02 - 08-02-2011
Hemort: Skillingaryd

Frälsningsbönen

Du kan få ett evigt liv med Jesus!

Du kan få det nu! Be denna bön med ett ärligt och uppriktigt hjärta:

“Jesus, jag tror att du dog för mina felsteg och synder och att du uppväcktes från de döda för att jag skulle få evigt liv. Nu ber jag dig att komma in i mitt liv och jag bekänner dig som min Herre och Frälsare. Tack för att du har kommit in i mitt liv och att jag nu är ett Guds barn genom tron på dig. Tack för alla löften i Guds Ord nu gäller mig.

I Jesu namn, Amen.”
Nr 37 av 42
Namn: LL
Tid: 14:01 - 19-03-2010
Webbsida: mms://stream.kcmmedia.org/emicod/mbr_video/e20100214-830am-f_mbr.wmv

Jesus säger: Skall vi byta grejer? Jag tar dina synder och sorger, och du tar min glädje. Bra deal?
__
Nr 36 av 42
Namn: ingvar nilsson
Tid: 23:21 - 11-12-2009
Hemort: karlskrona
Webbsida: http://privat.bahnhof.se/wb750233/

Stjärnor

Jag skådar stjärnor millioner
då jag upp, mot himlen ser
Det ger mej illusioner
att det finns mycket,mycket mer

Ett evigt hem jag finner
med ljuvlig atmosfär
Vi salig lycka vinner
i landet ovan där

Jag ovan där ska skåda
ett land av frid och ro
Där kärleken skall råda
vi evigt där ska bo

ingvar

Nr 35 av 42
Namn: LL
Tid: 05:20 - 25-10-2009
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Var och en som åkallar Herrens namn, skall bli frälst.

Som hedning i moderna Sverige säger dig dessa ord antagligen inte så mycket. Frälst? Det betyder räddad. Räddad? Från vadå? Från synden och helvetet. Synden? Helvetet? Av vem? Jesus. Jesus? Han som levde för 2000 år sedan?

Så här följer en kortfattad resummé, om du missade första avsnittet i världens saga.

Gud skapade världen, och den var god. Men människan hade fri vilja, och valde efter en tid att sätta sin vilja före Guds. Och så förlorade hon harmonin med skapelsen och naturen, och blev skild ifrån dessa. Sedan dess har hon längtat tillbaka, tillbaka till paradiset, men inte kunnat hitta dit. Så Gud sände sin son, för att visa och vara vägen, tillbaka till harmonin med Gud. Han heter Jesus. Han är Gud i mänsklig gestalt.

Snabbt över till sista avsnittet: Om vi ber Jesus komma in i våra hjärtan, och låter hans ande leda oss, så kommer vi i kontakt med Gud igen. Vårt inre "föds på nytt", och vi upplever närhet till Gud. Han blir verklig, påtaglig, kännbar. När vi dör är porten till himlen öppen för oss, och där har vi löfte om nya kroppar. Här på jorden får vi leva i hoppet, välsignade i vårt inre, och för all del även till det yttre, men dock med dödliga kroppar.

I den nya värld som kommer, skall ingen död finnas längre. Allt skall leva, och fortsätta leva. I harmoni, med Gud, och med vartannat.

De som vill dit, kommer dit. Genom Jesus. De som inte vill dit, struntar i Jesus. Enkla ekvationer, som alla kan förstå. Bråkmakare kommer ändå att argumentera, men till ingen nytta. Du hade ditt val, du valde fel. Du får ta konsekvenserna.

Lycklig är den som väljer rätt.

"Var och en som åkallar Herrens namn, skall bli frälst."

Nu förstår du.
___
Nr 34 av 42
Namn: LL
Tid: 23:53 - 07-10-2008
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


UTAN SOL NATT

Det kan ju förefalla hårt och märkligt, att utan Jesus kommer vi till helvetet. Särskilt då om Jesus hade varit någon vem som helst, en stor religionsstiftare, en mycket vis man, en helig martyr, etc. Men Jesus är givetvis mycket mer än så. Han är helt enkelt Gud, kommen i mänsklig gestalt. Och då förstår vi också, att om vi inte har någon kontakt eller gemenskap med Gud, då kommer tillvaron att bli ett "helvete".

Någon säger: Men jag lever utan Gud och min tillvaro är inget helvete!

Fel, även om du frånsagt dig eller aldrig sökt gemenskapen med Gud, så betyder inte det att du inte fortfarande har del i hans goda gåvor åt oss här på jorden. Du befinner dig fortfarande i hans palats och kan röra dig fritt och åtnjuta det mesta av det han förordnat åt oss.

Men du kommer också att få din önskan uppfylld. Gud respekterar din fria vilja, och han har ordnat en plats i universum där du skall få leva "utan Gud", så som du ville. Där finns inget av hans goda närvaro eller goda inflytande. Där är alla helhjärtat onda, har inget samvete, känner ingen ånger. Där finns inte ens fint väder, ingen sol som lyser, inga fåglar i skyn, inget gräs som växer, ingen god mat att äta - för allt det är de goda gåvor han skänkt åt oss på denna planet, och vill du leva "utan Gud" måste du ju också räkna med att du avsagt dig allt detta goda, eller hur?

Kanske hade du inte riktigt tänkt igenom ditt ställningstagande. Att det skulle få sådana konsekvenser.

Det går ju att ändra sig, ändra inriktning i sitt liv, och slå följe med det goda och Den Gode, han som gett oss allt som är gott, här på jorden, och därefter, när denna värld har nått sin ände eller vi dör, i sin himmel.
___
Nr 33 av 42
Namn: LL
Tid: 03:00 - 04-03-2008
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Hur kommer det att sluta?

När jag var tonåring och inte frälst, fanns det en tanke i mig som löd ungefär så här: Jag vill veta hur det kommer att gå med jorden och mänskligheten, vetenskapen och universum. Jag vill inte dö och försvinna, utan vara med och se hur det slutar.

Den tanken måste väl Gud ha gett mig på något sätt, trots att jag inte trodde på honom då. För det är klart att vi skall vara med och se hur det går, det här dramat vi spelar våra roller i. Vi är ju inte bara statister, utan givetvis huvudrollsinnehavare, i våra egna liv. Vad är det då för mening med att dö och försvinna innan sista kapitlet utspelats? Alltså, att vi är här, och vet om en förfluten historia och en kommande framtid, det säger oss att vi också kan få delta i detta. Det är hemligheten med tillvaron. Vi är här med ett syfte, och det syftet skall vi finna, i detta livet, och sedan fortsätter det, i nästa fas av framskridandet, eller i nästa nivå i spelet, om du så vill.

Så hur kommer man vidare, hur undviker man att bara bli en statist i dramat om planeten jorden? Jo, man söker i tillvaron, man summerar, man tänker logiskt. Hur kom vi hit? Var det med storken, med våra föräldrar, förfäder, eller med någon som möjligen skapade oss och jorden från början? Ja, det måste det ju ha varit, den kan inte ha kommit till av sig själv. Ingenting kommer till av sig självt, det förstår vi. Alltså måste det finnas någon, en skapare, en högsta varelse. Vi kallar honom Gud. Gud måste vara väldigt intelligent, om man ser på skapelsen. Vi kan inte skapa, han är alltså mer än vad vi är. Han har mera makt och kunskap än oss. Kan man lära känna honom? Ja, varför finns vi annars till? Skapelsen visar ju hurdan skaparen är. Hans personlighet avspeglas ju i det som han skapat. Människor kan tala, bli vänner, ha utbyte. Vi har lite fler förmågor än djuren. Vad menade skaparen med det? Kanhända han ville att vi skulle ha gemenskap med honom? Går det? Ja, varför skulle inte det gå?

Så vi börjar tala med Gud, vi anropar honom: Gud, jag vill ha kontakt med dig, jag vill lära känna dig.

Det kommer ingen röst från himlen som svarar, och det kommer ingen ängel med bud. Inte till alla, inte som regel. Men det kommer en ande, från Gud, in i din ande, ditt innersta, och du börjar känna hans närvaro, där inne. Dina tankar upplyses.

Men varför finns det fortfarande synd, och ondska, i världen, och i dig? Frågor som måste få sitt svar, om man skall kunna lita på Gud, hans godhet. Vi söker, läser, frågar andra människor. De presenterar religioner, läror, formler, idéer. Men vi kommer ingenstans. Men vi måste vidare, vi vill inte ge oss, vi vill veta hur det slutar. Så vi frågar Gud, igen. Vart skall vi gå? Var finns dina lärjungar, var finns de som känner dig, Gud?

Och så möter vi kristna. Vi har mött dem tidigare, men nu möter vi dem på ett nytt sätt. Plötsligt får deras ord en mening, plötsligt verkar de tilldragande, plötsligt märker vi att de har något vi saknar. De har tro, tillit, glädje, och framför allt: De säger att de känner Gud, genom JESUS KRISTUS.

Vi hör inte till dem som drar sig undan, vi vill ha svaret. Så vi är beredda att pröva allt. Vi ber Jesus, om han är den han säger sig vara, komma in i våra liv, och bli vår Herre. Och han blir det. Han är den han säger sig att vara, han är mer än det. Han är vägen till nästa nivå, han är vår jackpot, han är vårt hole in one, han är vår SEGER!

Nu vet vi att vi kommer att få vara med i nästa fas, nu vill vi hjälpa alla andra att också komma dit. Här segrar man inte genom att slå ut andra, utan genom att vinna andra. Vår trofé och skatt blir större, ju fler vi har med oss. Detta blir nu vårt liv, och vi upptäcker att Gud är med oss, när vi gör så. Det är där hans glädje finns, hans kraft, hans närvaro - i insamlandet, och i utlärningen av spelreglerna, av hemligheterna, och i förberedelserna för det kommande, i den högre tillvaron.

Livet har funnit sin mening. Ja, det är sant, det ÄR verkligen sant. Vissheten är TOTAL, och det bevisar att vi kommit rätt.
___
Nr 32 av 42
Namn: LL
Tid: 02:02 - 23-01-2008
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Frälsning innebär räddning, befrielse, upprättelse, ifrån synd, sjukdom och det tillstånd av ovisshet och aningslöshet, som den naturliga människan lever i.
___
Nr 31 av 42
Namn: "Jag med"
Tid: 02:26 - 12-08-2007

Gud välsigna dig "jag igen". Jag vet hur det känns för dig, jag har gjort 2 gånger abort för länge sedan. Jag "gav liv" till en dotter och en son här på jorden, dom har jag gett all min kärlek som mina mördade barn aldrig fick. Jag trodde jag var trygg från sorgen, som frälst och döpt och förlåten, för att jag fick ta hand de här barnen. Jag hade ju lämnat mina synder till Jesus och fått förlåtelse, så jag skulle inte behöva känna skuldkänslor, jag kunde ju älska mig själv! Men ca. 5 månader sedan dog min son, och vad hände med mig då? Ja, mina synder står framför mig svartare och djuppare än någonsin, med en växande skuldkänsla. Var detta mina syndernas straff, att den som jag "valde" själv att ge mitt kärlek skulle ryckas bort från mig? Tyvärr, tvivlaren har bott i mitt hjärta till och från efter min sons död. Men jag måste tjäna Gud med kraft så jag får se alla mina barn igen, jag måste kunna förlåta mig om och om igen, varje morgon jag vaknar tills kvällen jag lägger mig.Jag ber Gud att förlåta mig, och ibland känner jag hur Han bär mig så att jag orkar ta nästa steg. Jag måste ha all hjälp från Jesus så jag kan älska mig själv så att jag kan älska andra. Mina barn har jag lämnat till Guds Händer, där finns tryggheten och kärleken som vi aldrig kan ge till någon här på jorden så som ändast bara Gud kan ge. Jag orkar inte bärä själv mina syndernas skuld, den väger flera ton. Jag skulle bara bryta ner mig och djävulen får lätt grepp på en bryten människa att slår klorna i. Då skulle inte Gud längre ha någon nytta av mig, och jag vill att Gud skall använda mig, ge mig nåd, som han genom mig kan bevisa att Han är förlåtande och inte dömande Gud! Jag måste stå fast i Honom, ropa till Honom om Hans hjälp annars tror han inte på mig. Jag måste bevisa att jag vill stå till tjänst till Honom, det va ju inte han som mördade mina barn. Och det va inget straff att min son som jag födde dog förtidigt (18 år), jag ser den ny som en chans att verkligen prata om detta kommande Gudsrike så att vi får se våra kära igen. Och vi har många andra tvivlare, som bär skuldkänslor inom sig, runt om oss. Det är till dom som jag tror att Gud vill andvända mig som budbärare och ödmjuka mig inför. Till slut vill jag sägä till dig "jag igen" att "Gud ger all sin kärlek till dig, stå upp och ta emot och va inte stuvnackade (som själv varit många gånger) den "kärleken kommer lättare genom en spricka i vasen". Tänk på ditt barn hur den har inga bekymmer, inget gråt, dom ligger på den mjukaste ängen och vilar tills vi återsees. Teksten från min sons gravsten Som han själv hade skrivit på Lunastorm, den få bli avslutningen så som tröst: " Det fina med farväl är att det blir ett återseende." Guds rika välsingnelse till alla ni som känner sorg och tvivlan. Gud vare med er.Nr 30 av 42
Namn: Leif
Tid: 18:46 - 24-07-2007
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Jag skulle tro att problemet beror på att du inte har rensat ditt hem ordentligt efter din tid i synden. De saker du samlade på dig då kan vara besmittade av andemakter och bör förstöras eller kastas, i Jesu namn. Det kan vara t.ex hårdrock eller andra former av ockult rockmusik, det kan vara bilder, statyetter, smycken, böcker, foton - kort sagt allt sådant som var involverat i det syndaliv du tidigare levde i. Det gäller givetvis även droger, piller, m.m.

Om du gör dig av med det och samtidigt med hög röst avsäger dig det i Jesu namn, så har fienden inte längre någon laglig grund att komma nära dig.
___
Nr 29 av 42
Namn: Mika
Tid: 18:25 - 24-07-2007

Kan någon hjälpa mig? Jag är en snart trettiofyra år gammal man. Jag tror på Jesus, men har problem: Jag ser drömmar i vilka jag vaknar, och jag tror, att de är sända av demoner. Igår natt, efter att jag hade vaknat i en dröm, rörde sig min vänstra underarm i en båge så, att den blev rak, och kröktes igen. Detta hände av någon annan kraft än min egen.
Jag är rädd och orolig. Tillhör jag Jesus? Jag har varit troende tidigare, men föll i synden igen. Nu har jag gjort bättring igen, sedan några månader tillbaka, och har ångrat mina synder, bett om förlåtelse - både i pingstkyrkan och tillsammans med min troende far samt varje dag i ensamhet - jag får helt enkelt inte ro från tanken, att det kanske är för sent för mig att vända mig till Gud.
Jag måste få sova ifred - annars kan jag inte leva normalt, kanske inte ens som troende.
Nr 28 av 42
Namn: LL
Tid: 00:04 - 04-06-2007
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Må Gud välsigna dig, och må Jesus vara med dig. Jag tror du klarar detta och som sagt, det du varit med om och känt i ditt hjärta kan du hjälpa andra med, innan de råkar ut för samma sak (eller efter).

Och visst har samhället skuld i detta, som precis som nazityskland lurar människor att det är rätt att ta oskyldiga liv.

En abortofferjour kanske? Eller en hemsida för de som tvekar och undrar om det är rätt med abort? En internetkyrkogård för de små barnen som aldrig fick leva, aldrig fick se solen, gräset, molnen, sina föräldrar? Låt Jesus ta hand om det.
___
Nr 27 av 42
Namn: jag igen
Tid: 23:38 - 03-06-2007

det spelar egentligen ingen roll om gud förlåter mig, för jag kommer aldig förlåta mig själv... aldrig, varför är en abort i sverige så självklar, det är fel, jag tycker verkligen det, o jag är inte fördomsfull till något, men det är fel. det är så överskattat här, dom ville lägga in mig på psyk en helg för att jag mår dåligt och sörjer, vad har hänt med människor? Vad är det här för värld? Vad är jag för människa? hur kunde jag... jag har aldrig hatat, jag har aldrig haft ont i hjärtat, aldrig känt riktig smärta, eller ånger eller något, det vet jag nu, för det är så kraftigt att man verkligen inte kan göra något. Snälla ni borde införa en grej att när tjejer, eller alla kvinnor blir gravida o när man går till ungdomsmottagning eller liknande, att man får iallafall en broschyr, bland alla andra man får, med länk till er, alltså kristna, samtalstillfällen och hjälp, inte en mammagrupp för unga mammor i åttonde månaden, det är den enda man får, mamma känslorna jag hade o fortfarande har, alltid kommer ha, gjorde att jag tvekade på mig själv o om jag kunde skydda mitt barn o ge allt här, när man bara idag för höra si o så o att man e kass o egoistisk om man behåller barnet när man e ung o inte har ekonomin, får man skuldkänslor, man tvekar, Ni kan hjälpa. jag vet att ni är dom enda som förstår mig nu och hade stöttat mig i att behålla det då, jag vet. Folk förstår inte ens varför jag mår dåligt över att mitt barn är dött, för mej är det barn från starten, att döva det med mediciner är sjukt. Sorry om jag skriver jätte mycket, jag är inte galen, jag är bara desperat för jag vill inte att någon ska gå igenom samma sak, o jag vill inte att ett enda liv ska gå till spillo, det är meningen om man väl blir gravid så är det. O det e ett barn, Tjejer brukar inte vilja se på det dom bärt på, fostret, livet, barnet, kärt barn har många namn kan man säga, men det är tecken på att det är fel när läkarna avråder en från att själv lägga barnet i den så kallade kistan, Det visar ju dom själv. Annars skulle dom inte säga det, Avskaffa aborteeen o lägg ner pengarna på stöd! Det finns andra som kan ta hand om barnet o älska det om inte du kan. Jag hoppas mitt barn har det bra däruppe, fast att jag är en dålig människa o gjorde fel, jag hoppas han inte straffas för det. O Vem vill tänka såhär, ni måste göra något för att andra inte ska göra abort, o sjukast när man gör abort idag o ser det som en vanlig sak. ÄNDRA inställningen hos människor i samhället. / En som vet sanningen bakom fasaderna idag för att spara pengar bara, Älska er själva o era barn från första stund. Abort e mordNr 26 av 42
Namn: hej
Tid: 23:23 - 03-06-2007

Tack för svaret, det ger mig styrkan o hålla ut, men inte ångesten o allt annat, om man kunde spola tillbaks tiden så hade jag gjort aallt. jag älskar verkligen det undret som var inom mig, o jag ångrar varje sekund, går inte en dag eller några minuter utan att jag känner saknaden o ångesten o kärleken, jag har bestämt mig för att använda det som har hänt, hemskt o skäl nog o inte vilja leva, men att använda det som kampglöd o studera vidare, mitt mål som för mig vidare just nu är att jag i framtiden vill kunna öppna en organisation för unga kvinnor som mig, som blir med barn o inte får nå stöd, för tyvärr får man fan inte det, man får bara stöd i en abort som e sååå fel, jag vill ge stöd i alla möjliga former o en räckande hand till alla unga kvinnor, för rätt val är att inteeee ta livet av sitt barn, sitt eget kött o blod. TILL ALLA TJEJER SOM ÄR GRAVIDA O LÄSER, SNÄLLA DET FINNS ANDRA VÄGAR TRO MIG, NI MÅSTE BARA STÅ UT O LITA PÅ ER SJÄLVA, LYSSNA INTE PÅ ANDRA, NI KLARAR DET, Så FORT ni håller erat lilla barn i famnen förstår ni, tyvärr var mitt barn arton veckor o i mina händer, men gud jag älskar det barnet, om jag bara visste. Ni gör RÄTT GENOM ATT TA DET BARNET TILL VÄRLDEN FÖR DET FÖRSTA om ni BRYR ER, JAG FICK BARA HÖRA ATT DET SKULLE VARA FEL O FÖDA NU, FÖR JOBB O UTBILDNING INTE FANNS; Snälla det är feel, det är ert barn, ett liv, kärlek. Ta hjälp... av er själva. Om ingen annan finns. KRAM O TACK, Jag ska prata med en präst imorgon. Inget kan få bort smärtan, men jag ska inte kasta bort mitt liv, jag ska kämpa o min glöd är min ängel, o jag ber att gud är med honom, så att han har det bra.Nr 25 av 42
Namn: LL
Tid: 05:32 - 02-06-2007
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila

Samma svar här som i Bibelfrågorna:

Det enda sättet för dig att få träffa ditt barn är att du ber Gud om förlåtelse och blir en kristen, och sedan lever resten av ditt liv för Jesus, här på jorden.

Om du tar ditt eget liv får du ALDRIG träffa ditt barn, för barnet är i himlen, men självmördare kommer inte dit.

Du visar så äkta ånger över vad du gjort, att du kan bli förlåten. Be Jesus komma in i ditt hjärta, och tala om allt med honom. Han fördömer inte, han är Godheten och Barmhärtigheten själv.

Du kan göra mycket gott på jorden som hans lärjunginna.

Försök komma i kontakt med levande kristna där du bor, i någon friförsamling. Be Jesus att du hittar rätt personer, så kan du få uppleva syskonkärlek och läkedom för din själ.
___
Nr 24 av 42
Namn: wwwwwww
Tid: 01:08 - 02-06-2007

jag har alltid haft ett svårt liv, varit rädd o deprimerad hela mitt liv, det hade sina orsaker o grunderna led bara till det mörka, hade aldrig sett det ljusa i livet, så jag visste inte vad jag miste så jag kunde leva o vara tom innuti, för det va det enda jag visste o hade känt. Jag träffade kärleken o han gav mig tro, trygghet, leenden o lycke, sen försvann han mot sin vilja, vi skulle ha barn, åå vad jag hade bett till gud om att få barn, det tog ett o etthalft år o jag blev med barn, jag va lycklig. Vi var lyckliga, men allt försvann, jag vet nu, Gud testade mig, jag misslyckades, när min man försvann, kämpade jag ett tag, sen gjorde jag abort, jag har alltid varit emot abort, jag som alltid talade emoot, det är en gåva o en välsignelse ett oskuldsfullt liv, vad kan jag göra nu, nu efteråt, har jag legat nere hela tiden, jag kan inte le, jag kan inte förstå, jag är rädd, för mitt barns gråt hörs ända till mitt hjärta, jag måste dit, för det är mörkt där, jag måste hålla om honom tända mitt hjärtas ljus ge honom mitt syre o säga att allt är lugnt nu, mamma är här, förlåt. kan jag göra det? Jag måste veta, kommer jag komma till honom, mitt barn... eller kommer jag till helvetet, jag måste veta, om gud vet min smärta o min vilja dit, låter han mig då? jag är inte religiös, läste barnbibeln när jag va liten o bad på kvällarna, men jag trodde gud missade mig, för mitt liv var bara synder tills det vackraste o starkaste kärleken jag vet låg i mina händer oskuldsfullt, men jag lade honom i en kista..Nr 23 av 42
Namn: LL
Tid: 14:28 - 04-03-2007
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila


Det som får mig att tro på Gud är hans skapelse.

Det som får mig att tro på Jesus är hans ord.

Det som får mig att tro på den Helige Ande är hans närvaro.


Det som får mig att tro är att tron ger vila och ljus, medan otron ger oro och mörker.

Ljuset segrar alltid till slut, och Gud är ljuset.
___
Nr 22 av 42
Namn: Bibelförespråkaren
Tid: 11:57 - 02-02-2007

Pröva allt och behåll det goda!

I våra tider finns en hel del överflöd med böcker med uppdiktat ”andligt” påfund som påstås komma ifrån Gud osv.
"vattumannen" är ett exempel:
http://www.vattumannen.se/

Men i själva verket är det inte alls från Gud som skapat den fina vackra naturen vi har! Utan oftast är det bara pocketböcker med utsagor från den egna författarens tanke idéer. Jag tror att det är mycket viktigt att man granskar och undersöker allt man läser, så man inte ”sväljer allt” och tror på allt man läser! Bibeln säger på ett ställe: ”Pröva allt och behåll det goda!”. - Det är faktiskt ett ganska bra råd, som Paulus' omnämner i första brevet till tessalonikerna, 5 Kapitlet v. 21

- Hur kan man pröva olika saker om det verkligen kommer ifrån Gud?
Aposteln Johannes, förklarar i 1:a Johannes 4:15

”Den som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han själv förblir i Gud.”

Det finns endel självutnämnda religiösa andliga ledare, som giver ut pocketböcker, där man t:ex förnekar Jesus, i sina egna idéer om Gud osv. Aposteln Johannes i Bibeln ger oss ett gott råd:
1:a Johannes 2:23

”Den som förnekar Sonen har inte heller Fadern. Den som bekänner Sonen har också Fadern.”

- Det finns i våra tider att tillgå en rad pocket böcker som påstår att Gud har sänt dem, att säga det och det, osv. Men här bör man se upp, så man inte blir alldeles lurad. Profeten och Visionären Hesekiel i Bibeln omnämner; 13:6

”De har skådat lögn och falska spådomar. De säger: "Så säger HERREN". Men HERREN har inte sänt dem…”

- Och Gud har givetvis inte sänt sådana ”andliga” religiösa ledare som förnekar att Jesus är Guds son! Bibeln uppvisar relevanta trovärdiga och tillförlitliga vittnesmål och har t.o.m. vetenskapliga argument som uppvisar sin kvalitativa trovärdighet! Bibeln har dessutom givetvis inte kommit till genom någon människas vilja! Exempel; (från Bibeln):
2:a Petrusbrevet 1:21
”Ty ingen profetia har burits fram genom någon människas vilja, utan ledda av den helige Ande har människor talat vad de fått från Gud.”

Många religiösa ”andliga” ledare tjänar stora summor pengar…
Även Jehovas vittnen är känd för att vara toppstyrt dvs. de roffar åt massor av pengar på den godtrogne och de ger ut sitt bedrägeri; ”Vakt tornet”, som strider mot vanlig sund kristen tro!
Bibeln omnämner: 2:a Petrus brevet 2:3

”I sin girighet kommer de att med falska argument sko sig på er”.

- Och visst för många religiösa ledare i världen en rad falska argument, för att locka till sig människor… "Vattumannen" bland många exempel...
- Bibeln omnämner i 2:a Petrus brevet 2:18

”De talar stora och tomma ord, och… lockar med utsvävningar till sig människor”

Vilseledande idéer…
Gång på gång går många religiösa ledare och författare UTÖVER med egna vilseledande idéer vad Jesus lärt och undervisat mänskligheten om! Aposteln Johannes varnar också för falska lärare, vilket omnämns i 2:a Johannes brevet 1:9

”Den som inte förblir i Kristi lära utan går utöver den, han har inte Gud”.

Bibeln har totalt hela 40 olika författare!
Om någon enstaka ”andlig” religiös människa utkommer med en bok som påstås komma från Gud, så tro dem inte! Låt er inte bedras! Pröva allt och behåll det goda!
Paulus' uppmanar i första brevet till Timoteus, 1 Kapitlet v. 7
”De vill vara lärare i lagen men förstår varken vad de säger eller vad de så säkert uttalar sig om.”

- Detta berättar jag, för att ingen skall bedra er i sin girighet genom bestickande ord! Och kärleken har sin glädje i sanningen!

/Med fridshälsning;
Bibelförespråkaren
Nr 21 av 42
Namn:
Tid: 06:25 - 08-31-2006

"Om jag har varit en god människa, men inte tror på Bibeln, kommer Gud verkligen att skicka mig till helvetet då?"

- Det räcker inte att vara en god människa för att få evigt liv efter döden...
Nr 20 av 42
Namn: LL
Tid: 13:06 - 12-29-2005
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila.cgi


ATEISTENS RELIGION

Människor som menar sig vara ateister brukar i själva verket vara oerhört religiösa, eftersom de åkallar både högre och lägre makter ständigt, så fort de känner sig osäkra, rädda eller vill imponera på omgivningen. Deras ordförråd är en hel liten provkarta på det kristna evangeliet, inklusive den vilsne syndarens belägenhet, vad som finns i hans "lilla låda", hans tillstånd av förbannelse, hans bekännelse av Jesus och Gud som "Herre", ömsom blandat med andra bekända "herrar", återspeglande den förtryckta själens ambivalens där den som en pingpongboll kastas mellan de förnekade dock i högsta grad verkliga makterna i tillvaron.
...

Det mest ömkliga tillstånd en människa kan uppleva måste väl vara just det, där han/hon har sin Frälsares namn på sina läppar dagligen och stundligen, men där det ändå inte leder till den räddning det är avsett för.
Det är som att bära omkring på nyckeln till ett bankfack som innehåller 1 miljard kr och det enda bra man kan komma på att använda nyckeln till, är att försöka bryta sig in i tuggummiautomaten utanför entrén.
___
Nr 19 av 42
Namn: LL
Tid: 03:03 - 28-12-2005
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila.cgi

Ja, så länge som du håller fast vid ditt gudsförnekande är du enligt Bibeln "förlorad" och utan försoning för dina synder.
Men eftersom du ställer frågan och tycks vara känslig för begrepp som syndare och förtappelse, verkar din ateism inte vara helt övertygad.
Ateismen är i själva verket inget vilotillstånd, utan ett förhållningssätt som ofta måste underhållas genom förnekelser och förbannelser, vilket borde få ateisten att själv betvivla om hans "otro" verkligen är så genuin.
Den som bjuder in Jesus i sitt liv av uppriktigt hjärta finner att där finns friden, vilan och tryggheten. "Som att komma hem", har många sagt om frälsningsupplevelsen.
___
Nr 18 av 42
Namn: BL
Tid: 01:20 - 28-12-2005
Hemort: Örkelljunga

Är jag som ateist en förtappad själ och syndare?Nr 17 av 42
Namn: LL
Tid: 22:03 - 11-07-2005
Webbsida: http://bibeltemplet.net/maila.cgi

Det kan du vara mer förvissad om än att solen går upp i morgon.
Vägen heter JESUS:

"Ty vi hava icke en sådan överstepräst som ej kan hava medlidande med våra svagheter, utan en som har varit frestad i allting, likasom vi, dock utan synd.
Låtom oss därför med frimodighet gå fram till nådens tron, för att vi må undfå barmhärtighet och finna nåd, till hjälp i rätt tid." (Hebr. 4:15-16
)

___
Nr 16 av 42
Namn:
Tid: 16:56 - 11-07-2005

Om man har haft självförkastelse trots att man varit frälst och detta har lett till att man tappat tron. Finns det en väg tillbaka? HEbNr 15 av 42
Namn: Ingvar
Tid: 17:43 - 10-29-2005


VI GÅR GENOM LIVET

Vi går genom livet du o jag
utan bekymmer, vi har det bra
Inget tycks hända, dag efter dag
men inget av detta, ger mättat behag

Vad är det då, som oss fattas
något tycks tynga vår själ
Många ju känner, att inget uppskattas
ens vardag, tycks fyllas, av träl

Vad är då värde, i livet, som går
att vänta på en ny, solig vår
Att ha min levnad, i denna världen
eller, att skåda den himmelska färden

Ett kort liv vi har, av jordens bekymmer
men detta skall evigt ta slut
Ty himmelens boning för evigt begynner
dess löften om detta, är Herrens beslut.

Ingvar
Nr 14 av 42
Namn: Ingvar
Tid: 01:59 - 10-22-2005
Hemort: blekinge
Webbsida: http://hotel.karlskrona.net/b0385/

Vänlighet.
Om du ju vänlighet visar i livet
om du med värme,vandrar din tid.
Då ska du veta,du mycket har givit
säkert du möts,med glädje o frid.Av trohet och sanning,du vinner vänner
av det du giver,du gensvar får.
Säkert du vännerna,riktigt känner
då du i livet,med vänlighet går.När natten nalkas,då tryggt du somnar
ingen kyla mot någon du har.
När gammal du sitter,då minnena domnar
även du då,har vännerna kvar.

Ingvar
en liten dikt
Nr 13 av 42
Namn: G.S
Tid: 22:39 - 08-13-2005
Hemort: Stockholm

Jag är evigt tacksam våran himmelske fader för att han sände sin ende son och till och med offrat honom till oss från döden. det menas att vi får leva ett evigt liv utan problem, sjukdommar och allt annat som vi får se och höra i dag. Prövningar finns men dom finns där för att gud vill se om vi verkligen tror och litar på honom och tro och hopp är det man behöver mäst här i livet för att man ska leva rättfärdigt. Så vilka svårigheter du än lever i omvänd dig tro mig du får se ljuset i och med att dina ögon får en klar syn på livet. Gud har inte offrat sin son i onödan, för han har en plan som vi ska vara tacksamma för.Nr 12 av 42
Namn: Ingvar
Tid: 21:49 - 05-22-2005


EN LÄNGTAN jag har i mitt hjärta
att jag Jesus en dag ska få se
för evigt fri från all smärta
då Jesus mej lönen ska ge

En längtan jag har att få vandra
den vägen som han givit mej
Det finnes så många andra
som redan är hemma hos dej

När himmelens stad jag har funnit
en boning av ljuv atmosfär
Då segern för evigt vi vunnit
med jubel jag får fröjdas där

Möta vi ska våra kära
som redan i Himmelen är
och ej någon sjukdom vi bära
i saligas land ovan där

Och du som väl lyssnar till sången
följ med på den resa dit hän
ty nåden den finns för att komma
till himmelens land ovan där

Ingvar
Nr 11 av 42
Namn: Skogholm
Tid: 13:29 - 04-01-2005

Eftersom Gud är sanning och alltigenom god så kan han inte förföra människan genom lögner. Då skulle han motstrida sig själv och det gör han inte. /A2Nr 10 av 42
Namn:
Tid: 13:16 - 04-01-2005

Om Djävulen kan förföra människan genom lögner varför kan inte Gud det som är allsmäktig
Nr 9 av 42
Namn: LL (admin)
Tid: 19:49 - 02-17-2005


TRO ÄR VILA

Att tro på Gud är inget man behöver prestera, eller orka. Tron är ett vilotillstånd, medan otron är något man måste anstränga sig, ibland frenetiskt, för att upprätthålla.
Den naturliga människan varseblir Skaparens tillvaro, och formar sin bild av honom utifrån de föreställningar hon har om tillvaron. Är dessa felaktiga kan det naturliga vilseföras, och avguderi eller ateism uppstå. För att hålla dem vid liv måste dess exponenter ständigt upprepa sina otrosmantran, tysta sina protesterande samveten, och skjuta undan tanken på döden. Det är jobbigt att inte tro, och därav infinner sig också drogbehovet, behovet att dämpa de inre olustkänslorna och skaffa sig en konstlad glädje.

Den kristne är lycklig utan droger, har vila i sin själ, är orädd för döden, och umgås med Gud, i sann gemenskap med JESUS. Den kristne står på en klippa i tillvaron, en klippa som klarar stormarna.
___
Nr 8 av 42
Namn: LL
Tid: 23:49 - 02-08-2004


KRISTNAD ELLER KRISTEN?

Många tror att om de blir kristna, så måste de bli precis som vi är. De tror att de måste gå till kyrkan, börja klä sig som oss, tala som oss, lyssna på vår musik, och ge oss sina pengar. Vore det så hade jag aldrig blivit frälst. Ingen hade kunnat få mig att bli en "kyrkokristen", för kyrklighet var det jag minst attraherades av innan jag blev frälst. Och det attraherar mig lika lite nu, sedan jag blivit frälst. Den Jesus jag mötte, han hade ingen kyrka. Han hade en skara lärjungar som var och en hade blivit räddade ur det djupaste mörker av honom. (Jag talar inte om de tolv apostlarna nu, utan om de kristna som berättade om Jesus för mig). De följde honom inte för att de ville ha religion. De följde honom för att de behövde någon som kunde ge dem LIV, FRID, TRYGGHET, och HOPP.
Så om du kommer till oss för att bli frälst, då har du missförstått alltsammans. Det är bara Jesus som kan frälsa, det är bara han som kan förlåta synder och öppna pärleporten. Och när du kommit till honom, så är du hans lärjunge, inte de kristnas. HAN kommer att lära dig sin väg, leda dig, forma dig. Du skall inte bli lik någon annan, du skall bli lik Honom.

Och du skall också bli lik dig själv, för nu är du inte riktigt dig själv. Någon annan har format dig, influerat dig. Världen, samhället, uppväxten, skolan, kompisarna. Du har blivit en bild av den omgivning du rört dig i. När du kommer till Jesus kommer han att skala bort det som inte är du, det som är främmande för ditt innersta väsen. Han kommer att raffinera och ta fram ditt verkliga jag, det du aldrig vågat eller kunnat få fram. Jesus är ju vår Skapare, så vem vet bättre än honom vad vi verkligen är, och vad vi verkligen vill, och vad vi är bestämda till.

Så gå till Jesus, tala med honom som är din bäste vän. Sedan kanske vi möts eller inte möts, det bestämmer du och Jesus tillsammans.

Om du vill bli frälst nu, så finns det lite hjälp här:
http://bibeltemplet.net/fralst.html
___
Nr 7 av 42
Namn: Leif
Tid: 15:31 - 10-20-2003

Nej. Den Helige Ande är Guds gåva åt dem som tar emot Jesus i sina hjärtan.
___
Nr 6 av 42
Namn: Martin
Tid: 02:51 - 10-19-2003

Kan man vara uppfylld av den Helige Ande utan att vara frälst?Nr 5 av 42
Namn: Leif
Tid: 19:11 - 08-18-2003

Hej Aram. Om man tror att Jesus är Guds Son och upplever en personlig gemenskap med honom, då är man frälst. Dvs man talar med honom dagligen, och man upplever att han talar till oss och är med och hjälper och beskyddar.
Jesus säger att de små barnen hör himmelriket till, så de behöver inte döpas. Dopet, som förebildar rening, behövs bara om man gjort synd, dvs medvetet begått onda handlingar. Precis som du säger så vet småbarnen inte vad som är rätt och fel, och då kan de inte beskyllas för något.
Ingen mänsklig domstol skulle döma ett småbarn till fängelse. Än mindre skulle vår gode Gud göra det.
___
Nr 4 av 42
Namn: Leif
Tid: 21:12 - 08-09-2003

Nej, ingen mördare kommer till himlen, men man kan ju ha varit en mördare och kommit på bättre tankar, ångrat sina synder, bett Gud och sina offers familjer om förlåtelse, återbetalat vad som kan återbetalas, och levt ett liv därefter i tro och kärlek till Jesus och medmänniskorna. Då ser Gud till det nya, goda uppsåtet, och förlåter det gamla syndalivet.

Och en sådan människa, som fått så mycket förlåtelse, kommer också att vara mer ivrig att göra gott och visa sin tacksamhet.
Andra, som kanske aldrig känt syndaånger, aldrig varit fördömda av människor, alltid fått beröm, alltid "passat in", blivit godkända, accepterade, populära - de människorna tror ofta att de är så bra, i sig själva, att de skall få komma till himlen bara för det.
Och när människor som är mycket "sämre" än dem blir frälsta och fria från sina synder, då kan dessa "goda" människor inte tåla det, utan börjar anklaga dem och tycker sig ha större rätt att få Guds favör.

Men Jesus lär oss att aldrig förtrösta på vår egen förträfflighet. Inför Gud är alla människor lika syndiga, för vi är alla barn och ättlingar till Adam och Eva, och vi bär på deras fördärvade arvsmassa. Stor eller liten synd spelar ingen roll, för inte en gnutta synd kommer in i himlen. Så enda sättet att bli fri från den är att erkänna den, och be Jesus om nåd (och befrielse).

Det finns en av många berättelser ur Bibeln som belyser det här. Jag kopierar in den här, så får du läsa och fundera vidare. Det Gud vill se hos oss är inte det yttre goda, utan det inre goda, och det är nuet som räknas, inte det förflutna. Det är vad det här avsnittet visar. (Tack för dina vänliga ord förresten :0) Guds välsignelse till dig.


OCH EN FARISÉ INBJÖD HONOM TILL EN MÅLTID hos sig; och han gick in i fariséens hus och lade sig till bords.
Nu fanns där i staden en synderska; och när denna fick veta att han låg till bords i fariséens hus, gick hon dit med en alabasterflaska med smörjelse och stannade bakom honom vid hans fötter, gråtande, och begynte väta hans fötter med sina tårar och torkade dem med sitt huvudhår och kysste ivrigt hans fötter och smorde dem med smörjelsen.
Men när fariséen som hade inbjudit honom såg detta, sade han vid sig själv: "Vore denne en profet, så skulle han känna till, vilken och hurdan denna kvinna är, som rör vid honom; han skulle då veta att hon är en synderska."
Då tog Jesus till orda och sade till honom: "Simon, jag har något att säga dig." Han svarade: "Mästare, säg det."
"En man som lånade ut penningar hade två gäldenärer. Den ene var skyldig honom fem hundra silverpenningar, den andre femtio.
Men då de inte kunde betala, efterskänkte han skulden för dem båda. Vilken av dem kommer nu att älska honom mest?"
Simon svarade och sade: "Jag menar den åt vilken han efterskänkte mest." Då sade han till honom: "Rätt dömde du."
Och så vände han sig åt kvinnan och sade till Simon: "Ser du denna kvinna? När jag kom in i ditt hus, gav du mig inget vatten till mina fötter, men hon har vätt mina fötter med sina tårar och torkat dem med sitt hår. Du gav mig ingen hälsningskyss, men ända ifrån den stund då jag kom hitin, har hon inte upphört att ivrigt kyssa mina fötter. Du smorde inte mitt huvud med olja, men hon har smort mina fötter med smörjelse.
Fördenskull säger jag dig: Hennes många synder är henne förlåtna; hon har ju också visat mycket kärlek. Men den som får lite förlåtet, han älskar också lite."
Sedan sade han till henne: "Dina synder är dig förlåtna."
Då började de som var bordsgäster jämte honom att säga vid sig själva: "Vem är denne, som till och med förlåter synder?"
Men han sade till kvinnan: "Din tro har frälst dig. Gå i frid." (Lukas 7:36-50
)

___
Nr 3 av 42
Namn: LL
Tid: 02:37 - 06-17-2003


MAN KOMMER INTE TILL HIMLEN på grund av sin egen godhet, utan på grund av den godhet som finns hos Jesus.

Himlen är en fullkomligt ren och helig plats. Inget orent får komma in där, för då kommer detta orena att sprida sig och fördärva himlen, precis som jorden fördärvades en gång.

Det betyder att även om man är en "god" människa här på jorden, dvs man gör så "gött en kan" och är snäll mot alla, laglydig och betalar sin skatt, så är man ändå aldrig så ren inför Gud, att man platsar i himlens heliga atmosfär.

Alla människor bär på syndens arv i sina gener. Vi är barn av Adam och Eva, och därför är vi bärare av det DNA som de förde in i mänskligheten. Vi kan aldrig komma ur det i detta livet, och vi kan heller aldrig rena oss ifrån våra egna syndförvärv, dem som vi gjort av fritt val.

Egentligen skulle vi alltså vara förlorade, om det inte vore för Jesus.

Jesus kom till oss, för att vi skulle kunna komma tillbaka till honom. Det vi inte kunde, det gjorde han. Han levde det liv vi borde ha levt, och blev därmed vår Räddare. Han gjorde det därför att han är Gud själv, i mänsklig gestalt.

I och med detta blev han den andliga stamfadern för en ny mänsklighet. Han är den "andre Adam", och han föll aldrig i synd, lät sig aldrig frestas av djävulen.

Denna nya mänsklighet fortplantar sig inte i kött och blod, utan i ande och själ. Vi som tror på honom och öppnar våra hjärtan för honom, blir nya skapelser, i vårt inre.

Detta nya gudomliga inre skall vid uppståndelsen blomma ut och klädas i en ny, ren och fullkomlig kropp, som kan gå in i den himmelska världen. Då får vi återvända till det paradistillstånd som Adam och Eva förlorade.

Detta är det frälsningserbjudande Gud ger oss, genom Jesus Kristus. Vi kan inse att vi behöver det, eller så kan vi förkasta det och gå vår egen väg. Men konsekvenserna är eviga. Vi kommer antingen till himlen, eller till den plats där ondskan för evigt skall förvaras.

Det handlar alltså inte om hur "goda" vi varit i detta liv, utan om vi tagit emot det himmelska fröet, det frö som börjar växa redan här och blommar ut helt i paradiset. Himlens invånare blir en ny människoart, och denna art härstammar andligen från Jesus.

Därför säger Bibeln: "Tro på Herren Jesus, så skall du bli frälst."
___
Nr 2 av 42
Namn: Fråga
Tid: 02:36 - 06-17-2003

Om jag har varit en god människa, men inte tror på Bibeln, kommer Gud verkligen att skicka mig till helvetet då?Nr 1 av 42
Namn: LL
Tid: 16:26 - 06-06-2003

KRISTEN TRO är inte en religion, utan en relation med Skaparen av universum. Hans namn är Jesus, och han blev människa och kom till oss för att vi skulle kunna komma till honom.
Alla tillber något, frågan är om Du tillber din skapare eller dig själv.
Vi är skapade för gemenskap med vår himmelske Fader och varandra. Gemenskap kan man inte uppleva utan att ge av sig själv, visa respekt, ge erkännande, etc. Gud kräver inte att vi skall krypa på knä inför honom eller späka oss eller följa ritualer. Jesus vill ha en uppriktig relation med oss, där vi växer samman med honom i en andlig symbios. Därmed förlorar vi inte vår personlighet utan finner den, sådan den verkligen är och kan bli, när den frigörs från egot och det begränsade egna intellektet.
___
REGLER: Inga personangrepp, svordomar eller annat ovårdat språk.
Om ett samtal blir utdraget och urartar till meningslösheter, så avbryts det.
Du måste inte uppge namn och emailadress, men det är trevligast om du gör det.
Må Jesus vaka över samtalen och leda dem.Namn:
Hemort:
Email:
Webbsida:

Ditt meddelande:


TACK FÖR DITT INLÄGG
Obs: Detta är ett modererat forum. Ditt inlägg visas efter att det blivit läst och godkänt.

Till Bibeltemplet


ARKIVERAT: